دشمنان سلامت قلب را بشناسید

وزن اضافه شرایط کاری قلب را دشوار می سازد. چربی اضافه شکم ممکن است بدن را برای تولید هورمون ها و مواد شیمیایی که می توانند فشار خون را افزایش داده و اثر منفی بر رگ های خونی و سطوح کلسترول داشته باشند، تحریک کند.

 ما برای زندگی و ادامه حیات خود به خون حاوی اکسیژن و مواد مغذی وابسته هستیم و وظیفه گردش خون در بدن انسان بر عهده عضوی ماهیچه ای به نام قلب است. بر همین اساس حفظ سلامت قلب از اهمیت ویژه ای برخوردار است. می دانیم که یک رژیم غذایی بد و ورزش نکردن می توانند به سلامت قلب آسیب برسانند. اما منابع پنهان بسیار دیگری نیز وجود دارند که می توانند به بیماری قلبی منجر شوند. در ادامه با برخی از موارد شگفت انگیز که می توانند برای سلامت قلب انسان مضر باشند، بیشتر آشنا می شویم.

مشکلات دهان و دندان

آیا برای رعایت بهداشت دهان و دندان به انگیزه بیشتری نیاز دارید؟ افراد مبتلا به بیماری لثه احتمال بیشتری دارد به بیماری قلبی نیز مبتلا شوند. به گفته، برخی کارشناسان، باکتری های مضر در دهان ممکن است وارد جریان خون شده و به التهاب در رگ های خونی و مشکلات قلبی دیگر منجر شوند. هر شش ماه یک بار برای بررسی شرایط دهان و دندان های خود به دندانپزشک مراجعه کنید. در صورت مشاهده قرمزی یا احساس درد در لثه ها یا هر گونه تغییر در دندان ها بلافاصله به دندانپزشک مراجعه کنید.

شیفت کاری

بنابر پژوهشی که در دانشگاه غربی کانادا انجام شد، شیفت های کاری شبانه یا ساعات کاری نامنظم می توانند خطر حمله قلبی را افزایش دهند. به گفته پژوهشگران، تغییر در ساعات کاری اثر بدی بر ریتم شبانه روزی بدن یا ساعت داخلی بدن دارد و این شرایط می تواند برای قلب انسان مضر باشد. اگر ساعات کاری نامنظم دارید، اقداماتی مانند انجام ورزش، دنبال کردن یک رژیم غذایی متعادل و مراجعه منظم به پزشک برای کاهش خطر بیماری قلبی را مد نظر قرار دهید.

تاخیرهای ترافیکی

گرفتار شدن در ترافیک شرایطی استرس‌زا محسوب می شود. نتایج یک پژوهش نشان داد که تنها یک ساعت گرفتار شدن در ترافیک نیز می تواند احتمال حمله قلبی را افزایش دهد. سطوح بالای سر و صدا نیز با بیماری قلبی پیوند خورده است. اگر نمی توانید از ساعات پر ترافیک پرهیز کنید، با اقداماتی مانند گوش دادن به یک موسیقی آرامش بخش یا صحبت کردن با همراه خود از افزایش استرس پیشگیری کنید.

یائسگی زودرس

اگر یک زن هستید و پیش از 46 سالگی وارد دوران یائسگی شده اید، احتمال این که با یک حمله قلبی یا سکته مغزی مواجه شوید دو برابر بیشتر از زنانی است که این شرایط را بعدا تجربه می کنند. کاهش سطوح استروژن، هورمونی که آثار دوستدار قلب دارد، ممکن است در این زمینه نقش داشته باشد.

خروپف

اگر با خروپف منظم مواجه هستید به پزشک مراجعه کنید زیرا ممکن است به شرایط جدی به نام «آپنه خواب» مبتلا باشید. این شرایط زمانی رخ می دهد که مسیر هوایی مسدود شده و موجب وقفه هایی در تنفس فرد می شود. این اختلال با فشار خون بالا، ضربان قلب نامنظم، سکته های مغزی، و نارسایی قلبی پیوند خورده است. روش های درمانی آپنه خواب می توانند به تنفس راحت‌تر و کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی کمک کنند.

هپاتیت C

اگر به این عفونت کبدی مبتلا هستید، احتمال بیشتری دارد دارای سطوح کلسترول و فشار خون پایین‌تر نسبت به افرادی باشید که به این بیماری مبتلا نیستند. با این وجود، همچنان در معرض خطر بیشتری برای بیماری قلبی قرار دارید. به گفته پژوهشگران، هپاتیت C ممکن است موجب التهاب سلول ها و بافت های بدن، از جمله قلب شود.

خواب ناکافی

زمانی که به طور نامنظم کمتر از شش ساعت در شب می خوابید، خطر ابتلا به فشار خون و کلسترول بالا را افزایش می دهید. این شرایط احتمال چاقی و ابتلا به دیابت را افزایش می دهد که هر دو به سلامت قلب آسیب وارد می کنند. البته این به معنای آن نیست که زمان زیادی را به خواب اختصاص دهید زیرا خواب شبانه بیش از 9 ساعت نیز می تواند احتمال ابتلا به دیابت و سکته مغزی، از عوامل خطرآفرین برای بیماری قلبی، را افزایش دهد. خواب شبانه بین 7 تا 9 ساعت را هدف گذاری کنید.

ازدواج ناشاد

یک ترکیب خوب در ازدواج می تواند به بهبود شرایط قلب کمک کند. مطالعه ای که در دانشگاه ایالتی میشیگان انجام شد، نشان داد، افراد مسن که از ازدواج خود راضی هستند، در مقایسه با افراد ناراضی با خطر کمتر بیماری قلبی مواجه هستند. دلیل احتمالی استرس است. زمانی که استرس دارید، احتمال بیشتری دارد انتخاب های بد غذایی و موارد دیگری که به قلب آسیب می رسانند را داشته باشید. همچنین، هورمون های استرس ممکن است اثر منفی بر قلب داشته باشند.

تنهایی

وقت گذراندن با فرد یا افراد مورد علاقه می تواند به کاهش استرس و فعال باقی ماندن کمک می کند. افراد تنها با احتمال بیشتر ابتلا به بیماری قلبی مواجه هستند. اگر به اعضای خانواده یا دوستان خود دسترسی ندارید، می توانید یک گربه یا سگ را به سرپرستی گرفته یا در گروه های حمایتی شرکت کنید تا از اثر منفی تنهایی بر قلب بکاهید.

چربی شکم

وزن اضافه شرایط کاری قلبی را دشوار می سازد. چربی اضافه شکم ممکن است بدن را به تولید هورمون ها و مواد شیمیایی که می توانند فشار خون را افزایش داده و اثر منفی بر رگ های خونی و سطوح کلسترول داشته باشند، تحریک کند. اگر یک زن هستید، اندازه دور کمر بیش از 89 سانتیمتر و اگر مرد هستید بیش از 101 سانتیمتر می تواند خطر بیماری قلبی را افزایش دهد. با پزشک خود درباره ارائه یک برنامه رژیم غذایی و ورزشی مناسب صحبت کنید. پژوهش ها نشان داده اند که یوگا و تمرینات اینتروال با شدت بالا روش های خوبی برای کاهش اندازه دور کمر هستند.

وقت گذرانی بیش از حد مقابل تلویزیون

افرادی که زمان زیادی را مقابل تلویزیون سپری می کنند، نسبت به آنهایی که این زمان را محدود می کنند، احتمال بیشتری دارد به مشکلات قلبی مبتلا شوند. هر ساعت که در برابر تلویزیون سپری می کنید، بر مبنای روزانه ممکن است خطر بیماری قلبی را تقریبا 20 درصد افزایش دهد. نشستن مقصر اصلی به نظر می رسد. نشستن بیش از حد با مشکلاتی مانند فشار خون بالا پیوند خورده است.

ورزش بیش از حد در یک جلسه

ورزش روشی عالی برای تقویت سلامت قلب است، اما اگر از تناسب اندام خوبی برخوردار نیستید یا گاه به گاه ورزش می کنید، بهتر است فعالیت های ورزشی خود را به آرامی و با شدت کم آغاز کنید و به تدریج استقامت خود را افزایش دهید. زمانی که در یک جلسه بیش از حد طولانی یا بیش از حد شدید ورزش می کنید، این می تواند شما را در معرض خطر حمله قلبی و مشکلات سلامت دیگر، مانند آسیب دیدگی قرار دهد. فعالیت بدنی خود را می توانید با پیاده روی آغاز کنید. اگر در معرض خطر بالا برای بیماری قلبی قرار دارید با پزشک خود مشورت کنید و هنگام ورزش از یک دستگاه نظارت بر شرایط قلب استفاده کنید.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی