بین والدین، نقش کدام در انتقال آلزایمر به فرزندان بیشتر است؟

به گزارش رکنا، پژوهشی تازه بیانگر این است که اگر پدر فردی به بیماری آلزایمر مبتلا باشد، ممکن است احتمال ابتلا به تغییرات مغزی مرتبط با این بیماری برای فرد افزایش یابد.

ارتباط بین آلزایمر و پروتئین‌های مغزی

براساس اطلاعات منتشر شده توسط مدیسن نت، تحقیقات نشان داده که در افراد با پدر مبتلا به آلزایمر، سطح پراکندگی پروتئین‌های تاو در مغز بیشتر است. این پروتئین‌های ناسالم، عامل اصلی بروز اختلال شناختی پیشرفته مرتبط با زوال عقل یا همان آلزایمر محسوب می‌شوند.

چالش‌های جدید در الگوهای ژنتیکی آلزایمر

تا پیش از این، تصور می‌شد خطر ژنتیکی آلزایمر بیشتر از طرف مادران به فرزندان منتقل می‌شود. اما یافته‌های تازه نشان داده است که آسیب‌پذیری در برابر تغییرات مغزی در افرادی که پدر مبتلا دارند، ممکن است بیشتر باشد.

به گفته دکتر «سیلویا ویلنوو»، پژوهشگر ارشد دانشگاه مک گیل کانادا، تیم تحقیقاتی ابتدا انتظار داشت که تاثیر بیشتری در افرادی که مادر مبتلا دارند مشاهده کند، اما نتایج خلاف این تصور را نشان داد.

بررسی تأثیر سابقه خانوادگی آلزایمر

در این بررسی علمی، ۲۴۳ نفر با میانگین سنی ۶۸ سال و سابقه خانوادگی آلزایمر شرکت داشتند. این افراد تا زمان شروع تحقیق هیچگونه مشکل شناختی یا حافظه‌ای نداشتند.

سابقه خانوادگی آلزایمر شامل داشتن والدین مبتلا، یا حداقل دو خواهر و برادر مبتلا تعریف شد. افراد شرکت‌کننده در آزمایش‌های شناختی و تصویربرداری مغزی بررسی شدند و وضعیت آن‌ها در پیگیری‌های هفت ساله تحت نظر قرار گرفت.

افزایش اختلال شناختی در گذر زمان

بررسی‌ها نشان داد که در دوره پیگیری، ۷۱ نفر از افراد دچار اختلال شناختی خفیف شدند. چنین حالتی می‌تواند نشانه‌ای اولیه از آلزایمر باشد.

به‌طور ویژه، مشخص شد که در افراد با پدر مبتلا به آلزایمر، پراکندگی پروتئین تاو در مغز بیشتر بود که می‌تواند منجر به کاهش عملکرد شناختی آنها شود.

آلزایمر در زنان؛ آسیب‌پذیری بیشتری وجود دارد

مطالعه به‌طور کلی نشان داد که زنان نسبت به مردان، تجمع پروتئین تاو بیشتری در مغز دارند. این یافته‌ها نشان می‌دهد که احتمال ابتلاء به آلزایمر در میان زنان ممکن است بیشتر باشد.

  • فیلم رفتار سرد پادشاه اسپانیا با گاوی به خاطر بی‌محلی بازیکن بارسا به ابراز علاقه دخترش!

اخبار تاپ حوادث

وبگردی