فاجعه کرونایی در انتظار رشت / خانواده هایی که چند تن از عزیزانشان را از دست دادند

به گزارش رکنا، دکتر مهدی شادنوش در گفت وگوی ویژه خبری صداوسیمای مرکز گیلان، از اجرای طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا در گیلان خبر داد و اظهار کرد: با توجه به اینکه باید هفته های سخت کرونایی را سپری کنیم، برنامه ریزی های لازم صورت گرفته تا همه امکانات کشور را جهت ارائه خدمت به مردم بسیج کنیم.

وی از همکاری سپاه و بسیج با نیروهای تخصصی دانشگاه علوم پزشکی استان در قالب قرارگاه مقابله با کرونا خبر داد و افزود: کرونا یک بیماری نوپدید است و لذا نباید بنشینیم تا ویروس سراغ ما بیاید، بلکه به صورت فعال به آن حمله خواهیم کرد.

نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گیلان کرونا را دشمنی دانست که امکان صلح و مذاکره با آن وجود ندارد و تصریح کرد: به واسطه همه گیر بودن کرونا، یا در این جنگ پیروز می شویم و یا از بین می رویم. قصد مزاح و سخنوری نداریم و بیمارستان ها شاهد روزهای دردناکی است و برخی از خانواده ها چند نفر از عزیزان خود را از دست داده اند و این پیغام را برای مردم دارند که کرونا را جدی بگیرید.

شادنوش «مرگ خوب است، برای همسایه» را عادت ذهنی ایرانیان دانست و یادآور شد: ویروس کرونا بی رحم است و همه کسانی را که در معرضش قرار بگیرند، درو می کند. البته با آرامش باید بحران را مدیریت کرد، اما این آرام نگه داشتن مردم جدیت موضوع را زیر سوال برده است. متاسفانه امروز شاهد ترافیک در شهر بودیم و برخی از بازارهای محلی هفتگی همچنان برپا می شود.

وی با اشاره به تجمع افراد سالم برای دریافت داروی بیماران خود در مقابل داروخانه ها، خاطرنشان کرد: افراد سالم برای دریافت داروی بیماران خودشان را در خطر قرار می دهند. البته باید سیستم توزیع داروی قوی تری داشته باشیم و دارو را به بیماران نیازمند برسانیم، اما اینگونه تجمعات موجب توسعه و گسترش ویروس است.

نماینده وزیر بهداشت در گیلان با بیان اینکه امیدوار بودیم تا پایان فروردین چرخه ویروس را محدود کنیم، گفت: با شرایط حاکم بر استان به ویژه شهر رشت نگران ادامه این روند هستیم. البته ماندن چند روزه در خانه صبر و حوصله لازم دارد، اما مردم باید بدانند با یک دشمن مسلح در خیابان ها و معابر شهرشان مواجه هستند و از خانه بیرون نیایند.

وی با اشاره به مرموز بودن ویروس کرونا، اضافه کرد: طی روزهای گذشته از مردم خواستیم در خانه بمانند، اما هنوز این مهم جدی گرفته نشده است. سابقه رشت نشان دهنده شلوغی و پر رفت و آمدی است که به گواه شهروندان به ۲۰ درصد حضور مردم کاهش یافته، اما همین ۲۰ درصد ممکن است ۸۰ درصد باقی را با خطر مواجه کنند و موجب چرخش ویروس شوند.

شادنوش ضمن قدردانی از فرمانده سپاه قدس گیلان در تشکیل قرارگاه مقابله با کرونا در استان و آماده باش همه نیروها و امکانات سپاه و بسیج، یادآور شد: مقابله با کرونا به اولویت سپاه تبدیل شده و نیروهای بسیجی به عنوان خدماتی به کادر درمانی استان کمک می کنند.

نماینده وزیر بهداشت در گیلان یکی از برنامه های عملیاتی قرارگاه مقابله با کرونا در استان را ایجاد محل های اقامت سلامت دانست و عنوان کرد: بیماران بدحال حتما باید در بیمارستان بمانند، اما بیمارانی که دوره نقاهت خود را طی می کنند در دو مجموعه تعیین شده در رشت، یعنی هتل المپیک و استراحتگاه آموزشی سپاه قدس گیلان بستری می شوند تا از بار بیمارستان ها بکاهیم.

وی با اشاره به حجم بالای ورودی بیمارستان ها، تصریح کرد: نگران خسته و فرسوده شدن پزشکان و پرستاران هستیم، زیرا به واسطه درگیر بودن همه استان ها امکان درخواست نیروی تخصصی نداریم. طی دو هفته گذشته انرژی زیادی از سیستم پزشکی و پرستاری استان تلف شده و باید ادامه دهیم.

شادنوش با بیان اینکه در روستاهای دورافتاده پیشگیری، روش های ضد عفونی کردن منازل و معابر، آموزش شست و شوی دست و... را از طریق شبکه بهداشت و به صورت غیر حضوری(تلفنی) دنبال می کنیم، گفت: در همه خانه ها باید خط قرمز کرونا وجود داشته باشد و عامل و حامل انتقال ویروس ضد عفونی شود.

وی با بیان اینکه حدود یک میلیون نفر در شبکه بهداشت استان فعال هستند، اظهار کرد: با توجه به نقشه استان گیلان به صورت خوشه ای عمل خواهیم کرد و بهورزان در روستاها و مراکز جامع خدمات سلامت در شهرها به این شبکه اضافه شده اند. سعی داریم با یک فرد جوان در هر خانه ارتباط بگیریم و آموزه های لازم را منتقل کنیم.

نماینده وزیر بهداشت در گیلان خواستار همکاری کمیته امداد و خیرین جهت تامین مایحتاج اقشار ضعیف شد و اضافه کرد: این ویروس باید از سطح استان پاک شود و هیچ نقطه آلوده نداشته باشیم، زیرا کل این وضعیت از طریق دو فرد آلوده ایجاد شده است.

شادنوش با بیان اینکه سیستم بهداشت کشور مفتخر به ریشه کنی بیماری های مختلف همچون فلج اطفال و مالاریاست، تاکید کرد: درباره ورودی استان تصمیمات سختگیرانه تری اتخاذ شده است، اما قرنطینه و تعطیلی عوارض و عواقب خواهد داشت. در واقع بافت بومی گیلان اجازه تعطیلی همگانی را نمی دهد و باید آگاهی بخشی کنیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر امکان قرنطینه اجباری نیست، یادآور شد: مردم باید ویروس کرونا را جدی بگیرند، زیرا توهم توطئه نیست و دشمنان با ایجاد رخنه می خواهند نگذارند مقابله درست با بیماری داشته باشیم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.