فیلم / درگیری وحشتناک در یک گیم نت در زاهدان + عکس
حجم ویدیو: 7.35M | مدت زمان ویدیو: 00:00:54

به گزارش رکنا، همانطور که در ویدیو مشاهده می‌کنید در این درگیری یکی از طرف درگیری چندین بار با چاقو به فرد مقابلش ضربه می‌زند که باعث فرو رفتن و گیر کردن چاقو در بازوی آن فرد می‌شود.

هیجان‌طلبی نوجوانان و افزایش نزاع در جامعه

جوانان و نوجوانان به دلیل ویژگی‌های سنی‌ که دارند، به نوعی هیجان‌طلب هستند و همین هیجان‌طلبی آنها سبب بروز برخی بزه‌ها از سوی آنها می‌شود، این افراد ویژگی‌هایی مانند ناپختگی، بی‌تجربگی، انرژی زیاد و تحریک‌پذیری دارند و مستعد درگیری و زد و خورد و پیامدهای آن هستند.

جامعه‌شناسان عمده‌ترین آسیب‌های اجتماعی در جامعه امروز را شامل اعتیاد، روسپی‌گری، نزاع و درگیری، سرقت، قتل، خودکشی، فرار، تکدّی و جرایم مالی می‌دانند، از این میان پیشینه نزاع و درگیری در بین افراد، ملت‌ها و گروه‌ها به قدمت عمر و زندگی انسان‌ها بوده است.

نزاع، از جمله مسائلی بوده که علاوه بر ایجاد فضایی آکنده از خشم و نفرت و مختل کردن روابط انسانی، امنیت جانی و انسانی را از جنبه‌های مختلف تهدید کرده و بر ثبات اجتماعی خدشه وارد می‌سازد.

پدیده نزاع و درگیری در جامعه، از آن دسته آسیب‌هایی است که با ایجاد اخلال در روابط اجتماعی، فضایی آکنده از بغض، کینه و دشمنی را در میان افراد به وجود می‌آورد که این امر با زمینه‌سازی برای ایجاد نزاع و تنش‌های بعدی، جامعه را از نظر مادی و معنوی متضرر می‌سازد.

برخی گرمای هوا، بیکاری، پرسه زدن‌های بی‌مورد، بیسوادی یا فرهنگ پایین را علت وقوع نزاع و درگیری می‌دانند اما کارشناسان می‌گویند که فشارهای اقتصادی و اجتماعی بیشترین تاثیر را در بروز این حوادث دارند.

علل نزاع‌های خیابانی

یک جرم‌شناس با اشاره به تفاوت گذشته با امروز در هنگام بروز تنش و درگیری در میان مردم اظهار می‌کند: در گذشته اگر درگیری و یا نزاعی رخ می‌داد، قوی ‌بودن هویت جمعی و اتحاد مردم و همچنین وجود روحیه گذشت سبب می‌شد تا درگیری‌های کوچک راحت‌تر حل‌وفصل شوند اما متاسفانه حال ما با تغییراتی در سیستم اجتماعی مواجهیم؛ مردم جامعه ما مانند قبل نسبت به یکدیگر گذشت نمی‌کنند و به‌جای حل مسئله به‌وجود آمده از طریق گفت‌وگو می‌خواهند آن را از راه‌های فیزیکی حل کنند که تبعات زیادی خواهد داشت.

امان‌الله قرایی‌مقدم بر نقش کلیدی و تاثیرگذار شادی و نشاط اجتماعی بر کاهش خشونت تاکید دارد و معتقد است که زمینه‌های بروز خشونت، اجتماعی است و نه روانی. اگر مسائل و مشکلات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی ما کاهش پیدا کند، خشونت نیز به دنبال آن کم‌تر خواهد شد.

وی درباره علل نزاع‌های خیابانی اظهار می‌کند: بیکاری، فقر، رفتارهای نادرست، نبود برنامه‌های نشاط و شادی جمعی در جامعه منجر به بروز خشونت خواهند شد.

این جامعه‌شناس همچنین به تاثیر فضای زندگی بر ایجاد خشونت در جامعه تاکید کرده و می‌گوید: اینکه افراد در چه فضایی زندگی می‌کنند بسیار بر روی آنها تاثیر دارد، نزاع و درگیری‌های خیابانی در میان خانم‌ها از نسبت کمتری در میان آقایان برخوردار است، نوجوانان و جوانانی که در اوایل دوران جوانی به سر می‌برند به دلیل خاصی و بی‌تجربگی بیشترین آمار را در نزاع‌های خیابانی دارند.

تابستان و اوقات فراغت بیشتر نوجوانان و جوانان

افزایش یا کاهش پرخاشگری در سطح جامعه تعیین‌کننده آمار نزاع و درگیری است و عوامل متعددی بر کاهش یا افزایش درگیری نقش دارند، گاهی اوقات وقوع یک نزاع ساده می‌تواند منجر به حوادثی تلخ شود و خانواده‌ها باید به فرزندان خود آموزش‌های لازم را داده و رفتار آنها را زیر نظر بگیرند.

جوانان و نوجوانان به دلیل ویژگی‌های سنی‌ که دارند، به نوعی هیجان‌طلب هستند و همین هیجان‌طلبی آنها سبب بروز برخی بزه‌ها از سوی آنها می‌شود، این افراد ویژگی‌هایی مانند ناپختگی، بی‌تجربگی، انرژی زیاد و تحریک‌پذیری دارند و مستعد درگیری و زد و خورد و پیامدهای آن هستند.

در خصوص پیشگیری از این آسیب اجتماعی، حضور پلیس در شهر و افزایش احساس امنیت در کاهش نزاع به خصوص نزاع‌های مرگبار نقش موثری دارد.

خانواده های نابسامان و بزهکاری فرزندان

 مبرهن است در دهه اخیر خشونت و درگیری‌ها افزایش یافته و با نگاهی به آمارهای منتشر شده از سوی پزشکی قانونی می‌توان دید که تعداد دعواهای خیابانی و درگیری‌ها روز به روز رو به افزایش است.

تنش‌های خانوادگی، اعتیاد، خودکشی، عوارض ناشی از رشد پرخاشگری و خشونت هستند، البته بیکاری جوانان، بی‌برنامگی خانواده‌ها برای پر کردن بهینه اوقات فراغتشان در بروز این خشونت‌ها بی‌تاثیر نبوده است.

کاهش این آسیب اجتماعی در جامعه نیازمند اجرای برنامه های کوتاه مدت و بلندمدت است و همچنین برنامه ریزی دقیق مسئولان با استفاده دقیق از نقطه نظرات کارشناسان، روانشناسان، جامعه شناسان و اساتید دانشگاه را می طلبد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی