مهم ترین خواص آب‌لیمو

لیموترش خواص دارویی بی نطیری دارد و آب لیمو برای کبد مفید است.

به گزارش رکنا، درخت لیموترش در نواحی مدیترانه و نواحی نیمه‌گرمسیری کشت می‌شود. این درخت برعکس واریته‌های دیگر سیتروس دائماً در حال میوه دادن است. لیموترش درختچه‌ای است همیشه‌‌سبز به ارتفاع تا 6 متر، دارای ساقه ای راست و شاخه‌هایی خاردار. برگ‌های آن متناوب، به رنگ سبز یا سبز مایل به زرد و براق و میوه‌های کوچک، تخم‌مرغی و به رنگ سبز، سبز مایل به زرد یا زرد هستند.

ویتامین C که ترکیب مهم لیمو به شمار می‌رود، از خونریزی زخم‌ها جلوگیری و به مقاومت بدن در برابر عفونت‌‌ها کمک می‌کند. همچنین به عنوان ضداکسیدان عمل کرده و اثرات ضدسرطان آن در مطالعات حیوانی و انسانی گزارش شده است.

ویتامین C به‌خصوص نقش مهمی در خنثی کردن نیتروزآمین‌ها که سرطان‌زا هستند، دارد. پکتین آن دارای خاصیت کاهش کلسترول بوده و در کاهش امراض قلبی مؤثر است. پکتین در جلوگیری از اسهال و استفراغ نیز نقش بسزایی دارد.

بیوفلاونوئیدهای لیمو خاصیت شکنندگی مویرگ‌ها را کاهش داده و در جلوگیری از تصلب شرائین، واریس و خونریزی لثه بسیار مفید است (در حقیقت بیوفلاونوئیدها در جلوگیری از شکنندگی مویرگ‌ها و ایجاد استحکام آنها نقش اساسی دارند.)

درمان زخم گلو با آب‌لیمو

آب‌لیمو خاصیت ضد میکروبی خوبی داشته و مصرف آن در افرادی که دچار عفونت، تب، آنفلوآنزا و سرماخوردگی هستند، بسیار مفید است. آب لیمو مقوی پانکراس و کبد نیز هست.

مصرف آب ‌لیمو در موارد پیوره و زخم گلو مفید بوده و در جلوگیری از خونریزی آنها مفید است.

مخلوط آب لیمو و گلیسیرین به نسبت حدود 1 به 10 برای نرم کردن پوست بسیار مفید است و در آکنه (جوش صورت) و آفتاب‌سوختگی مصرف می‌شود. برای این منظور مقدار 90 میلی‌لیتر گلیسیرین را با 10 میلی‌لیتر آب لیمو در شیشه‌ای مخلوط نموده و هنگام مصرف به‌خوبی تکان دهید و بلافاصله روی پوست بمالید. این عمل به‌خصوص برای پوست دست و پا و در هنگام خواب که مخلوط تا صبح به خوبی تأثیرگذار باشد، مفید است.

همچنین آب لیمو به رفع عطش کمک زیادی می‌کند (شربت آب لیمو) و مصرف خوراکی آن در افرادی که روماتیسم دارند، مفید است.