جزئیات مرگ کارگر کرمانی در معدن هشونی
حوادث رکنا: رئیس بازرسی اداره کل کار استان کرمان در ارتباط با حادثه ظهر دیروز معدن زغالسنگ هشونی طغرالجرد که منجر به مرگ یک کارگر شد، توضیح داد.
به گزارش رکنا، حسین امامیپور، رئیس بازرسی اداره کل کار استان کرمان درباره جزئیات بیشتر حادثه مرگ کارگر معدن هشونی گفت: حادثه در کارگاه ۷۲/۲۳ معدن زغالسنگ «هَشونی» از معادن زغالسنگ کرمان در شهرستان کوهبنان درحالی رخ داد که حدود شش کارگر در عمق تونل مشغول کار تعمیرات بودهاند.
او با بیان اینکه در این واقعه یکی از کارگران حین انجام تعمیرات بر اثر ریزش سقف تونل جان باخته است، در تشریح جزئیات این خبر گفت: حوالی ساعت ۱۱ و نیم دیروز (یکم شهریور ماه) یکی از کارگران معدن زغالسنگ هشونی حین انجام کار تعمیرات بر اثر ریزش سقف تونل دچار حادثه میشود که از قرار معلوم پیش از این سقف دچار شکستگی شده بود.
او با بیان اینکه ۵ نفر از همکاران کارگر حادثه دیده را همراهی میکردند، گفت: این کارگران مشغول نصب تیرکهای چوبی برای نگهداری سقف کارگاه بودند که ناگهان بخشی از کارگاه استخراج دچار ریزش شد.
امامیپور تاکید کرد: در کارگاه مذکور لایه D۲ و D۳ با یکدیگر تلاقی دارند که همین امر باعث فشار کمر بالای کارگاه و در نتیجه ریزشی بودن کمربالا (سقف کارگاه) میشود.
طبق اظهارت وی؛ کارگاه مذکور از نظر نصب استحکامات جزو کارگاههای خوب منطقه هشونی بوده است. اما وجود شکستگی رگهای سقف در این نقطه باعث ریزش کارگاه شده است.
او گفت: به طور معمول چوبهایی که در کارگاه برای نگه داشتن سقف استفاده میشود، چوب روسی است اما در این کارگاه از چوبهای ایرانی استفاده شده که استحکام لازم را برای نگه داشتن سقف نداشته است.
وی با بیان اینکه کارگر جان باخته «اکبر رهجو» و حدود ۴۰ساله بوده، گفت: او با ۱۶ سال سابقه کار در معدن استادکار کارگاه نیز بوده و در واقع مهارت کافی برای کاری که انجام میداده را داشته است.
امامیپور با بیان اینکه بازرسان اداره کار هر چند تعدادشان ناکافی است اما به صورت دورهای و منظم از واحد زغالسنگ استان کرمان بازدید میکنند، افزود: به طور کل در یکسال گذشته ۷ تا ۸ بار بازرسان کار از این واحد معدنی بازدید کردهاند که آخرین بار در تاریخ ۱۷ مرداد ماه سال جاری انجام شده است.
او گفت: باتوجه به بازرسیهای انجام شده، به طور کل مجموعه معادن زغالسنگ کرمان به دلیل برداشت و استخراج سنتی که انجام میدهند ناایمن هستند به همین دلیل این معادن به طور کل ناایمن ارزیابی شده و اخطار کتبی هم به کارفرمایان و به مسئولان استانی و حتی کشوری در حوزه صنعت و معدن داده شده است.
وی ادامه داد: سال ۹۹ نیز حادثهای مشابهای رخ داد که یکی از کارگران بر اثر اینکه چوبهای کارگذاشته در کارگاه برای نگه داشتن سقف استحکام لازم را نداشت، جان باخت.
رئیس بازرسی اداره کل کار استان کرمان بیان اینکه در نتیجه رعایت نشدن نکات ایمی و بیتوجهی به هشدارها در رعایت اصول ایمنی کار هر چند وقت یکبار شاهد حوادث تلخ هستیم، گفت: براساس مواد ۹۱ و ۹۵ قانون کار جمهوری اسلامی کارفرمایان سه وظیفه مهم تهیه تجهیزات مناسب، آموزش کارگران و نظارت بر انجام کار را برعهده دارند که در صورت رعایت نمودن تمامی موارد حوادث به شدت کاهش پیدا میکند.
وی در پایان افزود: کارفرمایان معادن ملزم هستند تذاکرات ایمنی بازرسان کار را جدی بگیرند در غیر این صورت باید پاسخگوی عواقب جانی و اجتماعی حوادث کار باشند.
معادن زغال سنگ کرمان با سه هزار کارگر قراردادی شامل معادن پابدانا، همکار، هشونی، هجدک، کمسار، آب نیل و کارخانه زغالشویی زرند میشوند.
ارسال نظر