روز جهانی جنگل‌ های بارانی + فیلم

به گزارش رکنا، امروز ۲۲ ژوئن، ۲ تیر ماه، روز جهانی جنگل‌ های بارانی است. هدف این روز افزایش آگاهی مردم جهت حفظ و نگهداری جنگل‌های بارانی برای نسل‌های آینده است. جنگلهای بارانی نقش و فواید اکولوژیک بسیاری دارند، ازجمله اینکه گستره متنوعی از گونه‌های گیاهی و جانوری را در خود جای داده‌اند، موجب تعادل آب و هوا می‌شوند و منابع ضروری ما را تامین می‌کنند.

از بین اکوسیستم‌هایی که در کره زمین وجود دارند جنگل های بارانی بیشترین تعداد گونه‌های گیاهی و جانوری را میزبانی می‌کنند و همچنین خانه قبایل قابل توجهی هستند که جدا از دیگر انسان‌ها زندگی می‌کنند. بزرگترین رودهای جهان نیز از جنگل‌های بارانی سرچشمه می‌گیرند. جنگل‌های بارانی حجم زیادی از کربن دی‌اکسید را جذب می‌کنند و به این ترتیب دمای منطقه را تعدیل می‌کنند، همچنین تاثیر غیرقابل انکاری بر الگوهای آب و هوای جهان دارند.

جنگل

علی رغم اهمیت بسیار جنگل‌های بارانی، جنگل‌زدایی در این مناطق همچنان با شدت زیادی ادامه دارد. از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۲ به طور متوسط هر سال ۳.۲ میلیون هکتار از جنگل‌های بارانی نابود شده است. ۲۰ درصد جنگل‌های آمازون که به تنهایی ۲۰ درصد اکسیژن ما را تامین می‌کند در طی ۵۰ سال گذشته تخریب شده است. این جنگل ۱۰ درصد کل تنوع زیستی کره زمین را نیز در برمی‌گیرد که شامل حدود ۵۰۰۰۰ گونه گیاه و بیش از ۲۵۰۰ گونه جانور است. درختان این جنگل می‌توانند تا طول۵۰ متر رشد کنند و تا ۷۰۰ سال عمر کنند.

۱۲۰ مورد از داروهایی که امروزه در جهان به فروش می‌رود از گیاهان جنگل‌های بارانی به دست آمده است. دو سوم این داروها، داروهای سرطان هستند.

چند مورد از بزرگترین جنگل های بارانی دنیا به ترتیب این‌ها هستند:

1.    جنگل بارانی آمازون

2.    جنگل کنگو

3.    جنگل‌های واقع در اقیانوسیه، خصوصا جنگل‌های گینه نو

4.    جنگل‌های سودان

5.    جنگل‌های هند و برمه

6. جنگل‌های آمریکای جنوبی که از جنوب مکزیک تا جنوب پاناما کشیده شده‌اند.

مترجم: مبینا محمدی

وبگردی