چرا نباید روی پهلوی راست خوابید!؟
رکنا: این که انسان به خواب کافی نیاز دارد تا سالم بماند بر کسی پوشیده نیست آن چه که تا کنون کمتر از آن سخن رفته وضعیت بدن به هنگام خواب است به کدام پهلو باید خوابید؟ آیا وضعیت بدن بر آرامشبخشی خواب تأثیر خواهد گذاشت؟
طبق یک بررسی که نتایج آن در مجله "کلینیکال گاستروانترولوژی" چاپ شده، پزشکان دریافتهاند که خوابیدن روی پهلوی چپ سالمتر است.
طبق گزارش منتشره در پایگاه اینترنتی فوکوس، دلایل زیادی برای این ادعا وجود دارد. خواب روی پهلوی چپ جریان خون را آسانتر میسازد. شریان آئورت که سرخرگ اصلی خونرساننده به بدن است در قسمت فوقانی و اتصال به قلب به سمت چپ انحنا مییابد. بنابراین وقتی به پهلوی راست خود میخوابیم خون را مجبور میکنیم در این قسمت بر خلاف جاذبه زمین جریان یافته و به بالا برود.
همچنین طبق این مطالعه، کسی که از مشکلات گوارشی مثل سوزش سر معده رنج میبرد نیز بهتر است بر پهلوی چپ بخوابد.
علت هم این است که چون مری از سمت راست به معده وصل میشود وقتی روی پهلوی چپمان میخوابیم اسید معده نمیتواند به مری برگردد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
-
فیلم انفجار خطرناک کامیون زباله در اوهایو
بهترین فرم خوابیدن از دیدگاه اسلام
یک محقق طب اسلامی درباره بهترین فرم خوابیدن از دیدگاه اسلام گفت: ابتدا کمی روی پهلوی راست دراز بکشید و بعد روی پهلوی چپ بخوابید و زمانی هم که قصد بیدار شدن دارید, مدتی به پهلوی راست دراز بکشید یعنی ابتدا و انتهای خواب باید به سمت راست بدن صورت پذیرد.
بهترین فرم خوابیدن از دیدگاه اسلام
آیت الله تبریزیان درباره آداب خوابیدن اظهار داشت: خوابیدن از دیدگاه اسلام دارای آدابی است که رعایت آن به صحت بدن کمک میکند.
به گفته وی در برخی از زمانها خوابیدن مانند ما بین الطلوعین (بین اذان صبح و طلوع آفتاب), بین نماز مغرب و عشاء, بعد از نماز عصر کراهت دارد و بهترین ساعت خواب بعد از نماز عشا و صرف شام است.
ممنوعات زمان خوابیدن
این محقق طب اسلامی اضافه کرد: تنها خوابیدن (به شدت نهی شده است، تا حدی که پیامبر میفرمایند کسی که تنها بخوابد ملعون است), خوابیدن روی بامی که دیوار نداشته باشد, خوابیدن با دست و دهان کثیف و نشسته, خواب روی شکم (خواب شومی است و در روایت آمده اگر کسی روی شکم خوابید او را بیدار کنید چون خواب ابلیس است).
توصیههای مفید هنگام خواب
وی ادامه داد: زمان خواب پاها به سمت قبله باشد, گذاردن دست زیر گونهها, باز گذاشتن لبها هنگام خواب (برای خروج بخارات معده از دهان), گذاشتن پنبه در گوش, توالت رفتن قبل از خواب, وضو گرفتن قبل از خواب و مسواک زدن قبل از خواب توصیه شده است.
حضرت علی(ع) میفرماید: خوابیدن چهار قسمت است: پیامبران بر پشت دراز کشیده میخوابند، در حالی که چشمهایشان برای دریافت وحی پروردگار نمیخوابد. مؤمن رو به قبله بر پهلوی راست میخوابد. پادشاهان و فرزندانشان برای گوارایی غذا بر پهلوی چپ میخوابند و ابلیس و برادرانش و دیوانگان و آسیبدیدگان عقلی بر روی شکم میخوابند.