فرار از مرگ زودرس با خوشمزه های حاوی فیبر

پژوهش‌های متخصصان نیوزلندی ثابت کرد که مصرف بیش از 30 گرم فیبر در طول روز در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های غیرقابل‌انتقال و افزایش طول عمر مؤثر است. وجود فیبرهایی چون غلات کامل، حبوبات، سبزیجات و میوه‌ها در رژیم غذای طبیعی می‌تواند تأثیر بسیار خوبی بر سلامت بدن داشته باشد.
تمام مواد غذایی غنی از فیبر که نیاز به جویدن دارند و تأثیرات مثبتی در روده‌ها می‌گذارند، باعث افزایش احساس سیری و کنترل وزن شده و می‌توانند بر میزان چربی و قند بدن نیز تأثیرگذار باشند. هضم و تجزیه فیبرها توسط باکتری‌های روده بزرگ صورت می‌گیرد که این عمل دارای اثرات وسیع و مفیدی همچون محافظت این روده از ابتلا به سرطان می‌شود.

قابل‌توجه است که نتایج این تحقیقات نشان می‌دهند، مصرف غذاهای غنی از فیبر بین 15 تا 30 درصد هر نوع مرگ‌ومیر و حتی مرگ‌های ناشی از بیماری‌های قلبی - عروقی را کاهش می‌دهد علاوه بر این بروز بیماری‌های قلبی- عروقی، سکته مغزی، دیابت نوع 2 و سرطان روده بزرگ را بین 16 تا 24 درصد کاهش می‌دهد.

افزایش مصرف فیبر با کاهش وزن و کلسترول همراه بوده درحالی‌که این اثر در مصرف کم فیبر یا استفاده از فیبرهای مصنوعی یا عصاره‌های فیبری خیلی کمتر خواهد بود.

پروفسور جیم مان (Jim Mann) از دانشگاه اوتاگوی (Otago) نیوزلند در رابطه با نتایج این تحقیقات گفت: «یافته‌های ما شواهد متقاعدکننده‌ای برای دستورالعمل‌های تغذیه‌ای و تمرکز برافزایش فیبر رژیمی و جایگزینی غلات کامل به‌جای غلات تصفیه‌شده ارائه می‌دهند. این‌گونه رژیم‌های غذایی خطر مرگ‌ومیر و بروز طیف وسیعی از بیماری‌های مهم را کاهش می‌دهد.»

او در ادامه توضیحاتش افزود: «تمام مواد غذایی غنی از فیبر که نیاز به جویدن دارند و تأثیرات مثبت در روده‌ها می‌گذارند، باعث افزایش احساس سیری و کنترل وزن شده و می‌توانند بر میزان چربی و قند بدن نیز تأثیرگذار باشند. هضم و تجزیه فیبرها توسط باکتری‌های روده بزرگ صورت می‌گیرد که این عمل دارای اثرات وسیع و مفیدی همچون محافظت این روده از ابتلا به سرطان می‌شود.»

مصرف روزانه بین 25 تا 29 گرم فیبر برای بدن مفید بوده و کفایت می‌کند اما داده‌ها نشان می‌دهند مصرف بیش‌ازحد فیبر در رژیم غذایی می‌تواند از بدن در برابر بیماری‌ها بیشترحفاظت کند. محققان اعلام کردند که افزایش مصرف فیبر به حفاظت بدن در برابر سکته مغزی و ابتلا به سرطان پستان نیز کمک به سزایی می‌کند.

پژوهشگران دانشگاه اوتاگوی نیوزلند در این پروژه تحقیقاتی 185 مطالعه مشاهده‌ای و 58 آزمایش بالینی را در بین 4 هزار و 635 شرکت‌کننده بزرگ‌سال موردبررسی قراردادند.

این تحقیقات همچنین نشان دادند که رژیم‌های غذایی حاوی شاخص گلوکز پایین و بار کم گلوکز حفاظت بدن در برابر دیابت نوع 2 و سکته مغزی را محدود می‌کند. شاخص گلوکز پایین کربوهیدرات به این معنی است که آن کربوهیدرات، قند خود را به‌طور ملایم و تدریجی و در مدت‌زمان بلند آزادکرده و در اختیار بدن انسان قرار می‌دهد درنتیجه باعث می‌شود یک سطح ثابت، یکنواخت و ملایم از انسولین در بدن آزاد شود. غذاهای حاوی شاخص گلوکز پایین و بار کم گلوکز ممکن است حاوی قندهای اضافه، چربی اشباع‌شده و سدیم باشد.

شرح کامل این پژوهش‌ها و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله لنست (Lancet) منتشرشده و قابل‌دسترس است.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی