23 آوریل روز جهانی کتاب و حق نشر با شعار کتاب‌های متنوع برای هر ذهن

به گزارش رکنا، ایده اولیه این روز به سال ۱۹۲۲ بازمی‌گردد، زمانی که نویسنده اسپانیایی، وینسنت کلابل آندرس، پیشنهاد برگزاری روزی برای گرامی‌داشت میگل د سروانتس، نویسنده مشهور اسپانیایی را مطرح کرد. نخستین مراسم در ۷ اکتبر ۱۹۲۶، روز تولد سروانتس برگزار شد، اما چند سال بعد، در ۱۹۳۰، به دستور پادشاه وقت اسپانیا، آلفونسوی سیزدهم، تاریخ این مناسبت به ۲۳ آوریل، روز درگذشت سروانتس، منتقل شد.

این تاریخ در منطقه کاتالونیا اهمیت فرهنگی ویژه‌ای دارد، چرا که با جشن سنت جورج (دیادا د سانت جورج) هم‌زمان است. در این روز، مردم به یکدیگر کتاب و گل رز هدیه می‌دهند؛ رسمی که از سال ۱۹۳۱ در نمایشگاه کتاب بارسلونا رایج شد.

جالب است بدانید که ۲۳ آوریل، فقط روز درگذشت سروانتس نیست، بلکه ویلیام شکسپیر و نویسنده پرویی، اینکا گارسیا د لا وگا نیز در همین روز از دنیا رفتند. این تقارن تاریخی باعث شد که یونسکو در سال ۱۹۹۵، این روز را به عنوان روز جهانی کتاب و حق نشر به رسمیت بشناسد.

این روز فرصتی‌ست برای گرامیداشت ارزش کتاب، رشد کودکان به عنوان نسل آینده خوانندگان و تقویت عشق به ادبیات و یادگیری مادام‌العمر.

از منظر تاریخی، این مناسبت با نقطه‌عطفی چون چاپ کتاب مقدس گوتنبرگ در میانه قرن پانزدهم (۱۴۵۴ تا ۱۴۵۵) نیز در ارتباط است؛ نخستین کتاب چاپ شده به‌صورت مکانیکی که انقلابی در دنیای نشر به‌وجود آورد.

مطالعات متعدد نشان داده‌اند که کتاب‌خوانی مزایای گسترده‌ای دارد؛ از تقویت توانایی همدلی از طریق آشنایی با احساسات و دیدگاه‌های دیگران گرفته تا گسترش دایره واژگان در کودکان. همچنین، مطالعه منظم می‌تواند فعالیت‌های شناختی مغز را حفظ کرده، خطر زوال عقل را کاهش دهد، کیفیت خواب را بهبود بخشد و حتی در کاهش علائم افسردگی مؤثر باشد.

  • پسر مهابادی با ضربات بیل به قتل رسید + عکس و فیلم صحنه قتل و گفتگو با خواهر نیما

اخبار تاپ حوادث

وبگردی