رمدسیویر درمان قطعی کرونا نیست
رکنا: دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: رمدسیویر درمان قطعی کرونا نیست. اگر این دارو در زمان مناسب تجویز شود روی بار ویروسی اثر خواهد گذاشت و ما مطابق دستورالعمل های بینالمللی پروتکل ها را تدوین میکنیم.
شیوع نوع جهش کرونا به نام دلتا کرونا باعث پیک پنجم کرونا در کشور شده است. اخیراً داروهای متعددی برای درمان کرونا معرفی شده است. یکی از داروهایی که برای درمان کرونا مطرح شده است، داروی رمدسیویر است.
به گزارش رکنا، دکتر عاطفه عابدینی، دبیر کمیته علمی کشوری کرونا، درباره علت تجویز داروی «رمدسیویر» برای درمان بیماران مبتلا به کرونا اظهار داشت: رمدسیویر یک داروی مجوزدار برای درمان کروناست؛ اگرچه مطالعه WHO و مطالعات دیگری وجود دارد که رمدسیویر را بر مرگ و میر مؤثر نمیداند اما برخی از این مطالعات میگویند این دارو میتواند تعداد روزهای بستری و علائم را کاهش دهد.
وی در پاسخ به این سؤال که برخی مطالعات از عدم اثربخشی رمدسیویر بر مرگ و میر بیماران کرونا حکایت دارند؛ با این وجود این دارو چرا تجویز میشود؟ افزود: هر مقاله نتایج و محدودیتهایی دارد و معیار ورود (inclusion criteria) و روش مطالعات با یکدیگر متفاوت است؛ یکی از ایراداتی که به برخی مقالات مبنی بر عدم اثربخشی این دارو وارد است، این است که این دارو در فاز ویروسی و در هفته اول مؤثر خواهد بود.
رمدسیویر درمان قطعی کرونا نیست
عابدینی ادامه داد: البته رمدسیویر درمان قطعی کرونا نیست. اگر این دارو در زمان مناسب تجویز شود روی بار ویروسی اثر خواهد گذاشت و ما مطابق دستورالعملهای بینالمللی پروتکلها را تدوین میکنیم، اما متأسفانه برخی پزشکان این دارو را خارج از اندیکاسیون تجویز میکنند.
وی گفت: اگر اکسیژن مصرفی بیمار افزایش یافته باشد این دارو دیگر خیلی مؤثر نیست. ما به پزشکان راهنمای بالینی دادهایم و پزشکان باید طبق آن عمل کنند تا هزینههای تحمیل شده به بیماران افزایش نیابد. پزشکان باید تمام داروها و آنتی بیوتیکها را طبق گایدلاین(راهنماهای بالینی) تجویز کنند؛ با وجود اینکه ما پروتکل درمانی را تدوین کردهایم اما گاهاً به آن عمل نمیشود و از پزشکان خواهش میکنم بر اساس اصول داروها را تجویز کنند.
افزایش ۴ برابری مصرف رمدسیویر، نتیجه تجویز غیرمنطقی دارو
محمدرضا شانهساز، رئیس سازمان غذا و دارو هفته گذشته اذعان کرده بود: وقتی مصرف رمدسیویر در خردادماه ۶۰۰ هزار عدد بوده و اکنون در اواسط مرداد ماه به ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار عدد میرسد، نشان میدهد که گایدلاینها(راهنماهای بالینی) را برای تجویز دارو درست رعایت نمیکنیم.
وی با بیان اینکه اکنون افزایش ۴ برابری مصرف رمدسیویر را نسبت به خردادماه داشتیم، اعتراف کرد: دارو باید مطابق گایدلاینها تجویز شود و نظارت بر روی تجویز انجام شود. در هیچ کشوری در دنیا چنین الگوی مصرفی را نمیبینیم.
ارسال نظر