زیرسازی مناسب برای نصب چوب ترموود | مهمترین نکات در این زمینه
ترموود برای این که محکم در جای خود قرار بگیرد به یک زیرسازی مقاوم احتیاج دارد. زیرسازی ترموود باید بهگونهای باشد که ایمنی ساکنین خانه را نیز تامین کند. در این مطلب بیشتر با زیرسازی مناسب برای نصب چوب ترموود آشنا میشوید.
زیرسازی برای ترموود و نکاتی که باید بدانید
ترموود یکی از پرطرفدارترین متریالها در دکوراسیون داخلی است که حتی در نمای ساختمان و فضای بیرونی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. با استفاده از این متریال میتوان انواع سازههای تزئینی و کاربردی ساختمان از جمله دیوارپوش، کفپوش، درب، پرگولا، آلاچیق، نیمکت، سطل زباله و... را طراحی کرد. اما قبل از خرید و نصب ترموود، باید به سراغ زیرسازی آن بروید. ترموود برای این که محکم در جای خود قرار بگیرد به یک زیرسازی مقاوم احتیاج دارد. زیرسازی ترموود باید بهگونهای باشد که ایمنی ساکنین خانه را نیز تامین کند. در این مطلب بیشتر با زیرسازی مناسب برای نصب چوب ترموود آشنا میشوید.
انواع زیرسازی برای نصب ترموود
به طور معمول در ساخت زیرسازی برای نصب ترموود، از متریالهای چوب، فلز و سیمان استفاده میشود. این زیرسازیها دوام بالایی دارند و بهوفور در بازار یافت میشوند. قیمت آنها نیز مناسب است. بنابراین با صرف هزینه مناسبی میتوانید یک زیرسازی مقاوم و اقتصادی برای سازههای ترموود خود ایجاد کنید. البته کیفیت مواد اولیه و نحوه زیرسازی نیز در این زمینه، نقشی حیاتی دارد. در ادامه دو روش اصلی زیرسازی برای نصب ترموود را باهم بررسی میکنیم.
زیرسازی سیمانی
رایجترین نوع زیرسازی برای ترموود، زیرسازی سیمانی است. این نوع زیرسازی بیشتر مناسب نقاطی است که در آن انحنا یا برآمدگی وجود ندارد و سطح کاملا صاف است. برای مثال برای نصب ترموود بر روی سطح زمین یا دیوارها میتوانید از این زیرسازی استفاده کنید. در این روش باید با استفاده از آجر یا مصالح مشابه و ملات سیمان و ماسه، یک سطح صیقلی ایجاد کنید. این سطح صیقلی باید کاملا صاف باشد و تراز بودن آن با ابزار مناسب سنجیده شود.
قطر زیرسازی سیمانی برای نصب ترموود باید به نسبت وزن سازه و شرایط محیط تنظیم شود. اما رایجترین حالت برای زیرسازی سیمانی ترموود، دارای 4 تا 6 سانتیمتر قطر است. توجه داشته باشید که این زیرسازی میتوانید قطری بیشتر از 6 سانتیمتر نیز داشته باشد. اما استفاده از زیرسازی سیمانی با قطر کمتر از 4 سانتیمتر از لحاظ ایمنی ایراد دارد.
زیرسازی فلزی
بر خلاف زیرسازی سیمانی از زیرسازی فلزی در مواقعی استفاده میشود که سطح دارای برآمدگی و انحنا است. برای مثال در ساخت نمای ساختمان و آیتمهای دکوری میتوان از زیرسازی فلزی استفاده کرد. برای انجام این کار معمولا از قوطیهای فلزی سبک با ابعاد ۴۰ در ۴۰ میلیمتر استفاده میشود. این قوطیهای فلزی باید با استفاده از دستگاه جوشکاری به یکدیگر متصل شوند. شکل و چگونگی اتصال قوطیهای فلز باید با توجه به ظاهر سازه ترموود طراحی و نصب شود.
برای انجام این کار بهتر است که به دلایل ایمنی، از سبکترین قوطیهای فلزی توخالی استفاده کرد. تراز بودن قوطیهای فلزی یا همان پروفیلها نیز یک شرط مهم است. یک نکته مهم در این میان این است که برای اتصال چوب ترمو به زیرسازی فلزی باید از پیچهای سرمته با جنس گالوانیزه و طول ۶ سانتیمتر استفاده کنید. ناگفته نماند که زیرسازی فلزی نصب ترموود در هر مترمربع به حدود 4 متر قوطی فلز نیازمند است.
زیرسازی چوبی
یکی از انواع زیرسازی ترموود که کمتر مورد استفاده قرار میگیرد، زیرسازی چوبی است. برای این که زیرسازی چوبی برای ترموود استحکام و دوام کافی داشته باشد، بهتر است که از چوب روسی استفاده کنید. این چوب دارای رطوبت کاستهشده است و میتواند سالها دوام خود را حفظ کند. برای نصب ترموود در نما باید از چوب روسی در ابعاد ۴۵×۲۵ و ۲۵×۲۵ میلیمتر استفاده کنید تا سازه بهخوبی محکم شود. اما توجه داشته باشید که برای نصب ترموود در کف به زیرسازی چوبی با ابعاد ۴۰×۵۰ میلیمتر و فاصله ۴۰ سانتیمتر احتیاج دارید.
در هنگام زیرسازی چوبی ترموود باید چند نکته را در نظر داشته باشید. اول این که تا جای ممکن بر روی گرههای ورقههای چوب پیچ یا میخ نصب نکنید. از سوی دیگر لازم است که یک فاصله 50 میلیمتری را بین لبه کار و محل نصب میخ یا پیچ ایجاد کنید. این پیچها و میخها باید تا حد ممکن سفت شوند؛ چرا که چوب بر خلاف سیمان و فلز انعطافپذیر است و ممکن است پس از مدتی کمی شل شود.
چه سطوحی به زیرسازی احتیاج دارند؟
در کل بهتر است که برای نصب ترموود در تمام سطوح از یک زیرسازی محکم استفاده شود. اما ممکن است که در برخی موارد، به زیرسازی احتیاجی نباشد. برای مثال اگر میخواهید ترموود را بر سطح فلزی روفگاردن نصب کنید، نیازی به زیرسازی ندارید. اما برای نصب ترموود بر روی دیوار گچی یا سنگی، حتما باید از یک زیرسازی محکم استفاده کنید. در نهایت میتوانید تشخیص نیاز یا عدم نیاز به زیرسازی را به کارشناسان باتجربه در این زمینه بسپارید.
اهمیت زیرسازی اصولی ترموود چیست؟
در کل هدف از زیرسازی سطوح برای نصب ترموود، ایجاد یک سطح همتراز و یکدست است که دارای استحکام کافی برای تحمل وزن سازه باشد. برای انجام این کار باید توجه داشته باشید که نباید هیچ برآمدگی بر روی سطح موردنظر ایجاد شود. به این دلیل که عدم تقارن در سطح زیر ترموود، موجب ایراد در ظاهر نهایی کار میشود و همچنین عمر سازه را کاهش میدهد. دقت داشته باشید که زیرسازی برای نصب ترموود، باید کاملا محکم و مقاوم باشد. در واقع خود زیرسازی نیز باید به دیوار، زمین یا سقف محکم شود و به گونه باشد که جدا کردن آن از سطح زیرین، به این سادگیها انجام نشود.
در کل از مزایای زیرسازی اصولی برای نصب ترموود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش ایمنی سازه ترموود
- جلوگیری از نفوذ رطوبت محیط به سازه ترموود
- حفظ بافت اصلی دیوار، سقف یا کف ساختمان
- جلوگیری از نفوذ حشرات موذی به سازه چوبی
- قابلیت نصب و جداسازی آسان ترموود از سطح
- عایقسازی دما و صدا در محیط
ترموود باکیفیت را از کجا تهیه کنیم؟
اگر به دنبال خرید ترموود یا سازههای ترموود مرغوب و درجه یک هستید، ما محصولات پارس آرای کوهستان را به شما معرفی میکنیم. پارس آرای کوهستان از برترین مجموعههای فعال در این زمینه است که سفارشات ساخت و نصب سازههای ترموود را میپذیرد. شما همچنین میتوانید از سازههای آماده این مجموعه استفاده کنید. ناگفته نماند که در صورت نیاز میتوانید چوب ترموود را بهصورت خام از این مجموعه تهیه کنید. تنوع بالا، کیفیت استثنایی، خدمات پس از فروش عالی و قیمت مناسب از ویژگیهای بارز این مجموعه هستند.
ارسال نظر