چرا بعضی مردها دروغ می‌گویند؟

پشت‌پرده دروغ‌هایی که می‌شنوید چیست ؟

به گزارش رکنا ، اگر خانم هستید باید بدانید دروغ های کوچکی که گاهی ممکن است همسر یا حتی پسرتان به شما بگوید برای صدمه‌زدن به شما یا آزرده‌کردن‌تان نیست. به جای آن‌که دائم به چیزهای منفی فکر کنید و تصور کنید حتما موضوع مهمی است که درباره‌اش دروغ شنیده‌اید، سعی کنید دروغ‌های کوچک را نادیده بگیرید تا اوضاع بد و بدتر نشود.

منظور ما این نیست که دروغ اگر کوچک باشد اهمیتی ندارد و می‌توان آن را ادامه داد. بلکه منظورمان این است که به جای سوال‌های پی در پی، مچ گرفتن، بی‌اعتمادی، افکار منفی و آزرده کردن خودتان، به این فکر کنید که علت چنین دروغ‌هایی چیست و چرا مردان گاهی دروغ می‌گویند.

باید یادآور شد منظور از این مطلب این نیست که همه مردان همیشه دروغ می‌گویند. هدف ما این است که اگر گاهی متوجه می‌شوید همسرتان یا پسرتان به شما دروغ می‌گوید، به دنبال علت آن باشید.

دروغ‌هایی که نباید از کنار آن بگذرید

گاهی مردان دقیقا برای پنهان کردن حقیقتی که نمی‌خواهند شما بدانید به شما دروغ می‌گویند. درواقع گاهی گفتن حقیقت همه چیز را به هم می‌ریزد یا تاوان سختی دارد، بنابراین ممکن است درباره چنین موضوع‌هایی دروغ بشنوید. این‌ها مواردی هستند که باید نسبت به آن‌ها هشیار باشید و از کنار آن‌ها ساده نگذرید. یادتان باشد همه دروغ‌هایی که ممکن است بشنوید، از این نوع نیستند و لازم نیست با وسواس به دنبال حقیقت باشید.

پیشگیری از یک جنگ تمام عیار

گاهی بعضی از مردان برای پیشگیری از بحث و جدل دروغ‌های کوچکی می‌گویند. البته این شاید دلیل دروغگویی بعضی از زنان هم باشد. در مقایسه با گفتن حقیقت، در چنین مواقعی، دروغ گفتن آسان‌تر و مطمئن‌تر به نظر می‌رسد.

این مورد بخصوص بین زن و شوهرهایی وجود دارد که خانم رفتارهای زیادی از همسرش را نمی‌پسندد، یا بین زن و شوهر هیچ تفاهمی وجود ندارد، بحث و جدل یک اتفاق رایج بین آن‌هاست. در چنین وضعیتی بعضی مردان با گفتن یک دروغ، غائله را فیصله داده و خود را از یک بحث نفسگیر نجات می‌دهند. آن‌ها ممکن است تصور کنند این‌ها دروغ‌های کوچک به‌اصطلاح مصلحتی است که لازم است گفته شود.

داستان‌های باورنکردنی

گاهی اتفاق‌هایی که برای بعضی مردان رخ می‌دهد آن‌قدر پیچیده و عجیب می‌شود که باور آن برای همسرش غیرممکن به نظر می‌رسد. در چنین مواقعی اگر حقیقت ماجرا را تعریف کنند دائما مورد سوال قرار می‌گیرند چون هنوز نسبت به درستی صحبت‌هایشان تردید وجود دارد.

بنابراین بعضی از مردان ترجیح می‌دهند در چنین مواقعی یک داستان دروغین بسازند و آن را به جای حقیقت تعریف کنند؛ چراکه دروغ آن‌ها باورپذیرتر از اصل ماجراست. درحقیقت بعضی از مردان با خود می‌گویند: «اگر حقیقت را بگویم که باور نمی کند، پس یک داستان باورپذیر خواهم ساخت.» چنین مردانی پس از مدتی آن‌قدر داستان‌سازی کرده‌اند که در این‌کار استاد شده‌اند و شاید هیچ‌گاه متوجه نشوید دروغی در کار است.

سرپوش بر مشکلات ارتباطی

بعضی از مردان دروغ می‌گویند چون معمولا از سمت همسر خود درک نمی شوند. در چنین وضعیتی مرد پیش‌بینی می‌کند که مثل بار قبل درک و پذیرفته نمی‌شود؛ بنابراین ترجیح می‌دهد دروغ بگوید و از احساسات ناخوشایند خود پیشگیری کند. چنین مردانی دروغ گفتن را انتخاب می‌کنند تا کمتر خود را تنها احساس کنند. به این ترتیب به وسیله دروغ، بر مشکل درک نکردن متقابل بین او و همسرش سرپوش می‌گذارد و کمتر چنین مشکلی را احساس می‌کند؛ نوعی تسکین موقتی با توسل به دروغ.

حذف بخشی از حقیقت

بعضی از مردان شاید هیچ‌گاه دروغ نگویند اما ممکن است فقط بخش قابل‌قبولی از حقیقت را بگویند. یعنی آن بخش از حقیقت که مشکل‌ساز است را حذف و فراموش می‌کنند و بقیه را تعریف می‌کنند. مثلا اگر هزینه‌های خرج شده ماه گذشته خانواده را بپرسید ممکن است بخشی از هزینه‌ها را که مربوط به تفریح با دوستانش است، حذف کند و بقیه را برایتان بگوید. به این ترتیب او تصور می‌کند دروغ نگفته و فقط بخشی از حقیقت را حذف کرده است.

همسرت یک قهرمان است

گاهی یک مرد برای این‌که همسرش را تحت‌تاثیر قرار دهد و برای او از خودش یک قهرمان بسازد دروغ می‌گوید. چنین مردانی معمولا برای ایجاد یک موضع افتخارآمیز برای همسرشان، درباره خود، توانایی‌هایشان، کارهایی که کرده‌اند و... مبالغه می‌کنند. آن‌ها احساس می‌کنند اگر همسرشان حقیقت را کشف کند دیگر توجهی به آن‌ها نخواهد داشت.

بنابراین برای این‌که در ذهن همسرشان از خود قهرمانی بسازند که همیشه باعث افتخار است، دروغ می‌گویند و احتمالا به این کار ادامه خواهند داد. دوستان و اطرافیان این مردان معمولا می‌دانند حرف‌هایشان تا حد زیادی غلو است و آن را باور نمی‌کنند اما موضوع برای همسر چنین مردانی متفاوت است و ممکن است آن را باور کنند.

دروغ می‌گویند تا شما را بپیچانند

بعضی از مردها گاهی برای انجام ندادن کاری که از او خواسته‌اید ممکن است دروغ بگوید. مثلا اگر از او بخواهید بعد از کار و هنگام بازگشت به خانه خرید کنید، ممکن است به یک‌باره جلسه کاری مهمی پیش آید! یا مثلا اگر از او کاری بخواهید که حوصله انجامش را نداشته باشد، ممکن است داستانی جور کرده و بگوید آن را انجام نداده، چون فکر می‌کرده شما قبل از او انجام داده اید. شاید چندان عاقلانه و منطقی به نظر نرسد اما گاهی مردان برای این‌که کاری را (به دلایل مختلفی) انجام ندهند به دروغ متوسل می‌شوند.

فراموشکاری دردسرساز

بعضی از مردان برای جبران فراموشکاری خود به دروغ چنگ می‌اندازند. آن‌ها تاریخ اتفاق‌ها، کارهایی که باید انجام دهند، موضوع‌هایی که باید پیگیری کنند و... را فراموش می‌کنند. بنابراین برای پیشگیری از سرزنش و توجیه خود، از دروغ استفاده می‌کنند. مردی که مراجعه به پزشک را فراموش کرده ممکن است بگوید: «حالم خوب است و دکتر نیازی نیست»، یا مثلا مردی که سالگرد ازدواج خود را از یاد برده ممکن است بگوید: «عزیزم می‌خواستم فردا برایت جشن بگیرم که حسابی غافلگیر شوی» و...

مهربانی‌های کاذب

گاهی مردان برای بهبود شرایط وقتی اوضاع چندان مساعد نیست، یا برای به دست آوردن دل شما ممکن است دروغ بگویند. مثلا اگر به تازگی دلخوری بین شما پیش آمده باشد ممکن است همسرتان برای این‌که اوضاع بدتر نشود به شما دروغ بگوید یا مثلا اگر از همسرتان بپرسید: «غذایی که پختم چطور بود؟»، حتی اگر بدترین غذایی باشد که تا به حال خورده، برای به دست آوردن دل شما ممکن است به دروغ بگوید: «طعم عالی و بی‌نظیری داشت.»

یا مثلا اگر برای رفتن به مهمانی لباسی پوشیده باشید و نظر همسرتان را بخواهید، به احتمال زیاد با پاسخ «خیلی خوب و زیباست» روبه‌رو خواهید شد. حتی اگر چندان به شما نیاید. مردان آموخته‌اند از ظاهر و زیبایی، طرز لباس پوشیدن، دستپخت و ویژگی‌های همسرشان تعریف کنند حتی اگر چنگی به دل نزند.

دروغ‌های از روی عادت

بعضی از مردان دروغ می‌گویند چون تصور می‌کنند دروغ گفتن عادی است و چندان هم مهم نیست. این موضوع فقط مربوط به بعضی از مردان است که به این کار عادت دارند و دروغ گفتن برایشان کاملا عادی و آسان است. چنین مردانی دروغ می‌گویند چون برای خود و روابطشان چندان ارزشی قائل نیستند و چندان به این فکر نمی‌کنند بعد از دروغ گفتن چه اتفاقی می‌افتد.

در چنین مواردی معمولا پای یک خانواده سهل‌انگار که چندان برای تربیت اخلاقی فرزندشان وقت نگذاشته‌اند در میان است. احتمالا خانواده چنین افرادی مضرات دروغ و مزایای راستگویی را توضیح نداده و برای این موضوع اهمیت چندانی قائل نبوده‌اند. در چنین خانواده‌هایی معمولا دروغگویی رواج دارد و همه افراد به یکدیگر دروغ می‌گویند، حتی دروغ‌های بی‌دلیل. این مورد جزو مواردی است که حتما نیاز به پیگیری و کمک گرفتن از متخصص دارد. آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

وبگردی