خطر جنگ داخلی در آمریکا / ترامپ جامعه آمریکا را دو قطبی کرده است

به گزارش رکنا ، پروفسور «فرانک فن هیپل» با بیان اینکه جامعه آمریکا توسط ترامپ دوقطبی شده است، گفت: بایدن از خطر نزدیک شدن آمریکا به جنگ داخلی آگاه است.

دو روز پیش، در حالی که دونالد ترامپ رئیس جمهور فعلی آمریکا در زمین گلف خود بود، برخی از رسانه‌های آمریکایی اعلام کردند که جو بایدن نامزد دموکرات انتخابات ۲۰۲۰، با کسب بیش از ۲۷۰ رای الکترال، به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهور آمریکا انتخاب شده است.

بلافاصله بعد از اعلام این موضوع، ترامپ در بیانیه‌ای موضوع تقلب در رای‌گیری را دوباره تکرار کرد و گفت که جو بایدن عجله دارد تا به دروغ به عنوان برنده انتخابات معرفی شود. اظهارات وی در بیانیه صادر شده نشان می‌دهد که وی آمادگی پذیرش شکست انتخاباتی خود را ندارد.

از سوی دیگر، بسیاری نیز بر این باورند که تشدید دو قطبی شدن جامعه آمریکا یکی از میراث‌های ریاست جمهوری ترامپ است.

در این راستا گفتگویی با پروفسور «فرانک فن هیپل» یکی از مقامات سابق کاخ سفید انجام شده است که در ادامه می‌آید. حوزه تحقیقاتی «فن هیپل» در زمینه علوم و فناوری شامل مواردی چون کنترل تسلیحات اتمی و منع اشاعه هسته‌ای، انرژی و توازن سیاست گذاری در عرصه‌های تکنولوژی است.

*همانطور که میدانید در روزهای اخیر شاهد تقابل مخالفان و طرفداران دونالد ترامپ بوده‌ایم. یکی از آسیب‌های دوران ریاست جمهوری ترامپ دو قطبی شدن جامعه آمریکا بود. به نظر شما این امر در طولانی مدت چه تاثیری بر جامعه آمریکا خواهد گذاشت؟

جامعه آمریکا توسط ترامپ دوقطبی شده است و این امر به واسطه وجود فیس بوک، توئیتر و سایر رسانه‌های اجتماعی که در گسترش تئوری‌های توطئه نقش زیادی دارند با سرعت بیشتری نسبت به گذشته امکان پذیر شده است. همه جوامع باید با چگونگی طراحی این رسانه‌ها برای جلب توجه کاربران خود با تقویت احساسات آنها دست و پنجه نرم کنند.

بایدن کاملاً آگاه است که جامعه آمریکا چقدر به یک جنگ داخلی نزدیک شده است و سعی دارد با گفتن اینکه ما دشمن یکدیگر نیستیم مردم را از این جنگ داخلی دور کند. ما هموطن یکدیگر هستیم و باید برای حل مشکلات خود با هم همکاری کنیم.

*آیا جامعه آمریکا در دوره باقیمانده از ریاست جمهوری ترامپ شاهد اقدامات مخرب‌تری از سوی وی خواهد بود؟

من از این بابت نگران هستم زیرا کل دوره ریاست جمهوری ترامپ با افکار پوچ و ضد اجتماعی وی همراه بوده است.

شاید او تا بعد از ظهر ۲۰ ژانویه در پذیرش شکست در انتخابات و خروج از قدرت مشکل داشته باشد، اما به نظر من بسیاری از اطرافیان او این موضوع را قبول خواهند کرد و امیدوارم که آنها او را از انجام اقدامات غیر منطقی که به راحتی قابل برگشت نیستند مانند آغاز یک جنگ در خاورمیانه بازدارند.

*این روزها، شاهد هستیم که بالاترین مقام ایالات متحده یعنی دونالد ترامپ، در مورد تقلب در انتخابات صحبت می‌کند. نظر شما در مورد اظهارات وی چیست و آیا این اظهارات به اعتبار دموکراسی در آن کشور لطمه نمی‌زند؟

اظهارات ترامپ به اعتقاد طرفدارانش در باب دموکراسی آسیب رسانده است. اما این طور به نظر می‌رسد که طرفداران وی پیشتر نیز آماده پذیرش فاشیسم بوده‌اند. امیدوارم که با دیدن برخی از مزایای دولت بایدن، اعتماد و ایمان آنها به دموکراسی احیا شود.

به نظر می‌رسد که سنا در دست جمهوری خواهان باقی بماند، اگرچه احتمال زیادی وجود دارد که جورجیا در انتخابات دور دوم ژانویه دو سناتور (یک دموکرات و یک جمهوریخواه) را انتخاب کند که منجر به تعادل ۵۰-۵۰ می‌شود که در آن صورت رای کاملاً هریس معاون رئیس جمهور، تعیین کننده خواهد بود.

اگر این اتفاق نیفتد، بایدن نمی‌تواند اصلاحات بزرگ داخلی را که برخی از ما احساس می‌کنیم لازم است انجام دهد.

با این حال، حداقل در حال حاضر از سقوط بیشتر به درون چاله‌ای از وحشت نجات یافته‌ایم و باید نهایت تلاش خود را برای بهبود چشم اندازهای ایالات متحده و جهان انجام دهیم.

از نظر سیاست خارجی، بایدن فرصت‌های زیادی برای ابتکار عمل دارد. من انتظار دارم بایدن به توافقنامه آب و هوایی پاریس و همچنین برجام بازگردد. همچنین انتظار دارم که او توافق نامه محدود کردن سلاح‌های هسته‌ای با روسیه را تمدید کند.

دستیابی به معاهدات جدید احتمالاً در کوتاه مدت به دلیل نیاز به دو سوم رای مجلس سنا برای تصویب غیر ممکن خواهد بود. همچنین برگشت برخی اقدامات کنگره نیز دشوار خواهد بود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

زهرا میرظفرجویان