پرده برداری از یادگار عثمانی ها در قلب تهران!
رکنا: پل رومی، یکی از یادگارهای تاریخ گذشته تهران، در منطقه یک واقع شده و با قرارگیری بر رودخانه مقصودبیک، محلههای الهیه و قیطریه را به یکدیگر متصل میکند. این پل تاریخی در تقاطع خیابان دکتر شریعتی و بلوار صبا، همچنان نامش زنده و تداعیکننده نوستالژیهای قدیمی است.

به گزارش رکنا، در شمال تهران، میان محلههای الهیه و قیطریه خیابانی وجود دارد که نامش «پل رومی» است. این خیابان شاید امروز بیشتر شبیه یک گذر است تا یک پل، اما پشت این نام داستانی تاریخی نهفته است که کمتر کسی از آن آگاه است.
تاریخچه و روایت نامگذاری پل رومی
درباره تاریخچه و علت نامگذاری پل رومی روایتهای مختلفی وجود دارد. اما یکی از معتبرترین این روایتها ما را به آخرین سالهای حکمرانی ناصرالدین شاه قاجار میبرد. در این دوران، فخری افندی، سفیر دولت عثمانی، باغی در شمال محله الهیه میسازد که بعدها به سفارت عثمانی تبدیل میشود و پس از تغییر حکومت، به دولت ترکیه واگذار میگردد. از آنجا که دولت عثمانی به عنوان جانشین دولت روم شرقی شناخته میشد، ایرانیان آن زمان به دولت عثمانی «دولت روم» نیز میگفتند.
پژوهش منوچهر ستوده درباره پل رومی
منوچهر ستوده، پژوهشگر برجسته و جغرافیدان تاریخ، در جلد نخست کتاب خود تحت عنوان «جغرافیای تاریخی شمیران» توضیحاتی درباره دولت عثمانی و سفارت آنها در تهران ارائه داده است. او مینویسد: «در دوره قاجاریه و حتی پیش از آن، دولت عثمانی که جانشین دولت روم شرقی شده بود، در میان ایرانیان به دولت روم شهرت داشت و سفیر عثمانی را غالباً سفیر رومی خطاب میکردند. در سال ۱۳۰۰ قمری، یکی از سفرای این دولت در خیابان فردوسی (باغ ایلخانی سابق) محلی برای سفارتخانه ساخت. همچنین شعری به فارسی از یکی از شعرای ترکزبان درباره بنای این سفارت موجود است که میگوید:
-
فیلم سقوط شگفتانگیز معتاد از طبقه هشتم و زنده ماندن
ارسال نظر