این مطلب از صفحه وب گردی تهیه شده و فقط جنبه سرگرمی دارد
عکس های فرزندان ثریا قاسمی + عکس قبل انقلاب او را ببینید
بیوگرافی و ناگفته هایی از زندگی ثریا قاسمی بازیگر مطرح و سرشناس سینما و تلویزیون را بخوانید.
ثریا قاسمی متولد ۲۸ آذر ۱۳۱۹ در تهران بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون است. وی دختر حمیده خیرآبادی بازیگر معروف ایرانی است. او برخلاف مادرش (حمیده خیرآبادی) در فیلمهای کمی بازی کرد و عمده تجربههای سینمایی اش مربوط به دهه هشتاد میباشد.
شروع فعالیت هنری
اوایل دهه ۱۳۴۰ با گویندگی رادیو کار حرفهای خود را شروع کرد و سپس به تئاتر رو آورد. در همان سالها به دوبله هم پرداخت و در سریال پرهوادار «بالاتر از خطر» صحبت کرد. در نمایشهایی مثل «آنتیگون» و «از پشت شیشهها» (رکنالدین خسروی) و «آندورا» (حمید سمندریان) روی صحنه رفت.
گذشته از فیلم کوتاه «تلفن» با ایفای یکی از نقشهای اصلی آرامش در حضور دیگران عرصه جدی سینما را آزموده و آنقدر قدرتمند ظاهر شد که پس از گذشت این همه سال با اولین فیلم بلندش به یاد آورده میشود.
همچنین ثریا قاسمی در سالهای ابتدای فعالیتش در یکی از اولین سریالهای تلویزیونی ایرانی با نام «پیوند» (نصرت کریمی) بازی کرد. با این همه او پس از حضور در فیلم ناصر تقوایی ـ که چهار سال پس از ساخت امکان نمایش عمومی پیدا کرد ـ ترجیح داد فعالیت اصلی اش را در رادیو و تئاتر متمرکز کند.
حرفهای که ثریا قاسمی هنوز پس از این همه سال کار در سینما، خودش را وابسته به آن میداند کارگردانی و بازیگری صداست. فیلم اول ناصر تقوایی علاوه بر این که در جریان سینمای تجاری ایران تجربه نامتعارفی بود، تصویر بسیار متفاوتی از شخصیت زن به نمایش گذاشت.
مجری گری
در اوایل دهه ۷۰، ثریا قاسمی در چند برنامه تلویزیونی به عنوان مجری حضور یافت و به دکلمه اشعار شاعران کلاسیک ایرانی پرداخت.
ایفای نقشهای متفاوت
این بازیگر باسابقه سینما، تئاتر، رادیو و تلویزیون پس از این که به خاطر بازی در مارال برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از نوزدهمین جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۷۹ شد. توانست فرصت ایفای نقشهای متفاوت تری را هم پیدا کند که بازی در شام آخر و دختر شیرینی فروش از آن جمله بود.
بازی در فیلمهای کمدی
بازی کوتاهش در شام آخر جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل را از جشن خانه سینما برای او به همراه داشت و پس از دختر شیرینی فروش به بازی در فیلمهای کمدی گرایش پیدا کرد.
دو سریال تلویزیونی در پناه تو (حمید لبخنده) و شب دهم (حسن فتحی) با بازی ثریا قاسمی محبوبیت فراوانی پیدا کرد. در کنار اینها بازی او در تله تئاترهایی مثل «به سوی دمشق» (حمید سمندریان)، «نکراسوف» (محمد رحمانیان) و «به سوی کعبه» (تاجبخش فناییان) به چشم آمد.
همسر ثریا قاسمی
ثریا قاسمی با فردی به نام رحیم برفراز در سال ۱۳۴۹ ازدواج کرد و نتیجه ی این ازدواج، دو فرزند پسر و یک فرزند دختر به نامهای بهروز، بابک و بنفشه است. طبق گفته ی ثریا قاسمی، برای داشتن ذهنی سالم و حافظه ای قوی باید ورزش کنید، از این رو در مصاحبه ای با یکی از رسانه این چنین گفت:من هنوز ورزش می کنم و به همین خاطر حافظه ام را از دست نداده ام.
ثریا قاسمی فرزند زنده یاد حمیده خیرآبادی
ثریا قاسمی دربارهی فوت مادرش این طور گفت:من در ساعت شش به بیمارستان زنگ زدم و پیش مادرم رفتم و او را در آرامشی که دوست داشتند خاکسپاری کردم. بعد از مراسم خاکسپاری، مستقیما به سر کار رفتم؛ بدین دلیل که مادرم بحدی به کارش علاقه داشت که می خواست در این شرایط هم، من کارم را انجام دهم. من اصلا در مراسم خاکسپاری مادرم، گریه و سوگواری نکردم و لباس سیاه نپوشیدم؛ به این خاطر که مادر من جزء نادر افرادی بود که خداوند دعای او را به استجابت رساند. او همیشه از خدا میخواست که ایستاده فوت کند و ذلیل نشود که کسی از او پرستاری و مراقبت کند.
جوایز و افتخارات ثریا قاسمی
برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن در جشنواره فیلم فجر سال ۱۳۷۹ برای فیلم مارال
برنده جایزه بهترین بازیگر نقش در جشنواره خانه سینما سال ۱۳۸۰ برای بازی کوتاهش در« شام آخر»
برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن در جشنواره فیلم فجر سال ۱۳۹۵ برای فیلم ویلایی ها
برنده بهترین بازیگر نقش اول زن در جشنواره کانزاس سیتی برای فیلم مارال
ارسال نظر