حملات پانیک چیست؟
سلامت رکنا : فرد مبتلا به اختلال پانیک با قرار گرفتن در موقعیت های خاص با بروز ناگهانی ترس، وحشت و اضطراب روبرو می شود.
به گزارش رکنا ، در این موضوع که پانیک چیست، باید عنوان نمود که وحشت زدگی یا حملات پانیک، نوعی از اختلالات روانی به شمار می آید که امروزه بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم می کنند. در مورد موضوع پانیک چیست، باید ابراز کرد که وحشت زدگی در جوامع مدرن و شهری نمود بارز و برجسته پیدا نموده است. شایان ذکر است که فرد مبتلا به اختلال پانیک، با قرار گرفتن در موقعیت های خاص با بروز ناگهانی ترس، وحشت و اضطراب روبرو می شود.
ناگفته نماند که وحشت زدگی با علائم فیزیکی و جسمانی نیز همراه می باشد که بروز این علائم در فرد، حکایت از وقوع حملات پانیک دارد. بر این اساس، در صورت عدم درمان این اختلال، علاوه بر تشدید این بیماری، فرد در خطر ابتلا به بیماری های جسمانی نیز قرار دارد. در مقوله اینکه پانیک چیست، باید اعلام نمود که پانیک، یک واکنش از نوع عصبی و فوری به محرک های شرطی بیرونی محسوب می شود. بر همین اساس، در اغلب موارد برای درمان این نوع اختلال به ترکیبی از درمان شناختی و دارویی نیاز پیدا می شود. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که ترس بسیار شدید و هجوم ناگهانی نگرانی، معنا و مفهوم حملات پانیک را تداعی می کند.
در هنگام بروز وحشت زدگی در وجود فرد، علاوه بر بالا رفتن و شدت یافتن ضربان قلب، نفس کشیدن فرد نیز به سختی صورت می گیرد. در مقوله پانیک چیست، لازم به ذکر است که وقوع حملات پانیک، فرد را از کار و زندگی روزمره خود باز داشته و روند زندگی او دچار اخلال و مشکلات می کند. در این زمینه باید خاطر نشان کرد که حملات پانیک از جمله اختلالاتی محسوب می شوند که علاوه بر علائم و نشانه های روحی و روانی، با نشانه های جسمی و فیزیکی نیز همراه می باشد.
منظور از وحشت زدگی یا حملات پانیک چیست؟
در این مسئله که پانیک چیست، باید عنوان نمود که وحشت زدگی، واکنشی غیر ارادی و ناخودآگاه سیستم عصبی بدن که در مواجه شدن با خطر احتمالی و به منظور محافظت از خود بروز می دهد، با عنوان پانیک شناخته می شود. در هنگام بروز حملات پانیک، فرد خطر احتمالی را از آنچه در واقعیت وجود دارد، بیشتر و شدیدتر احساس می نماید. در این موضوع که پانیک چیست، گفتنی است که در اغلب مواقع نشانه های پانیک در وجود فرد به صورت علائم جسمانی بروز پیدا می کند.
بر همین اساس، هنگام بروز وحشت زدگی، در وجود فرد نشانه هایی مانند دردهای جسمانی، تنگی نفس، تعرق زیاد، احساس درد در قفسه سینه و تپش قلب به چشم می خورد. در برخی مواقع، حملات پانیک چنان شدت و حدت پیدا می کند که فرد در وجود خود تصور سکته قلبی یا حتی مغزی می کند. در این موضوع که پانیک چست، باید اذعان نمود که حملات پانیک بسیار سریع و در عین حال بسیار وحشتناک به وقوع می پیوندد. ناگفته نماند که در بسیاری مواقع افراد مبتلا به اختلال پانیک، از وجود این بیماری و حتی علل آن بی اطلاع و بی خبر می باشند. در مبحث پانیک چیست، باید گفت که علت اصلی عدم آگاهی افراد از بروز این بیماری، به سبب بدون ارتباط بودن حملات پانیک به محرک های اصلی و ناگهانی و سریع بودن این اختلال به شمار می رود.
در ادامه مبحث پانیک چست، شایان ذکر است که بیماری پانیک، با وحشت، اضطراب ، ترس و نگرانی پیوند خورده است. بر این اساس، موارد عنوان شده جزئی لاینفک و جدا نشدنی از وحشت زدگی و حملات پانیک به شمار می رود. در مقوله پانیک چیست، ذکر این نکته ضروری است که عدم انجام اقدامات درمانی مناسب در این زمینه، می تواند مشکلات به مراتب بزرگ تر و جدی تر را برای فرد رقم بزند.
علائم و نشانه های حملات پانیک چیست؟
در مقوله پانیک چیست، باید عنوان نمود که نشانه ها و علائم پانیک در مدت زمانی حدود 10 دقیقه به نهایت خود رسیده و پس از گذشت 30 دقیقه، نشانه های آن به صورت کامل محو می گردد. اما موضوع و مسئله اصلی که مبتلایان به این اختلال را بشدت آزار و اذیت می کند، بروز مجدد حملات پانیک در مکان ها و معابر عمومی می باشد.
در طی بروز حملات پانیک، فرد بشدت نشانه های اضطراب و استرس را در وجود خود احساس می نماید. در مقوله پانیک چیست، باید خاطر نشان کرد که احساس تپش قلب شدید در سینه، به انضمام افزایش ضربان قلب، یکی از نشانه های مهم وحشت زدگی به شمار می رود. احساس اضطراب و نگرانی شدید، تنگی نفس و تند شدن و کوتاه شدن نفس، سبکی در سر و داشتن احساس ناپایداری و احساس گرما و سرمای زیاد در بدن، از دیگر علائم شایع این اختلال محسوب می شوند. در باب پانیک چیست، باید ابراز نمود که علائم و نشانه های اختلال پانیک به همین موارد و مسائل محدود و محصور نمی شود. بر این اساس، داشتن لرزش و ارتعاش بسیار شدید در برخی یا تمام نقاط بدن، احساس کرختی و حساس شدن و بروز احساسات غیر واقعی در بدن، در زمره دیگر علائم وحشت زدگی قرار می گیرد.
در مقوله پانیک چیست، ناگفته نماند که ترس از مردن و احساس دیوانه شدن و ترس از دست دادن کنترل، در اغلب موارد در وجود فرد ظهور پیدا می کند. حملات پانیک علاوه بر نشانه های روحی و روانی، با علائم جسمانی و فیزیکی نیز همراه می باشد. بر این اساس، در هنگام وقوع حملات پانیک، در کالبد فرد لرزش، کاهش دمای بدن، سرگیجه و سردرد، انقباض در ناحیه شکم، درد سینه و تعریق زیاد، به صورت مشهود و ملموس نمود پیدا می کند.
علل و عوامل بروز حملات پانیک چیست؟
در مقوله پانیک چیست، باید عنوان کرد که در اغلب موارد و به علت عدم آگاهی فرد از پانیک و نشانه های آن، اقدامات مؤثر درمانی و تاثیر گذاری برای درمان این بیماری انجام نمی شود. به همین جهت، تا سال های سال، این اختلال همواره فرد را مشایعت می کند. در نتیجه این امر، علت های روانی پانیک به صورت کامل مورد فراموشی واقع می گردد.
ناگفته نماند که این فراموشی، در مفهوم از بین رفتن علل و عوامل بروز وحشت زدگی تعبیر نمی شود، بلکه فرد در ناخودآگاه خود همچنان با این مسائل کلنجار می رود. در مقوله پانیک چیست، و از جمله عوامل تاثیر گذار در بروز این اختلال می توان به قرار گرفتن در معرض عوامل استرس زا، تجاوز، بروز یک حادثه ناگوار و آسیب های دوران کودکی، اشاره نمود. بر این اساس، وجود این علل و عوامل در ایجاد بروز ناگهانی وحشت زدگی و ادامه یافتن آن، نقش برجسته و پر رنگی ایفا می کند.
در مقوله پانیک چیست، شایان ذکر است که بروز برخی بیماری های جسمانی هم در ایجاد وحشت زدگی تاثیر دارد. پرکاری تیروئید، قطع کردن مصرف یک دارو در بیماران، پایین بودن قند خون و هیپوگلیسمی و افتادگی دریچه میترال قلب، از بیماری های تاثیر گذار در این زمینه محسوب می شوند. در مقوله پانیک چیست و از آنجایی که در اغلب موارد نشانه ها و علائم حملات پانیک به صورت فیزیکی و جسمانی بروز پیدا می کند، بسیاری از افراد در این شرایط تصور می نمایند به حمله قلبی دچار شده اند. چراکه با بروز وحشت زدگی، علائمی نظیر سخت شدن تنفس، تپش قلب و درد قفسه سینه، نمایان می گردد. اگرچه در بسیاری مواقع وجود این علائم را باید جدی گرفت، اما در اغلب موارد این نشانه ها نمایانگر حملات پانیک تلقی می شوند.
راهکارهای درمان حملات پانیک چیست؟
در مقوله پانیک چیست، باید عنوان نمود که درمان شناختی و درمان دارویی، از جمله راهکارهای تاثیر گذار و مؤثر در این زمینه محسوب می شوند. در روش دارو درمانی، با تجویز برخی داروهای آرام بخش، درصدد جلوگیری از بروز حملات پانیک بر می آیند. در مقوله پانیک چیست، باید عنوان نمود که در یکی از روش های درمان وحشت زدگی، فرد ضمن آگاهی و اطلاع از ترس های خود، با موقعیت های ترس آور و اضطراب آور، مواجه می گردد.
این روش درمانی با عنوان درمانی مبتنی بر آگاهی، قلمداد می شود. در این روش با قرار دادن فرد در شرایط ترس آور به صورت عامدانه، در جهت تضعیف و کاهش عوامل اضطراب آور اقدام می نمایند. در این شرایط، فرد در می یابد که بخش زیادی از ترس ها و تصوراتی که در وجود خود پرورانده، در واقعیت، غیر واقعی و بی مورد بوده است. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که حملات پانیک قابل درمان بوده و با انجام چند جلسه روان درمانی، (متناسب با روش درمانی و شرایط بیمار)، احتمال بهبودی فرد به میزان چشمگیری افزایش پیدا می کند.
در این موضوع که پانیک چیست، باید ابراز نمود که درمان به روش رفتار آگاهانه، از راهکارهای مؤثر برای درمان این اختلال به شمار می رود. در پرتو استفاده از این روش، فرد در می یابد که در موقعیت های وحشت آور و ترس آور، با دید واقع بینانه تری به مسائل بنگرد. در مبحث پانیک چیست، ناگفته نماند که درمان قطعی وحشت زدگی، زمانی انجام می شود که فرد، علت وقوع حملات پانیک را به صورت ریشه ای دریافته باشد و برای مقابله با آن از روش های درمانی کارآمد و کاربردی استفاده به عمل آورد. بر همین اساس، مناسب است که فرد در صورت بروز حملات پانیک، در اسرع وقت، برای درمان این بیماری، به یک روانشناس متخصص و کارآزموده مراجعه نماید.
سایر روش های درمانی پانیک چیست؟
در مقوله پانیک چیست و از دیگر روش های درمان این اختلال، درمان به روش افشا می باشد. در این روش، در پرتو کمک درمانگر، فرد در یک محیط کنترل شده و امن قرار گرفته، تا از این طریق شبیه سازی حالت های جسمانی و فیزیکی فرد در هنگام وقوع حمله پانیک انجام پذیرد. در ادامه و با کمک درمانگر راهکارهای مناسب و کاربردی برای کنار آمدن و مقابله با حملات پانیک مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد.
در موضوع پانیک چیست، باید عنوان نمود که دارو درمانی از دیگر روش های مورد استفاده برای درمان این بیماری تلقی می شود. لازم به ذکر است که دارو به تسهیل فرآیند درمان به وسیله کاهش علائم و نشانه های وحشت زدگی، کمک شایانی می نماید. به همین جهت، برای ادامه راحت تر روند روان درمانی بسیار تاثیر گذار و مؤثر می باشد.
از داروی بیماری پانیک می توان به داروهای ضد افسردگی، اشاره کرد. ناگفته نماند که مصرف داروها با تجویز متخصص در دستور کار قرار می گیرد. از دیگر داروی بیماری پانیک بنزو دیازپین می باشد که در زمره داروهای ضد اضطرابی بوده و تاثیر گذاری آن بسیار سریع و فوری می باشد. مصرف این نوع داروی بیماری پانیک، به ویژه در هنگام حملات، به سرعت نشانه های حمله را برطرف می سازد.
فلوکستین، پاروکستین و سرترالین، از دیگر داروی بیماری پانیک به شمار می روند. در زمینه اینکه پانیک چیست، ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که اگرچه داروها به صورت موقت می توانند در درمان وحشت زدگی تاثیر گذار باشند، اما نباید تنها به این روش درمانی کفایت کرد. در مقوله پانیک چیست، باید ابراز نمود که تمرینات ریلکسیشن، خواب آرام و کافی، افزایش تعامل با خانواده، کاهش استعمال دخانیات، کاهش مواد محرک و کنترل رژیم درمانی، از راهکارهای مؤثر در این زمینه محسوب می شود.
راهکارهای مؤثر در متوقف کردن و کنترل حملات پانیک چیست؟
در مقوله پانیک چیست و از راهکارهای مؤثر برای مدیریت و کنترل بیماری وحشت زدگی، تنفس عمیق می باشد. یکی از علل بروز حملات پانیک، فعالیت بیش از حد ارگان های داخلی بدن بوده که سبب افزایش ترس و نگرانی می شود. تنفس عمیق در کاهش علائم پانیک، تاثیر بسزایی از خود برجای می گذارد. در موضوع اینکه پانیک چیست، تمرین ذهن آگاهی نیز در کنترل نشانه های پانیک بسیار تاثیر گذار و کارساز می باشد.
از آنجایی که حملات پانیک، سبب بروز حس جدا شدن فرد از واقعیت می گردد، ذهن آگاهی، راهکار مثمر ثمری برای غلبه کردن بر اضطراب و هراس می باشد. در این موضوع که پانیک چیست و در جهت کنترل علائم و مقابله با حملات پانیک، انجام ورزش سبک نیز، راهکار کاربردی و مفیدی قلمداد می گردد. انجام ورزش هایی نظیر شنا و پیاده روی، برای مقابله با ترس و وحشت و نگرانی، از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. در مقوله پانیک چیست، و کنترل آن، انجام تمرین تکنیک های ریلکسیشن، مراقبه و یوگا، به صورت منظم و مستمر، علاوه بر افزایش تعادل فکری، آرامش و آسایش بدن را نیز با خود به همراه دارد. آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر