اولین چرم تی‌رکس جهان؛ مد دایناسوری به واقعیت پیوست
به گزارش رکنا، در دنیای عجیب و پر از شگفتی دنیای مد، پروژه‌ای بی‌سابقه طرفداران مد و فناوری را به حدود ۷۰ میلیون سال پیش می‌برد. متخصصان برنامه‌ریزی کرده‌اند تا برای نخستین بار در جهان، چرم تی‌رکس را از دی‌ان‌ای این دایناسور ماقبل تاریخی مهندسی کنند. با تحقق این پروژه، ممکن است در آینده کیف دستی، کت چرمی یا حتی صندلی‌های خودروی ساخته‌شده از چرم تی‌رکس وارد بازار شوند.

فناوری بی‌سابقه: بازسازی کلاژن تی‌رکس

گزارش‌ها حاکی از آن است که گروهی از پژوهشگران ، با استفاده از ترکیبی از مهندسی ژنتیکی ، نوآوری‌های بیولوژیکی و تکنولوژی پیشرفته، به دنبال ساخت موادی لوکس هستند که ریشه در زیست‌شناسی ماقبل تاریخ دارند. این پروژه با الهام از مطالعه‌ای آغاز شده که طی آن، در سال ۱۹۸۸ تکه‌ای از کلاژن تی‌رکس از یک فسیل در مونتانا استخراج شد. این فسیل یکی از کامل‌ترین نمونه‌های یافت‌شده بود و حتی پروتئین‌های خونی نیز در آن به‌خوبی حفظ‌شده بودند.
اکنون، دانشمندان در تلاش‌اند تا توالی کامل کلاژن این دایناسور را مصنوعی بازسازی کرده و آن را در سلول‌های چرمی پرورش‌یافته آزمایشگاهی وارد کنند. هدف نهایی این فرآیند، تولید چرمی مشابه لایه میانی پوست تی‌رکس است که سپس به ماده اولیه برای محصولات چرمی تبدیل خواهد شد.

همکاری جهانی برای تولید چرم تی‌رکس

این پروژه گسترده توسط همکاری مشترک سه مجموعه کلیدی یعنی شرکت The Organoid Company، شرکت تولید چرم آزمایشگاهی Lab-Grown Leather Ltd و آژانس خلاقیت جهانی VML در حال پیشرفت است. فرآیند توسعه این چرم نوآورانه در یکی از آزمایشگاه‌های واقع در نیوکاسل انجام می‌شود.

مهندسی ژنوم، پلی به گذشته

مدیرعامل شرکت The Organoid Company، توماس میچل، درباره این پروژه گفت: «این پروژه نشان‌دهنده قابلیت‌های بی‌نظیر مهندسی ژنومیک و استفاده از پروتئین‌ها برای ساخت مواد جدید است. با بازسازی توالی‌های باستانی پروتئینی، می‌توانیم چرم تی‌رکس را طراحی و با استفاده از خطوط سلولی خاص، آن را به‌صورت آزمایشگاهی تولید کنیم.»
علاوه بر این، باس کورستن، مدیر ارشد خلاقیت جهانی در VML، از ساخت این چرم به‌عنوان راهی برای بهره‌گیری از زیست‌شناسی گذشته به‌منظور خلق مواد لوکس آینده یاد کرد.

چرم سازگار با محیط زیست و بدون آسیب به حیوانات

تیم این پروژه تأکید دارند که توسعه این فناوری، رویکردی دوستدار محیط‌زیست و اخلاق‌مدارانه دارد. تولید سنتی چرم معمولاً باعث تخریب محیط‌زیست، قطع گسترده جنگل‌ها و استفاده از مواد شیمیایی خطرناک مانند کروم می‌شود. درحالی‌که تولید چرم تی‌رکس می‌تواند این آثار مخرب را کاهش دهد و بدون نیاز به آسیب رساندن به حیوانات، محصولاتی سازگار با طبیعت تولید کند.
این چرم ، کاملاً زیست‌تخریب‌پذیر خواهد بود و درعین‌حال مقاومت و کیفیتی مشابه چرم‌های رایج در صنعت مد خواهد داشت. در مرحله اول، استفاده از این چرم در ساخت لوازم جانبی لوکس مانند کیف و کفش برنامه‌ریزی شده است. هدف اصلی این است که تا پایان سال ۲۰۲۵ محصولات مبتنی بر این چرم وارد بازار شوند. اگر این فناوری به موفقیت برسد، ممکن است در صنایع دیگری مانند خودروسازی نیز استفاده شود.
شایان ذکر است که در سال ۲۰۲۳ نیز پژوهشگران موفق به تولید گوشت ماموت در آزمایشگاه شده بودند، اما به دلیل نگرانی‌ها درباره خطرات احتمالی، تا کنون از خوردن آن صرف‌نظر کرده‌اند.
  • معرفی سریال «یزدان» با بازی پژمان بازغی، فاطیما بهارمست و مریم مومن + تیزر و زمان پخش

اخبار تاپ حوادث

وبگردی