نگهداری بقایای به جا مانده از وسایل شهیدان قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس در عراق + فیلم
حجم ویدیو: 2.50M | مدت زمان ویدیو: 00:00:21

به گزارش رکنا ، 13 دی ماه 1398 در جریان حمله آمریکا به کاروان الحشدالشعبی در نزدیکی فرودگاه بغداد، سردار سرلشکر قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به‌همراه ابومهدی المهندس معاون الحشد الشعبی به همراه چند نفر دیگر به شهادت رسیدند. بقایای به جا مانده از وسایل شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس در عراق نگهداری می‌شود. تصاویری از این وسایل در ادامه قابل مشاهده است:

شهید سپهبد قاسم سلیمانی در سال 1335 در شهرستان رابُر از توابع کرمان به دنیا آمد، پدرش یک کارگر بنای ساده بود. او دوران نوجوانی‌اش را در همان مناطق گذراند و با پیروزی انقلاب و آغاز جنگ تحمیلی به عضویت سپاه پاسداران که یک تشکیلات تازه‌تأسیس بود درآمد.

نقش مهم سردار سلیمانی در لشکر ثارالله

شهید سلیمانی در آغاز جنگ، 24 سال داشت و در همان ابتدای کار، فرماندهی دو گردان از نیروهای کرمانی را به‌عهده گرفت و اندکی بعد با پیشنهاد شهید حسن باقری، تیپ جدیدی را از نیروهای کرمان تشکیل داد و این تیپ چند ماه بعد در زمستان سال 61، با اضافه شدن نیروهایی از سیستان و بلوچستان و هرمزگان به لشکر 41 ثارالله تبدیل شد. لشکر ثارالله از جمله لشکرهای معروف و خط‌شکن دفاع مقدس بود که در عملیات‌های بزرگی مثل والفجر8، کربلای 4 و 5 و... نقش‌آفرینی کرد.

از جمله مسئولیت‌های لشکر 41 ثارالله به‌فرماندهی او پس از پایان جنگ، مقابله با اشرار، قاچاقچیان و برهم‌زنندگان امنیت در جنوب‌شرق بود و قاسم سلیمانی به‌دلیل آشنایی با بافت این منطقه، توانست کارنامه قابل قبولی از خود و نیروهای تحت امرش به‌جای بگذارد. اما مهمترین دوران فرماندهی «حاج قاسم» از اواسط سال 76 ــ وقتی که 42ساله بود ــ آغاز شد؛ مسئولیتی که دامنه تأثیرات آن مرزهای جغرافیایی کشور را در نوردید و تأثیرات زیادی بر گستره جغرافیایی جهان اسلام گذاشت.

با تغییر فرماندهی‌ کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال 76، یکی از اولین جابه‌جایی‌ها در سطوح فرماندهان نیروها، انتصاب سردار سلیمانی به فرماندهی نیروی قدس بود. شهید سلیمانی پس از سردار احمد وحیدی، دومین نفری بود که فرماندهی شاخه برون‌مرزی سپاه را به‌عهده می‌گرفت. نیروی قدس به‌عنوان شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران، یکی از نیروهای پنج‌گانه این نهاد است که در افکار عمومی (حداقل تا چند سال قبل) کمتر نامی از آن برده می‌شد.

شهید ابومهدی المهندس تحت تعقیب رژیم عراق بود

نام اصلی شهید ابومهدی المهندس «جمال جعفر» بود. او یکی از فرماندهان عراقی بود و برای مدتی هم به عنوان نماینده پارلمان این کشور فعالیت می کرد. جمال جعفر در سال 1973وارد دانشگاه پلی تکنیک و بخش مهندسی مدنی شد و در سال 1977در این رشته با مدرک کارشناسی فارغ التحصیل شد. او به حزب اسلامی الدعوة ملحق شد و بعد از حوادث رجب سال 1979 نامش همراه با تعداد زیادی از دانشجویان عراقی تحت تعقیب رژیم عراق قرار گرفت.

بعد از اینکه صدام حسین حاکمیت عراق را در سال 1979 به دست آورد و محمد باقر صدر مرجع شیعیان عراق فوت کرد، ابومهدی المهندس مجبور شد عراق را ترک کند. او مدتی را در کویت زندگی کرد. اما در سال 1983 و بعد از اینکه تعدادی از همراهان وی در کویت بازداشت شدند، از این کشور خارج شد و به ایران رفت. او 20 سال در ایران زندگی می‌کرد و عضو مجلس اعلای اسلامی عراق بوده و فعالیت‌های خود را به عنوان یک سیاستمدار در این مجمع و یک فرد نظامی در سپاه بدر دنبال می‌کرد. او در ادامه به فرماندهی سپاه بدر رسید.

المهندس بعد از سقوط حاکمیت صدام حسین فرماندهی از سپاه بدر خارج و به‌عنوان یک شخصیت مستقل وارد فعالیت‌های سیاسی شد. بعد‌ها و با بروز پدیده داعش به یکی از فرماندهان نیرو‌های تازه‌تأسیس الحشدالشعبی تبدیل شده و حضور تأثیرگذاری در میدان‌های مبارزه با گروه‌های تروریستی داعش داشت.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی