مهرپاد زحمتکش: معلم موسیقی باید معلم انسانیت باشد + فیلم

به گزارش رکنا، شانزدهمین جشنواره تجسمی فجر عصر روز هشتم بهمن ماه 1402 در موزه‌ هنرهای معاصر تهران آغاز به کار کرد. در افتتاحیه این جشنواره 2 نوازنده کاربلد کشورمان به اجرای موسیقی زنده پرداختند که با نوازنده کمانچه این مراسم مهم گفت و گویی را انجام دادیم. در ادامه متن این مصاحبه را بخوانید.

در ابتدا کمی خودتان را معرفی کنید.

سلام. مهرپاد زحمتکش هستم 32 ساله. تحصیلاتم کارشناس مهندسی عمران است. اصالتا از طرف پدر یزدی و ازسوی مادر مازندرانی هستم.

چه شد که به سمت هنر موسیقی رفتید و نقش خانواده در پرورش استعداد موسیقایی شما چقدر بوده است؟

محیط خانواده و تشویق اختصاصی پدرم برای ادامه مسیر موسیقی بسیار در ادامه راه زندگی هنری من موثر بوده است.

اینکه سراغ ساز کمانچه رفتید خیلی جالب است؛ چراکه در کشور ما اکثرا در نواختن سازها یا سراغ گیتار می روند یا پیانو؛ دلیلش چه بود و اینکه تقریبا می توان گفت ساز کمانچه با وجودی که جزو سازهای اصیل و سنتی کشورمان است غریب واقع شده است از نواختن آن چه حس و حالی دارید؟

خب من از کودکی تنبک‌ می نواختم و دوست داشتم ساز ملودیکی بنوازم؛ درنهایت بین نی و کمانچه ساز کمانچه را انتخاب کردم.

به نظر شما اینکه در کنسرت ها ترکیبی از سازهای بادی، کوبه ای و زهی را شاهد هستیم اتفاق خوبی است یا اینکه مثلا اگر ما بخواهیم در یک کنسرت دسته بندی کنیم سازها را و برای نمونه فقط سازها زهی باشند مانند کمانچه، ویولن و ... بهتر است یا خیر؟

بستگی به خروجی کار دارد؛ به نظرم بسته به هدف آهنگساز و نوازنده ها می‌تواند خوب باشد.

مهرپاد زحمتکش نوازنده کمانچه

صبر چقدر تاثیر دارد در موسیقی و یا بهتر است بگوییم آیا موسیقی می تواند آدم را در ابعاد دیگر زندگی اش هم صبور کند یا ربطی ندارد؟

حقیقتا عموم نوازنده ها از عرف جامعه انسان های آرام تری هستند.

آیا شما به تدریس ساز کمانچه هم می پردازید؟ استقبال شاگردان چطور است و اگر مثلا تمرین کافی نکنند چطور با آنها برخورد می کنید؟

بله استقبال که متسفانه خیلی زیاد نیست ولی من معلم صبوری هستم. جدا از بحث ساز، معلم باید معلم انسانیت باشد به نظرم برای هنرجویش.

شما در افتتاحیه شانزدهمین دوره جشنواره هنرهای تجسمی هم شرکت کرده بودید و برای مخاطبان چند کار را در کنار همکارتان نواختید. چقدر وقت داشتید برای اینکه این کارها را اجرا کنید؟

ما یک روز قبل از اجرا مطلع شدیم و یکی، دو ساعته تصمیم گرفتیم و کارها را فیکس کردیم.

از اساتیدتان در موسیقی اگر بخواهید نام ببرید اسم چه کسانی را عنوان می کنید؟

به عنوان اساتیدم در نواختن ساز کمانچه می توانم سامر حبیبی، هادی منتظری، اردشیر کامکار، بهمن فریادرس و نوید دهقان را نام ببرم.

از علاقه مندی هایتان به جز نواختن ساز کمانچه می گویید؟

سفر، ادبیات، سینما و تئاتر را بسیار دوست دارم.

آیا با خواننده ای هم همکاری موسیقی داشته اید؟

با اشخاص نامی که عامه مردم بشناسند خیر.

دوست دارید کتابی را درباره ساز کمانچه بنویسید یا مثلا کنسرتی را به صورت تک نفره یا جمعی برگزار کنید یا نه؛ اصلا در این فکرها نیستید؟

کتاب که فعلا خیر اما اجرای تک نفره بله

حرف پایانی؟

از شما و پایگاه خبری رکنا سپاس فراوان دارم که این فرصت را در اختیار من قرار دادید. موفق و موید باشید.

وبگردی