کشف سردترین سیاره دنیا؛ رازهای جالب در مورد این سیاره یخی

به گزارش رکنا، در سال ۲۰۲۰، پژوهشگران حوزه نجوم موفق به کشف سیاره‌ای به نام «WD ۱۸۵۶+۵۳۴ b» شدند. این سیاره غول‌پیکر که از نوع گازی است، در فاصله‌ای به اندازه ۸۱ سال نوری از زمین در حال چرخش به دور ستاره‌ای به نام «کوتوله سفید»(WD) است. این کشف مهم نشان داد که سیاره مذکور تقریباً شش برابر بزرگ‌تر از سیاره مشتری است و به عنوان اولین سیاره عبوری شناخته شده‌ای است که در مدار یک کوتوله سفید قرار دارد.

مشاهده سردترین سیاره فراخورشیدی

به تازگی، تیمی از پژوهشگران بین‌المللی، اطلاعات بیشتری درباره این سیاره فراخورشیدی را منتشر کرده‌اند. این داده‌ها با کمک ابزار «فروسرخ میانی»(MIRI) موجود در تلسکوپ «جیمز وب»(JWST) به دست آمده است. طبق مطالعات این پژوهشگران، این سیاره به عنوان سردترین سیاره فراخورشیدی کشف شده تا به امروز تأیید شده است.

منظومه‌های سیاره‌ای کوتوله سفید

مطالعه منظومه‌های سیاره‌ای اطراف کوتوله‌های سفید، می‌تواند اطلاعات ارزنده‌ای به دانشمندان بدهد. یکی از پرسش‌های کلیدی این است که آیا سیارات با عبور از مراحل پایانی زندگی یک ستاره، قادر به ادامه بقای خود هستند یا خیر. همچنین بررسی این نوع منظومه‌ها می‌تواند به یافتن پاسخ‌هایی در مورد امکان وجود شرایط قابل سکونت اطراف باقی‌مانده‌های ستاره‌ای کمک کند.

ابزارهای پیشرفته جیمز وب

ابزارهای پیشرفته تلسکوپ جیمز وب ، فرصتی استثنایی برای حل سوالات علمی مهم فراهم کرده‌اند. تیم پژوهشی به سرپرستی «لیمباخ» توانست وجود سیاره «WD ۱۸۵۶+۵۳۴ b» را با داده‌های فروسرخ میانی تأیید کند. آن‌ها نه تنها توانستند اطلاعات دقیقی درباره جرم این سیاره کسب کنند، بلکه موفق به اندازه‌گیری دمای جو آن نیز شدند.

سیاره‌ای با دمای بسیار پایین

بررسی‌های دقیق نشان داد که دمای میانگین این سیاره، منفی ۸۷ درجه سانتی‌گراد است. این نتیجه سیاره مذکور را به عنوان سردترین سیاره شناسایی شده فراخورشیدی معرفی می‌کند. علاوه بر این، یافته‌ها نشان دادند که جرم این سیاره کمتر از شش برابر مشتری است؛ بر خلاف مقادیر اولیه‌ای که در گذشته منتشر شده بود.

تأیید بقای سیارات در اطراف کوتوله‌های سفید

یکی از دستاوردهای بزرگ این تحقیق، تأیید بقای سیارات در اطراف ستاره‌های کوتوله سفید بود. این مطالعات نشان داد که سیارات می‌توانند به مکان‌هایی نزدیک‌تر و حتی در مناطق قابل سکونت در اطراف چنین ستارگانی مهاجرت کنند.

نگاه به آینده

پژوهشگران همچنان امیدوارند که مشاهدات آینده توسط «جیمز وب» به کشف سیارات بیشتری منجر شود. این اطلاعات جدید می‌تواند دریچه‌ای به شناخت بهتر منظومه‌های پیچیده نجومی باز کند و به سوالات کلیدی اخترزیست‌شناسی پاسخ دهد.

  • صحبت های سیروس پورموسوی در مورد جادوگری و خرافات

اخبار تاپ حوادث

وبگردی