غذاهای ممنوعه بیماران مبتلا به تیروئید

 بسیاری از افراد به شکلی با یکی از مشکلات تیروئید درگیر هستند و البته در این میان خانم ها بیشتر از آقایان درگیر این مسئله هستند. در واقع بسیاری از افراد اصلا از اینکه دچار مشکل تیروئید هستند بی خبرند و تنها زمانی متوجه موضوع می شوند که وخیم شده باشد.تیروئید

خیلی ها می پرسند که چگونه به صورت طبیعی، سلامت تیروئیدشان را بهبود دهند اما تیروئید همیشه هم سر راست نیست. افراد مبتلا به این مشکل از نظر کم کار یا پرکار بودن تیروئید متفاوت هستند و معمولا برای اینکه بهتر شوند به دارو نیاز پیدا می کنند.

اگر می خواهید تیروئید خود را بهبود دهید باید با کمک پزشک از دارویی با دوز مناسب استفاده کنید. در ادامه می خواهم به شما بگویم برای بهبود شرایط تیروئید خود از چه غذاهایی باید بپرهیزید:

چه غذاهایی نخوریم تا تیروئیدی سالم تر داشته باشیم؟

استفاده بیش از حد سبزیجات چلیپایی

از مصرف مقدار زیاد سبزیجات چلیپایی ( کلم، شلغم، کلم بروکسل، بروکلی، گل کلم ) پرهیز کنید. این سبزیجات با اینکه بسیار مغذی هستند و سرشار از ویتامین و مواد معدنی اما در صورت مصرف بیش از حد در برخی از افراد می توانند باعث ایجاد گواتر شوند.

سعی کنید در روز 30 گرم از این نوع سبزیجات میل کنید نه بیشتر. بخارپز کردن و پختن این نوع سبزیجات می تواند تاثیر آنها روی ایجاد گواتر را کاهش دهد بنابراین بهتر از خام خوردنشان است.

محدود کردن کربوهیدرات ها

کربوهیدرات ها بدنام هستند، اما شاید بعضی افراد به اندازه کافی کربوهیدرات مصرف نکنند. افرادی که رژیم های کم کربوهیدرات مانند کتوژنیک استفاده می کنند و مشکل تیروئید دارند، در واقع در حال دامن زدن و وخیم تر کردن اوضاع تیروئید خود هستند. بدن در این شرایط فرض می کند که در حالت بی غذایی به سر می برید و تیروئید اولین هورمونی است که به خطر می افتد. این را به خاطر داشته باشید در صورت داشتن مشکلات تیروئیدی باید از تمام گروه های غذایی به اندازه متعادل میل کنید. محدود کردن شدید کربوهیدرات، عوارض خاص خودش را روی تیروئید دارد.

گلوتن

گلوتن شامل غذاهایی می شود که باعث افزایش التهاب در بدن می شوند. افرادی که مشکل تیروئید دارند با محدود کردن گلوتن می توانند کمتر در معرض التهاب قرار بگیرند. این کار می تواند از به بهبود هاشیموتو که یک بیماری خودایمنی تیروئید است کمک کند. بیشتر افرادی که دچار بیماری سلیاک هستند در خطر هاشیموتو نیز هستند.

سویا

ایزوفلاون موجود در سویا ممکن است مانع عملکرد تیروئید شود. مقدار زیاد سویا می تواند باعث تشدید پرکاری تیروئید و همچنین کمبود ید در افراد بزرگسال شود. افراد گیاه خوار زمانی که به جای گوشت مقدار زیادی محصولات حاوی سویا استفاده می کنند دچار مشکل می شوند. مصرف زیاد محصولات حاوی سویا می تواند پس از مدتی تاثیر منفی روی تیروئید بگذارد مخصوصا اگر استعداد ژنتیکی اش را نیز داشته باشید. اگر از داروهای تیروئیدی استفاده می کنید مطمئن شوید معده تان خالی باشد و اگر هم سویا استفاده کرده اید ابتدا اجازه دهید 30 دقیقه تا یک ساعت بگذرد.

مقدار زیاد یا خیلی کم ید

بسیاری از بیماران دیگر از نمک ید دار استفاده نمی کنند و به جایش نمک دریایی مصرف می کنند که در واقع یک محرّک شایع برای کم کاری تیروئید است و مقدار زیادی ید هم می تواند باعث پرکاری تیروئید شود.

ید را چه کم مصرف کنید چه زیاد، دچار مشکل می شوید بنابراین سعی کنید با کمک پزشک مقدار متعادلی از آن را به بدنتان برسانید. یک آزمایش ساده می تواند مشخص کند که آیا کمبود ید دارید یا خیر. خانم های باردار و خانم هایی که قصد بارداری دارند به ویژه باید به این مسئله توجه کنند.

قند

در شرایطی که غذاهای شیرین مانند شکلات، آبنبات، و دونات خوشمزه و اغواکننده هستند، اما در صورت ابتلا به کم کاری تیروئید بهتر است حد اعتدال را در مصرف آنها رعایت کرده یا به طور کامل از آنها پرهیز کنید.

کم کاری تیروئید می تواند آهنگ سوخت و ساز بدن انسان را کند ساخته و در صورتی که مراقبت لازم صورت نگیرد، افزایش وزن به راحتی رخ خواهد داد. همچنین، قند می تواند به شکل گیری اختلالات هورمونی، خستگی، نوسانات خلقی، و تشدید افسردگی منجر شود.

آب لوله کشی

همه آب ها از شرایطی یکسان برخوردار نیستند. به طور خاص، برای افرادی که به کم کاری تیروئید مبتلا هستند، ثابت شده است که آب لوله کشی مشکل آفرین است. فلوراید و کلر موجود در آب لوله کشی می توانند جذب ید را مختل کنند.

همان گونه که پیش تر نیز اشاره شد، ید برای تولید هورمون های تیروئید ضروری است. از آنجایی که افراد مبتلا به کم کاری تیروئید به میزان کافی از این هورمون ها تولید نمی کنند، بهتر است از مصرف آب لوله کشی پرهیز کنند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی