ناسا تصاویری شبیه نقشه ایران منتشر کرد

ناسا مهم ترین سازمانی است که به پروژه های فضایی می پردازد. فعالیت های زیادی در ناسا انجام می شود. ماهواره های فضایی تولیدی توسط ناسا با اهداف مختلف شکل گرفته است. بودجه ناسا سیر صعودی دارد. ناسا به مناسبت راه‌اندازی مجدد تلسکوپ فضایی "هابل" پس از بیش از یک ماه خاموشی و عدم فعالیت، تصویری خارق‌العاده از سال ۲۰۱۶ را که توسط این تلسکوپ دوست داشتنی گرفته شده، بازنشر کرده است که در آن، "سحابی حباب" شبیه به نقشه جغرافیایی ایران دیده می‌شود.

به گزارش رکنا، جهان ما پر از چیزهای عجیب و غریب و غافلگیر کننده است و خوشبختانه تلسکوپ فضایی "هابل" وجود دارد تا چشم ما به سوی نادیده‌ها باشد!

اخیراً رایانه بار مفید "هابل" که ابزارهای علمی موجود در این تلسکوپ فضایی را کنترل و هماهنگ می‌کند با مشکل روبرو شد و موجب شد تا این تلسکوپ به حالت خواب فرو رود. پس از گذشت بیش از یک ماه از این مشکل، سرانجام مهندسان ناسا با تلاش شبانه‌روزی موفق به شناسایی این مشکل و رفع آن شدند و با سوئیچ به سخت افزار پشتیبان توانستند "هابل" را به فعالیت بازگردانند تا عملیات عادی علمی آن از سر گرفته شود.

ناسا شما را به سال 2016 برد

ناسا برای جشن گرفتن این اتفاق، ما را به سال ۲۰۱۶ برده است که "هابل" دوست داشتنی شاید یکی از جذاب‌ترین رویدادها را در کهکشان راه شیری شکار کرد.

ناسا هابل

این تصویر نشان دهنده یک ستاره بزرگ است که درون یک حباب‌ گیر افتاده است. ستاره‌ی درون این "سحابی حباب" یک میلیون برابر درخشان‌تر از خورشید ما است و خروجی‌های گازی قدرتمندی تولید می‌کند که با سرعت بیش از چهار میلیون مایل در ساعت به بیرون از آن جریان دارند.

ناسا و سحابی حباب

دانشمندان بر اساس میزان مصرف انرژی این ستاره تخمین می‌زنند که طی ۱۰ تا ۲۰ میلیون سال آینده به شکل یک ابرنواختر منفجر شود که در اثر آن این حباب نیز تسلیم یک سرنوشت مشترک خواهد شد و خواهد ترکید.

"سحابی حباب" با نام علمی"NGC ۷۶۳۵‎" سحابی پخشیده کم‌نوری در صورت فلکی ذات‌الکرسی است. این سحابی در فاصله ۱۱ هزار سال نوری در محدوده صورت فلکی ذات الکرسی قرار داشته و به کمک یک تلسکوپ کوچک در شرایط نوری مناسب قابل مشاهده است.

محققان در ۲۶ سالگی تلسکوپ "هابل" این سحابی را تصویربرداری کردند که یک جرم بسیار بزرگ بوده و هفت سال نوری گستردگی دارد. این میزان، ۵۰ درصد بیشتر از فضای بین خورشید و ستاره همسایه آن یعنی "آلفا قنطورس" است. این سحابی در فاصله حدود ۷۱۰۰ سال نوری از منظومه شمسی ما واقع شده است.

وبگردی