قدرت بخشیدن به بدن: راهکارهای ورزشی مناسب برای دوران قاعدگی

جالب است بدانید که ورزش کردن می‌تواند درد و ناراحتی شما را در سیکل قاعدگی را کاهش دهد و کمک کند تا این دوره را راحت‌تر پشت سر بگذارید. بسیاری از خانم‌ها فکر می‌کنند که در دوران قاعدگی تنها باید استراحت کنند و بدن در این زمان نیاز به فعالیت بدنی زیاد ندارد. اما مطالعات نشان می‌دهد که انجام تمرینات ورزشی در دوره قاعدگی می‌تواند به تسکین دردهای قاعدگی، بهبود خلق و خو و حتی جلوگیری از نفخ و دل درد و سردرد کمک زیادی کند.

ورزش کردن موجب ترشح هورمون‌های مفید در بدن می‌شود و استرس و اضطراب را کاهش می‌دهد و از طرف دیگر می‌تواند عوارض قاعدگی را تا حد زیادی کاهش دهد. در این مقاله می‌توانید با راهکارهای ورزشی مناسب برای دوران قاعدگی آشنا شوید.

چرا باید در دوران قاعدگی ورزش کنیم؟

دوران قاعدگی

قبل از هر چیزی باید بدانید که هیچ مدرکی مبتنی بر این که ورزش کردن در قاعدگی مضر است، وجود ندارد. در واقع برخلاف تصور خیلی از خانم‌ها، هیچ مقاله علمی این موضوع را تایید نمی‌کند که ورزش کردن موجب افزایش ضعف در قاعدگی می‌شود و روی افزایش خونریزی شما موثر است. برعکس ورزش کردن می‌تواند به کاهش عوارض قاعدگی و جلوگیری دردهای قاعدگی کمک زیادی کند و به بدن شما انرژی ببخشد. در ادامه می‌توانید با برخی از مهم ترین فواید ورزش کردن در دوران قاعدگی آشنا شوید.

1- کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی

از سخت‌ترین قسمت‌هایی که اکثر خانم‌ها در دوران قاعدگی تجربه می‌کنند، دردهای مختلف، اختلالات خلقی و به هم ریختن روال روزانه زندگی است. معمولا اکثر خانم‌ها از چند روز قبل از شروع قاعدگی دچار نفخ می‌شوند و میل زیادی به غذا خوردن دارند. در کنار آن درد و گرفتگی‌های شکم و اختلالات عاطفی نیز می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد.

ورزش کردن یک راه حل ساده برای کاهش این دردها و مشکلات است.  پیاده‌روی سریع، دوچرخه سواری و ورزش  کردن قبل از قاعدگی می‌تواند علائم سندرم پیش از قاعدگی را تا حد زیادی کاهش دهد و موجب کاهش دردهای شکمی شما شود.

2- منظم کردن چرخه قاعدگی

ورزش کردن نه تنها علائم سندرم پیش از قاعدگی را کنترل می‌کند، بلکه می‌تواند به منظم کردن سیکل قاعدگی شما نیز کمک کند. مطالعات نشان می‌دهد که فعالیت بدنی موجب منظم شدن چرخه پریودی می‌شود. معمولا انجام تمرینات هوازی برای منظم شدن چرخه قاعدگی بسیار مفید است.

3- افزایش انرژی بدن

اگر با شروع علائم پریودی دچار ضعف می‌شوید و انرژی زیادی برای رسیدگی به فعالیت‌های روزمره ندارید، بهتر است هر چه سریع‌تر ورزش کردن را آغاز کنید. ورزش کردن موجب افزایش گردش خون در بدن می‌شود و میزان اکسیژن رسانی به اندام‌ها را افزایش می‌دهد. فعالیت بدنی موجب می‌شود تا بدن شما قدرت بیشتری داشته باشد و انرژی شما افزایش پیدا کند.

4- بهبود خلق و خو

یکی دیگر از مزیت‌های ورزش کردن در قاعدگی کاهش سطح کورتیزول در خون و همچنین بهبود خلق و خو است. از آن جایی که خانم‌ها در چرخه قاعدگی دچار علائم مثل بی‌قراری و بدخلقی می‌شوند، ورزش کردن می‌تواند به رفع این علائم و تقویت خلق و خو کمک زیادی کند.

5- کاهش دردهای قاعدگی

در دوران قاعدگی بیشتر خانم‌ها با گرفتگی شکم، سردرد، سرگیجه، گرفتگی عضلات و دردهای مختلف روبرو می‌شوند. ورزش کردن قبل از قاعدگی و در طول آن می‌تواند به کاهش این دردها کمک کند و موجب تسکین دردهای قاعدگی شود.

6- کاهش نفخ

ورزش کردن موجب کاهش نفخ شکم و در نتیجه کاهش دردهای شکمی در دوران پریودی می‌شود. یکی از دردناک‌ترین بخش‌های پریودی مربوط به نفخ شکم است که می‌توانید با ورزش کردن این دردها را کاهش دهید.

بهترین ورزش‌های مناسب برای دوران قاعدگی

ورزش‌های مناسب برای دوران قاعدگی

برای این که قاعدگی راحتی را تجربه کنید، باید در طول ماه فعالیت بدنی منظمی داشته باشید و دائما ورزش کنید. اما کدام ورزش‌ها در دوران قاعدگی مناسب‌تر هستند و به کاهش درد و افزایش انرژی ما کمک می‌کنند. در ادامه می‌توانید با بهترین ورزش‌ها در سیکل قاعدگی آشنا شوید.

  • پیاده‌روی یکی از ساده‌ترین و موثرترین ورزش‌ها برای بهبود خلق و خو و کاهش دردهای قاعدگی است.
  • دویدن آرام موجب کاهش درد و تحریک پذیری بدن در سیکل قاعدگی می‌شود.
  • یوگا یکی از بهترین ورزش‌ها برای تشکیل علائم پریود و دردهای قاعدگی است.
  • انجام تمرینات بدنسازی با وزنه سبک موجب افزایش قدرت و کاهش دردهای قاعدگی می‌شود.
  • حرکات کششی انجام دهید تا دردهای پریودی کاهش پیدا کنند.
  • برقصید و به هر روشی که می‌توانید خودتان را تکان دهید. این کار موجب بهبود خلق و خوی شما می‌شود.
  • اگر خونریزی پریودی شما کم است، می‌توانید از تامپون یا کاپ قاعدگی استفاده کنید و شنا کنید. شنا کردن موجب کاهش درد و گرفتگی‌های دوران قاعدگی می‌شود.
  • تمرینات پیلاتس انجام دهید تا گرفتگی عضلات شما کاهش پیدا کند.

نکاتی که باید در مورد ورزش در دوران قاعدگی بدانید

  • به طور کلی ورزش کردن در دوران قاعدگی مفید است، اما انجام ورزش‌های شدید می‌تواند بدن را دچار ضعف کند و فشار زیادی به بدن وارد کند. به خاطر داشته باشید که در دوران قاعدگی نباید به بدن خودتان فشار بیاورید.
  • اگر در دوران قاعدگی ورزش می‌کنید حتما از نوار بهداشتی مسافرتی با لایه مشبک و پنبه ای که جذب بالایی دارد، استفاده کنید.
  • بهتر است تنها به سراغ ورزش‌های ملایم و کششی بروید و از ورزش‌های شدید و پرشی اجتناب کنید.
  • طناب زدن، تمرینات شدید قلبی عروقی و ورزش‌های سرعتی که نیاز به مهارت و دقت زیادی دارند، به هیچ عنوان برای دوران قاعدگی مناسب نیستند و ممکن است موجب بروز خستگی و افزایش خونریزی بدن شوند.
  • اگر در حین ورزش کردن به صورت ناگهانی با علائم قاعدگی روبرو شدید، می‌توانید به سرعت از چند لایه دستمال کاغذی ضخیم استفاده کنید. می‌توانید برای این کار از دستمال توالت ضد حساسیت، دستمال کاغذی 300 و 200 و 150 برگ استفاده کنید.