هشدار درباره دارویی که خطر دیابت نوزادان را افزایش میدهد
رکنا: مطالعات جدید نشان میدهد مصرف آنتیبیوتیکهای وسیعالطیف در دوران نوزادی میتواند با مختل کردن رشد سلولهای تولیدکننده انسولین در پانکراس و آسیب به میکروبیوم سالم بدن، خطر ابتلا به دیابت نوع ۱ در آینده را افزایش دهد.

به گزارش رکنا، دانشمندان پس از انجام مطالعاتی بر روی موشها، یک دغدغه جدید پزشکی را مطرح کردند. تحقیقات نشان میدهد که استفاده از آنتیبیوتیکها در مراحل ابتدایی زندگی ممکن است رشد سلولهای انسولینساز در پانکراس را مختل کرده و ریسک ابتلا به دیابت را افزایش دهد.
پیوند شیر مادر و زایمان طبیعی با کاهش دیابت
براساس گزارشی از وبسایت سایتکدیلی، مطالعات قبلی نشان دادهاند که کودکانی که از شیر مادر تغذیه میکنند یا از طریق زایمان طبیعی به دنیا میآیند، به دلیل تقویت میکروبیوم سالم، کمتر دچار دیابت نوع ۱ میشوند. اما دادههایی نیز وجود دارد که نشان میدهد استفاده زودهنگام از آنتیبیوتیکها در نوزادان، با از بین بردن میکروبهای مفید، خطر ابتلا به دیابت را افزایش میدهد.
میکروبیوم؛ موتور اصلی سلامت متابولیک
به مجموعهای از باکتریها، قارچها و سایر میکروبها که در یک بخش خاص از بدن قرار دارند، میکروبیوم گفته میشود. پژوهشگران به سرپرستی دکتر جنیفر هیل از دانشگاه کلرادو بولدر آمریکا، دریافتند که استفاده از آنتیبیوتیکهای وسیعالطیف در دورهای حیاتی (تقریباً معادل سنین ۷ تا ۱۲ ماهگی در انسان)، میتواند در آینده باعث کاهش تعداد سلولهای انسولینساز، افزایش سطح قند خون، کاهش انسولین و بدتر شدن عملکرد متابولیک شود.
قارچ جادویی؛ تلاش برای درمان دیابت
در آزمایشهای دیگر، دانشمندان برخی میکروبهای خاص را به موشها دادند و متوجه شدند که برخی از این میکروبها تولید سلولهای بتا و سطح انسولین خون را افزایش میدهند. در میان آنها، قارچ کاندیدا دابلینینسیس بیشترین تأثیر را داشت.
بر اساس این تحقیقات، میکروبیوم نوزاد اهمیت حیاتی دارد و به نظر میرسد که این موضوع میتواند برای طراحی روشهای نوین پیشگیری یا درمان اختلالات متابولیک در آینده راهگشا باشد. این نتایج مهم در مجله معتبر ساینس منتشر شده است.
-
افزایش خودسرانه شهریه مدارس ممنوع
ارسال نظر