راه های پیشگیری از آلزایمر
رکنا: با افزایش سن تغییراتی در حافظه ایجاد می شود که طبیعی است، اما آلزایمر چیزی بیش ازاین فراموشیهای موقتی و ساده است و مشکلاتی را در برقراری ارتباط، یادگیری، تفکر و استدلال ایجاد میکند. ۲۱ سپتامبر، روز جهانی آلزایمر فرصتی برای شناخت بیشتر این بیماری و راههای پیشگیری از آن است.
آلزایمر یک بیماری زوال عصبی است که معمولا به کندی آغاز میشود و به تدریج رو به وخامت میرود. آلزایمر یک بیماری علاجناپذیر است که اولین بار یک روانپزشک و پاتولوژیست آلمانی به نام آلویز آلزایمر در سال ۱۹۰۶ میلادی توصیف کرد. آلزایمر علت بروز 60 تا 70 درصد موارد دمانس است. رایجترین علامت ابتدایی آلزایمر، اختلال در حافظه کوتاهمدت و مشکل در به یاد آوردن اتفاقات اخیر است. با پیشرفت بیماری آلزایمر علائم آن میتواند شامل مشکلات زبانی، مشکل در آگاهی از موقعیت (گمشدن)، نوسان خلقی، از دست دادن انگیزه، اهمال و بیتوجهی نسبت به خود و مشکلات رفتاری باشد. آلزایمر بسیاری از خصوصیات رفتاری و هیجانی افراد را نیز تحت تاثیر قرار داده و سبب بروز ناراحتیهایی از قبیل علائم افسردگی (شامل فقدان احساس لذت، بیقراری، افسردگی، کاهش اشتها و وزن، عدم وجود تمرکز و احساس گناه)، علائم روانی (شامل توهم، هذیان و سوءظن) و نیز رفتارهایی مثل آشفتگی، سرگردانی، پرخاگری و خشونت در این بیماران میشود. با وخیمشدن آلزایمر، بیمار معمولا از خانواده و جامعه کنارهگیری میکند. بهتدریج فعالیتهای بدنی از دست میرود که در نهایت منجر به مرگ میشود. هرچند سرعت پیشرفت آلزایمر میتواند متفاوت باشد اما امید به زندگی معمول پس از تشخیص بیماری، ۳ تا ۹ سال است.
به گزارش رکنا، با افزایش سن تغییراتی در حافظه ایجاد می شود که طبیعی است، اما آلزایمر چیزی بیش ازاین فراموشیهای موقتی و ساده است و مشکلاتی را در برقراری ارتباط، یادگیری، تفکر و استدلال ایجاد میکند. ۲۱ سپتامبر، روز جهانی آلزایمر فرصتی برای شناخت بیشتر این بیماری و راههای پیشگیری از آن است.
منبع: ایرنا
ارسال نظر