اظهارات مهم ظریف درخصوص برجام
رکنا: ظریف در توییتر نوشته است: «تحریفهای بیاندازهای درباره کارهایی که قرار است برای احیای برجام انجام گیرند اتفاق افتاده و تلاش شده جای قربانی و مجرم عوض شود.
به گزارش رکنا، «محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران در شناسهاش در توییتر به اظهارات اخیر مقامهای غربی در خصوص برجام پاسخ داد.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران به ضمیمه پیامش در توییتر آدرس مربوط به گزارهبرگی درباره برجام را منتشر کرده است.
این گزارهبرگ که روی وبسایت وزارت امور خارجه ایران قابل رویت است گاهشماری به زبان انگلیسی از اتفاقات پیرامون برجام از زمان اجرای برجام در ۱۶ ژانویه ۲۰۱۶ تا به امروز (۲۵ مارس ۲۰۲۱) ارائه میکند.
ظریف در توییتر نوشته است: «تحریفهای بیاندازهای درباره کارهایی که قرار است برای احیای برجام انجام گیرند اتفاق افتاده و تلاش شده جای قربانی و مجرم عوض شود. این گزارهبرگ، فراموشیهای تاریخی را به شکل غیرقابل مناقشه تصحیح کرده و رویدادها را به شکل درست روایت میکند.»
گزارهبرگ وزارت خارجه ایران شامل فهرستی از اقدامات مغایر با برجام است که از روز اجرایی شدن این توافق در دوران ریاستجمهوری «باراک اوباما»، رئیسجمهور سابق آمریکا آغاز شده و تا ریاستجمهوری «دونالد ترامپ» و پس از آن «جو بایدن» تداوم یافته است.
در نخستین بند این گزارهبرگ آمده است:
۱۶ ژانویه ۲۰۱۶، روز اجرای برجام:
آژانس بینالمللی انرژی اتمی تأیید میکند که ایران کاملاً برجام را اجرا کرده است. گامهای کلیدی ایران، اعمال محدودیت علیه برنامه هستهای و افزایش نظارتها را شامل میشود.
این گزارش آژانس اتمی در "روز اجرا" باید رفع موثر تحریمها از جانب آمریکا و اتحادیه اروپا/سه کشور اروپایی را آغاز میکرد، اما چنین نشد.
دولت باراک اوباما-آنطور که در گاهشمار وزارت خارجه ایران هم دیده میشود- از یک روز بعد از اجرایی شدن برجام، یعنی در ۱۷ ژانویه ۲۰۱۶ تحریمهای جدیدی علیه ۱۱ فرد و نهاد مرتبط با برنامه موشکی ایران وضع کرد.
در سند وزارت خارجه ایران درباره این تحریم آمده است: «علیه این این برنامه دفاعی (برنامه موشکی ایران) نه در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و نه در ضمیمه B آن ممنوعیتی در نظر نگرفته شده. در این ضمیمه از ایران "خواسته شده" اقدام به ساخت موشکهای "طراحیشده با قابلیت" حمل سلاحهای هستهای نکند. موشکهای ایران برای حمل سلاح هستهای که ایران هرگز به سمت ساخت آنها نخواهد رفت، طراحی نشدهاند.»
در آخرین بند این سند که مربوط به امروز است هم اینطور آمده است:
۲۵ مارس ۲۰۲۱:
علیرغم وعدههای مطرحشده از سوی جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا دولت او هیچ گامی برای پایبند شدن به برجام یا قطعنامه ۲۲۳۱ - که آمریکا خودش حامی آن بوده- برنداشته است.
همانطور که از گاهشمار بالا هم مشخص است ایران در برابر "فشار حداکثری"، "جنگ اقتصادی،" روزگویی، ترور، اقدامات بیٰحمانه و تنبیه جمعی مردمش، خویشتنداری حداکثری نشان داده است.
امروز، توپ قطعاً در زمین آمریکا است. چنانچه آمریکا ادعا میکند در برجام نفعی دارد باید از غیرقانونی نقض این توافق دست کشیده و تحریمهای اعمالشده، بازاعمالشده و دوباره برچسبگذاری شده از ۲۰ ژانویه ۲۰۱۷ را به صورتی قابل راستیآزمایی رفع کند.
ایران به محض تأیید شدن بازگشت آمریکا به پایبندی، همه اقدامات جبرانیاش را متوقف خواهد کرد.
آمریکا اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهداتش از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد.
ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا به طور کامل تعهداتش در توافق هستهای را اجرا کرد و به کشورهای اروپایی که وعده جبران آثار این خروج را میدادند برای عمل به تعهداتشان فرصت داد.
یکسال بعد که دولتهای اروپایی نتوانستند به وعدههایشان عمل کنند تهران اعلام کرد طبق مفاد مندرج در توافق هستهای طی چند گام تعهداتش در توافق هستهای را کاهش خواهد داد.
ایران از آن زمان اعلام کرده الزامی برای رعایت محدودیتهای مندرج در برجام در زمینه غنیسازی، میزان ذخائر اورانیوم و تحقیق بر روی سانتریفیوژهای پیشرفته ندارد. تهران علاوه بر این کار بر روی یک خط مونتاژ جهت ساخت اورانیوم فلزی را هم از سر گرفته است.
ایران اخیراً از روز پنج اسفندماه اعلام کرد اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف میکند. این اقدام در راستای اجرای قانون مصوب مجلس شورای اسلامی ایران است که شریکان ایران در برجام را به لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران، در راستای حقوق مصرح جمهوری اسلامی ایران تحت بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام ملزم میکند.
جمهوری اسلامی ایران گفته همه این گامها بازگشتپذیر هستند و چنانچه واشنگتن به برجام برگردد ایران نیز این اقدامات را به عقب برخواهد گرداند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر