عشق نمک ها بخوانند

حتما خودتان هم می‌دانید که مصرف نمک و سدیم بیشتر، چه بر سر سلامت‌تان می‌آورد. اضافه‌وزن، بالارفتن فشارخون، آسیب دیدن چشم‌ها و افزایش آب میان بافت‌های بدن، ازجمله مشکلاتی است که نمک‌دوست‌ها با آن درگیر می‌شوند.

متخصصان می‌گویند شما نباید در روز، بیشتر از2300میلی‌گرم نمک مصرف کنید، اما باوجود همه تاکیدهای آنها، بعید نیست که نتوانید میل‌تان به شوری را کنترل کنید و دست از اضافه کردن نمک به غذاها برندارید. ما در ادامه توضیح می‌دهیم که چرا میل به خوردن نمک، شما را رها نمی‌کند.

ورزشکارید

اگر برای یک دوره طولانی (بیشتر از یک ساعت) به‌شدت ورزش Sport کرده‌اید، احتمالا میل‌تان به خوردن نمک بیشتر از روزهای قبل شده است. بدن شما در این شرایط، سدیم بیشتری را طلب می‌کند و درصورت بی‌بهره ماندن از آن، با مشکلاتی مثل سرگیجه، گیجی و ضعف روبه‌رو می‌شود.

اغلب افراد، بعداز ورزش کردن، مقدار زیادی آب می‌نوشند تا مایعات ازدست‌رفته بدن‌شان را جایگزین کنند، اما اغلب آنها، فراموش می‌کنند که با تعریق، بدن‌شان حجم قابل‌توجهی سدیم هم از دست داده است.

جنوبی هستید

ساکنان شهرهای گرم یا کسانی که به‌خاطر کارشان در هوای گرم فعالیت می‌کنند، میل زیادی به مصرف نمک بیشتر دارند. آنها هم درست مانند ورزشکاران، مدام با تعریق درگیر هستند و علاوه‌بر نیاز قابل‌توجهی که به نوشیدن آب بیشتر دارند، تا سراغ نمکدان نروند، بدن‌شان آرام نمی‌شود.

کلیه‌های‌تان خوب کار نمی‌کند

اگر به بیماری‌های کلیوی دچار باشید، احتمالا سدیم زیادی از طریق ادرار از بدن شما بیرون می‌رود و برای برگرداندن آن به بدن‌تان، باید سراغ نمکدان بروید. این مشکل ممکن است سردرد، ضعف شدید و احساس خستگی را در شما ایجاد کند و درصورت ادامه پیدا کردنش، حتما باید آن را با متخصصان در میان بگذارید.

داروهای دیورتیک مصرف می‌کنید

کسانی که مجبور به مصرف داروهای مدر هستند، با کاهش سطح سدیم بدن درگیر می‌شوند. ازآنجاکه این داروها موجب افزایش حجم ادرار می‌شوند، بدن مصرف‌کنندگان‌شان میزان زیادی سدیم را از طریق ادرار از دست می‌دهد.

پیر شده‌اید

با بالارفتن سن، احتمالا نیاز بیشتری به مصرف نمک احساس می‌کنید.

افراد در میانسالی و پیری، درصورت مصرف نمک بیشتر، عملکرد ذهنی بهتری پیدا می‌کنند، اما ازآنجاکه بالارفتن سن، اغلب با افزایش فشارخون هم همراه است، بهتر است به‌جای مصرف خودسرانه سدیم بیشتر، موضوع را با پزشک‌تان درمیان بگذارید.

خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید