حوزه کلینیک در نظر دارد مهم‌ترین مسائل بهداشتی، درمانی و مهارت زندگی که خانم‌ها باید بدانند را در اختیار آنها قرار دهد.

زیبایی صورت و صافی پوست برای بسیاری از خانم ها مهم است، برخی از بانوان تلاش می کنند به هر روشی این عارضه را از بین برده و در برخی موارد به پزشک Doctor اصرار می‌کنند که داروی راکوتان برای آنها تجویز کند، این در حالی است که این دارو عوارضی هولناک به همراه دارد که خانم‌ها از آن بی‌خبرند.

چرا جوش و آکنه شدید سراغتان می آید؟

خانم‌ها از جوش و آکنه شدید در صورت خود رنج می‌برند؛ این جوش‌ و آکنه‌ ناشی از نوعی بیماری التهابی‌ مزمن غدد سبابه‌ پوست بوده و عوارضی چون جوش چرکی‌ سرسیاه یا سر سفید، برجستگی‌های ملتهب‌ و قرمز رنگ یا ضایعاتی مانند آبسه زیرپوستی‌ چرکی به همراه دارد. جوش و آکنه اغلب از دوران بلوغ در صورت بروز می‌کند و پس از 30 سالگی به تدریج از بین می‌رود اما این احتمال وجود دارد که سالیان طولانی پس از بلوغ جوش‌ها در صورت دیده شده و پس از مدتی تبدیل به اسکار می‌شوند.

درمان جوش و آکنه به روش‌هایی مختلف مانند تجویز داروهای موضعی‌ و خوراکی به همراه آنتی بیوتیک‌ها صورت می‌گیرد و برای درمان دارویی و موضعی‌ نیاز به استفاده طولانی مدت در بیماران است،‌در این بین برخی موارد جوش‌ و آکنه مقاوم به درمان هستند.

راکوتان؛ آخرین خط درمان جوش و آکنه شدید

یکی از درمان‌هایی که برای از بین بردن جوش و آکنه تجویز می‌شود مصرف دارویی به نام راکوتان‌ یا رواکوتا‌ن است که تحولی بزرگ در درمان جوش‌های ملتهب و قرمز رنگ که به درمان مقاوم هستند ایجاد کرده است، اما به دلیل عوارض به عنوان آخرین خط درمان جوش و آکنه مقاوم به دارو محسوب می شود.

این دارو می‌تواند منجر به خشکی پوست می‌شود که شایع‌ترین عارضه‌ شناخته شده قرص راکوتان‌ است.

شایع‌ترین عوارض قرص راکوتان

شایع‌ترین عوارض قرص راکوتان به ترتیب عبارتند از التهاب‌ لب، خشکی پوست، انواع درماتیت، خونریزی از بینی، درد مفصل و عضله، درماتیت صورت، التهاب مخاط چشم، کاهش وزن و سردرد‌.

سردرد‌ ناشی از افزایش فشار داخل جمجمه‌ سر و درد مفاصل و عضلات یکی دیگر از عوارض قرص راکوتان است، همچنین مصرف این دارو می‌تواند کبد و کلیه را تحت تأثیر قرار دهد به همین دلیل قبل از تجویز این دارو باید آنزیم‌های کبدی و کلیوی‌ اندازه‌گیری شوند، همچنین در طول درمان نیز باید آزمایش آنزیم‌های کبدی از بیمار گرفته شود زیرا ممکن است پس از مدتی مصرف دارو به کبد آسیب رسانده باشد و مصرف آن سلامت این عضو حیاتی را تهدید کند.

عوارضی از راکوتان که خانم ها گرفتارش می شوند

هر چه دوز‌ مصرفی راکوتان‌ بالاتر باشد احتمال بروز عارضه‌ در فرد بیشتر است، در خانم‌ها تجویز راکوتان باید با احتیاط صورت گیرد زیرا امکان بر هم خوردن عادت ماهانه وجود دارد، همچنین این دارو برای خانم‌های باردار ممنوع است زیرا می‌تواند تا 50 درصد موجب سقط جنین شده یا جنین دچار مشکلات استخوانی یا بیماری‌های قلبی و عروقی شوند.

عارضه چشمی با مصرف این داروی قوی ضد جوش

این داروی ضد جوش عوارض چشمی نیز به دنبال دارد که از جمله آنها می‌توان به خشکی چشم اشاره کرد، در این صورت بیمار باید از قطره اشک مصنوعی استفاده کند، افزون بر این کاهش دید در شب و تاری چشم از دیگر عوارض راکوتان‌ محسوب می‌شود.

مصرف راکوتان در این افراد ممنوع است

باید توجه داشت که مصرف قرص راکوتان‌ در خانم‌های باردار، شیرده‌ و خانم‌هایی که قصد بارداری دارند، کودکان کمتر از 12 سال، بیماران کبدی و کلیوی‌ مبتلایان به چربی خون بالا ممنوع است.

یکی از نکات مهم در مورد قرص راکوتان این است که نباید این دارو را با برخی آنتی بیوتیک‌ها مانند تتراساکیلین‌، مینوسیکلین‌ و داکسی‌سایکلین‌ مصرف کرد همچنین در طول مدت مصرف این دارو نباید مولتی‌ ویتامین‌های حاوی ویتامین A استفاده کرد.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید