پیش‌نیازهای احساس خوشبختی چیست؟

آنچه بیشتر اوقات از زبان بعضی زن و شوهرها می‌شنویم این است که خوش به حال فلانی که خوشبخت شده، از شانس بد من است که بدبخت شدم و ... . در جواب این افراد که تعدادشان هم کم نیست باید گفت که خوشبختی امری آموختنی است.

به گزارش رکنا ، باید خودمان شرایطی را فراهم کنیم که این حس به ما دست دهد. این قانون نه تنها در زندگی‌مشترک که در روابط دوستانه با همکار، فامیل، آشنایان و ... هم وجود دارد و صدق می‌کند. در ادامه، نکاتی در همین باره مطرح خواهد شد.

فرصت تجربه خوشبختی را از خودتان نگیرید

کسی که منفعل است و کاری انجام نمی‌دهد، فرصت تجربه حس خوشبختی را از خود می‌گیرد. در واقع ما هر رفتار و عملی که انجام می‌دهیم، احساس‌مان بسته به آن می‌تواند تغییر کند. وقتی رفتارهای اشتباه انجام می دهیم به دنبالش احساس ناکامی به سراغ‌مان می‌آید و بر عکس وقتی رفتارهای درست و هدفمند داریم، احساس موفقیت و شادکامی می‌کنیم. رسیدن به هدف در مغز باعث ترشح مادۀ دوپامین که هورمون خوشبختی معروف شده، می‌شود.

6 اصل خوشبختی‌زا

همان‌طور که گفته شده، قاعده موفقیت و خوشبختی برای تمام ارکان زندگی صدق می‌کند، از ازدواج گرفته تا محیط کار و ... . تأمین شش اصل به طور کلی حس خوشبختی را در انسان بر می‌انگیزد: 1- اعتماد به نفس 2- ارتباطات اجتماعی 3- استقلال 4- داشتن هدف در زندگی 5- شرکت در فعالیت‌های سازنده و 6- تکامل فردی.

برای احساس خوشبختی در زندگی‌مشترک چه کنم؟

اولا باید دانست که زندگی زناشویی قصه پریان نیست. ما در واقعیت زندگی می‌کنیم و اگر بخواهیم غرق در افسانه‌ها شویم و زندگی فعلی خود را با آن‌ها مقایسه کنیم نتیجه‌ای جز ناکامی ندارد. پس باید واقع‌بین باشیم و در وهله اول واقعیت زندگی خود را یک جا با تمام کاستی‌ها و نکات مثبت با هم ببینیم. عادت دیدن فقط نداشته‌ها را باید ترک کرد. اگر مواردی ما را ناراحت می‌کند و دنبال تغییر هستیم باید پذیرفت که تغییر را فقط در خودمان باید ایجاد کنیم و با این کار اصلا خود را کوچک نکرده‌ایم. مضاف بر این که تغییر ناگهانی نیست و باید صبور بود. و اما برای احساس خوشبختی در زندگی‌مشترک باید چه کنیم؟

1-بخشش داشته باشیم

سعی کنیم که جنبه بخشش را جزئی از زندگی زن‌و‌شوهری قرار دهیم و در صورت امکان، برای یکدیگر وقت‌های دو نفره بگذاریم. داشتن وقت‌های دو نفره، یکی از اصلی‌ترین پیش نیازهای احساس خوشبختی در زندگی‌مشترک است. زن و شوهر نزدیک‌ترین افراد به یکدیگر هستند و باید از بودن در کنار یکدیگر آرامش بگیرند. وقتی زن یا شوهری عشق و محبت خود را به طرف مقابل ابراز نمی‌کند و از کوچک‌ترین کار برای ابراز علاقه (گفتن جمله دوستت دارم) خودداری می‌کند، طبیعی است که آرامشی هم در زندگی‌مشترک به سراغ‌شان نخواهد آمد.

2- شنونده حرف‌های هم باشیم

ما گاهی اوقات برای غریبه‌ها خیلی شنونده بهتری هستیم تا برای همسرمان. زوجین باید برای هم وقت بگذارند و شنونده هم باشند. حتی اگر شده روزی چند دقیقه با هم گفت‌وگو کنند. شنونده بودن به شرط انتقاد و مقایسه نکردن وبدون توهین و تمسخر، موثر است در غیر این صورت فقط مشاجره ایجاد می‌کند. این که یک نفر فقط حق را به خودش دهد و به قول معروف منم منم کند نتیجه‌ای در دراز مدت ندارد. سعی کنید با آرامش و همدلی شنونده خوبی برای همسرتان باشید تا به نتیجه دلخواه برسید.

3- حواس‌مان به زبان بدن‌مان باشد

صحبت کردن با زبان بخش کوچکی از سیستم رساندن پیام ما به طرف مقابل است. ما بیشتر با زبان بدن، پیام‌های خودمان را به دیگری می‌رسانیم. حالا اگر این زبان منفی باشد، نمی‌توان انتظار یک رابطه خوب را بین زوج‌ها داشت. استفاده نابه جا از حرکت دست ، نگاه نکردن به چشم طرف‌مقابل در زمان ابراز علاقه و صحبت کردن و... از اشتباهات بعضی زن و شوهر‌ها در استفاده از زبان بدن است.

4- نیازهای همسر را بشناسید

زوجین باید نیازهای یکدیگر را بشناسند و برای رفع آن تلاش کنند. مطالعه کتب و مقالات مربوط به مباحث زناشویی که در همین صفحه خانواده و مشاوره بارها به صورت کارشناسی شده درباره‌اش مطالبی چاپ شده، می‌تواند موثر باشد. در ضمن، زن و شوهر باید برای هم بسیار مهربان باشند. در آغوش گرفتن بسیار حس مثبتی به رابطه زن و شوهری تزریق می‌کند.

5- از همسرتان حمایت کنید

زوج‌هایی هستند که تمام رفتار‌های یکدیگر را رد می‌کنند و کارهایشان برای هم قابل تایید نیست و این تایید نکردن را برای هم به طور علنی ابراز می‌کنند. به عبارت دیگر، طرف مقابل را تحقیر می‌کنند. طرز صحبت کردن همسر ، لباس پوشیدن، کار‌های بسیار جدی و مهم همدیگر را تحقیر و کوچک می‌کنند. چنین زوج‌هایی اعتماد به نفس کافی برای انجام هیچ کاری را ندارند و طبیعتا بالاخره از ادامه این زندگی مشترک، خسته خواهند شد. اگر زن و شوهری همدیگر را تایید نکنند و تحقیر جایگزین تایید شود، نمی‌توان انتظار داشت که زندگی به شکوفایی برسد.

6- آراسته بودن را جدی بگیرید

زوجین برای آراستگی و دلخواه دیگری شدن وقت بگذارند و تلاش لازم را داشته باشند. همچنین هر کدام به نوبه خود برای حریم خصوصی دیگری احترام قائل شود.

نکته پایانی

اگر دقت کرده باشید، مشخص بود که تمام موارد مطرح شده، شاید موقع خواندن خیلی ساده و سطحی به نظر می‌رسید اما بدون اقدام و تلاش برای انجام‌شان، هیچ نتیجه‌ای نخواهند داشت. پس تلاش و عمل درست منجر به ایجاد احساس خوشبختی در زندگی می‌شود. آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

نویسنده : فریبا البرز | کارشناس‌ارشد مشاوره‌خانواده