خطر انتشار کرونا از افراد کرونایی بدون علامت خاص
رکنا : بسیاری از بیماران بدون علامت کرونا به دلیل عدم اطلاع از بیماری، خود را قرنطینه نمی کنند و در طول بیماری به دلیل ریزش فراوان ویروس در ترشحات تنفسی خود می توانند دیگران را مبتلا کنند.
بررسیهای محققان ایرانی نشان میدهد بیشترین تعداد موارد ابتلا به کرونا از اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد ماه به بعد در کشور، مربوط به بیماران سرپایی و افراد بدون علامت است؛ موضوعی که تاکید مراجع پزشکی در استفاده از ماسک برای پیشگیری از ابتلا به بیماری را به دنبال داشته است.
به گزارش رکنا ، دکتر سید محمد جزایری، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران از جمله پزشکانی است که بر استفاده همگان از ماسک در تمام مراکز تاکید دارد. وی با اشاره به اینکه درصد زیادی از بیماران مبتلا اخیرا بدون علامت هستند، گفت: مردم برای جلوگیری از انتشار بیماری و مبتلا نشدن به کرونا از افراد بدون علامت، ناچار به استفاده از ماسک هستند؛ به عبارتی با استفاده از ماسک می توانیم بیشتر از سلامتی و تندرستی خود مراقب کنیم.
خطر تردد در شهرها در دوران کرونا
وی اظهار داشت: بسیاری از بیماران بدون علامت به دلیل عدم اطلاع از بیماری، خود را قرنطینه نمی کنند و در طول بیماری به دلیل ریزش فراوان ویروس در ترشحات تنفسی خود می توانند دیگران را مبتلا کنند. حضور آنان در مکان های عمومی و پرتردد برای افراد سالم که برای اشتغال یا کارهای ضروری دیگر مجبور به تردد در شهرها هستند، محیطی بس آلوده ایجاد می کند و افراد سالم جامعه برای در امان ماندن از ابتلا به بیماری باید ماسک بزنند.
جزایری ادامه داد: تنها راه ارزان و قابل استفاده برای عموم که در شرایط فعلی می تواند ریسک انتقال ویروس به افراد سالم را کاهش دهد، استفاده از ماسک است و به همین دلیل استفاده همگانی از ماسک در این شرایط باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
ماسک، مهم ترین راهکار برای برون رفت از وضعیت نامناسب فعلی
رییس شبکه بیماریهای ویروسی ایران تاکید کرد: در شرایط فعلی که شاهد روند صعودی مبتلایان و مرگ و میر ناشی از کرونا هستیم و چندین استان در وضعیت قرمز یا هشدار قرار دارند، مهمترین توصیه به مردم این است که از ماسک استفاده کنند.
وی، ماسک را یکی از ارزانترین راه های کنترل عفونت بیماری های ویروسی از جمله کرونا اعلام کرد و گفت: استفاده از ماسک نسبت به سایر اقدامات، آسان تر و در دسترس تر است.
ماسک از انتشار قطرات تنفسی درشت جلوگیری میکند
وی با اشاره به اینکه با زدن ماسک حتی یکبار مصرف می توان از انتشار قطرات تنفسی درشت جلوگیری کرد تا دیگران از ابتلا به این بیماری در امان باشند، گفت: هرچند پوشیدن ماسک خالی از زحمت نیست و ایجاد گرمای موضعی، تعریق و اثرات منفی روانی از جمله آنهاست اما در مجموع برای جلوگیری از انتشار ویروس بسیار موثر است.
جزایری با اشاره به اینکه متاسفانه در جامعه ما اهمیت زیادی به زدن ماسک داده نمی شود، افزود: افرادی در جامعه از ماسک به صورت منظم و بر اساس استاندارد استفاده می کنند اما در مقابل افرادی بی محابا و بدون استفاده از ماسک در جامعه حضور می یابند.
عطسه سرعت انتشار ذرات تنفسی را به بیش از ۱۰۰ متر بر ثانیه می رساند
وی با اشاره به اینکه عطسه سرعت انتشار ذرات تنفسی را به بیش از ۱۰۰ متر بر ثانیه می رساند، گفت: سرفه می تواند بین ۲ تا ۵۰ متر بر ثانیه سرعت انتقال ذرات تنفسی را افزایش دهد.
جزایری افزود: در حالت عادی ذرات تنفسی از دهان افراد به بیرون پراکنده می شود؛ به طور مثال در هنگام نفس کشیدن ذرات به صورت بخار از دهان خارج می شود و سرعت آن حدود یک متر بر ثانیه بوده و در هنگام صحبت کردن سرعت این ذرات بیشتر شده و به پنج متر بر ثانیه می رسد.
این ویروس شناس افزود: ذرات تنفسی که در هنگام صحبت کردن یا نفس کشیدن از دهان خارج شوند در فضایی به حالت مخروطی انتشار می یابند اما وقتی فرد به خصوص عطسه یا سرفه می کند، این نظم مخروطی شکل به هم خورده و شکل طوفانی به خود می گیرند.
وی تاکید کرد: ماسک می تواند تا حد زیادی سرعت انتشار قطرات تنفسی را کاهش دهد و در بدترین حالت یعنی مواجهه با عطسه، قطرات را در خود به تله انداخته و از ابتلای فرد به عفونت و بیماری جلوگیری کند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر