بی آزارترین موجود در ایران را بشناسید!  + فیلم
حجم ویدیو: 3.70M | مدت زمان ویدیو: 00:00:29

فیلم دیدنی از یک گکوی کوتوله به نمایش گذاشته شده است.

به گزارش رکنا ، یک فرد خوش ذوق و علاقه مند به جانور شناسی توانست از یک گکوی کوتوله که جزو بی‌آزار ترین جانوران کشورمان است فیلم برداری کند.

در ادامه، این فیلم دیدنی را مشاهده می‌کنید.

حقایق جالب در مورد مارمولک گکو

شاید تا به حال زیاد مارمولک دیده باشید اما احتمالا شما هم اطلاعات خوب و کاملی در مورد آن ندارید. مارمولک ها بیش از 1300 گونه دارند که هر کدام دارای مهارت هایی هستند و جزء حیوانات اعجاب انگیز محسوب می شوند.

برای این که با دنیای مارمولک های گکو بیشتر آشنا شوید و در مورد تغییر رنگ، شکل و غیره در بدن آن ها بیشتر بدانید، این مطلب را بخوانید.

1. انگشتان پای مارمولک به گونه ای است که به او کمک می کند به هر سطحی به غیر از تفلون بچسبد.

یکی از استعداد های عجیب و غریب مارمولک ها، توانایی چسبیدن به سطوح می باشد. حتی پنجره هایی از جنس شیشه یا روی سقف خانه جزء آن هاست. تنها سطحی که نمی توانند به آن بچسبند، تفلون است، تفلون خشک. اگر تفلون کمی خیس باشد، می توانند به آن بچسبند.

علت آن هم جنس پوست آن ها روی انگشتان پای شان می باشد. البته انگشت پای آن ها اصلاً حس چسبندگی ندارد اما یک لایه چسب مانند، روی انگشتانشان پوشانده شده که باعث ایجاد این ویژگی خارق العاده در آن ها شده است.

2. گکو می تواند یک زندگی طولانی داشته باشد

دوره زندگی این گونه مارمولک طیف متنوعی دارد اما بسیاری از آن ها می توانند نزدیک به 5 سال طول عمر داشته باشند. گونه های زیادی از آن ها می تواند کمی طولانی تر از این هم زندگی کند. گکو طول عمر بین 10 تا 20 سال دارد. گکو لئوپارد هم بین 15 تا 20 سال زندگی می کند اما طولانی ترین عمر بین مارمولک ها 27 سال گزارش شده است.

3. چشمان مارمولک گکو 350 برابر حساسیت بیشتری نسبت به چشم های انسان ها به نور دارد

اکثر انواع مارمولک ها جزء جانوران شب محسوب می شوند و می توانند در تاریکی بیشتر از همیشه شکار کنند و خودشان را با محیط سازگار نمایند. طبق مطالعات انجام شده مارمولک ها در تاریکی رنگ خود را به گونه ای در می آورند که انسان ها نتوانند آن ها را تشخیص دهند و حساسیت چشم آن ها به نور 350 برابر بیشتر از حساسیت چشم انسان به نور می باشد. به همین دلیل می توانند از محیط های کم نور هم استفاده کنند.

4. مارمولک ها توانایی تولید صدا های مختلف را برای برقراری ارتباط دارند

مارمولک ها می توانند تار های صوتی خود را به کار بگیرند. آن ها صداهایی شبیه به کلیک کردن، عو عو کردن، و جیر جیر کردن را برای برقراری ارتباط ایجاد می کنند.

هدف از این صدا ها هشدار دادن به رقیبان از یک قلمرو و دوری از جنگ مستقیم یا جذب شدن به جفت و یا وابسته به شرایط و انواع مختلف مارمولک می باشد. اگر چنین صدایی را در خانه خود هنگام شب شنیدید، احتمالاً مارمولک در منزل تان وجود دارد.

5. بعضی از مارمولک ها هیچ پایی ندارند و شبیه مار هستند

بیش از 35 گونه از این مارمولک ها وجود دارند که پا ندارند و بیشتر مربوط به نواحی استرالیایی می باشند و شبیه به مار ها حرکت می کنند. به آن ها مارمولک های بدون پا یا مارمولک های ماری شکل گفته می شود. این مارمولک ها هم می توانند از خودشان صدا تولید کنند و با دیگران ارتباط برقرار نمایند.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

وبگردی