میزان بدهی های قوه مجریه ۵۱۲ هزار میلیارد تومان است

رکنااقتصادی: برنامه ششم توسعه، نقشه راه تا 1401 امشب در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور حمید رضا حاجی بابایی ،رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه مجلس مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
حاجی بابایی در ابتدا در پاسخ به سوال اول مجری برنامه پیرامون برنامه ششم توسعه گفت: سیاست های کلی برنامه ششم توسعه برای بار اول تدوین شده است.
سیاست های برنامه ششم توسعه مبتنی بر اقتصاد مقاومتی است
وی با اشاره به اینکه، سیاست اقتصاد مقاومتی24 بند دارد افزود: سیاست های برنامه ششم توسعه مبتنی بر اقتصاد مقاومتی است.
رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه با بیان اینکه، سیاست کلی برنامه ششم توسعه80 بند دارد که با سیاست اقتصاد مقاومتی104 بند می شود لذا، برنامه نوشتن برای این سیاست ها کار سختی است.
وی با اشاره به اینکه، دولت لایحه احکام به مجلس ارائه داد که لایحه برنامه نبود گفت: دولت معتقد بود که مجلس به برنامه نیاز ندارد.
رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه با اشاره به اینکه، قانون Law اساسی مجلس را قانونگذار می داند اظهار داشت: هیچ کاری بدون قانون نباید انجام شود.
حاجی بابایی با اشاره به اینکه، در راستای سیاست های کلی برنامه ششم باید برای مدت پنج سال چرخ اقتصادی، فرهنگی، ورزشی سیاسی و اجتماعی کشور را بچرخانیم اظهار داشت: در مجلس تدبیر شد تا به مقام معظم رهبری پیرامون موضوع نامه ای ارسال شود تا ایشان دستور لازم را ارائه دهند.
وی با اشاره به اینکه، کار به گردن مجلس افتاد افزود: به صورت شبانه روزی طی مدت 5-6 ماه بر روی برنامه تلاش کردیم.
حاجی بابایی با اشاره به قانون بازنشستگی بانوان با 20 سال سابقه کار و بدون شرط سنی ادامه داد: این قانون در صحن مجلس با رای نمایندگان به تصویب رسید گفت: کسی که در دولت شروع به کار کرد باید 30-35 سال کار کند و بعد از آن بازنشسته شود لذا این حرف درست است اما خانمی که با سن 39 استخدام می شود با 20 سال سابقه در سن 59 سالگی فرسوده و کم توان می شود .
رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه با اشاره به اینکه، خانم ها در این سن کار کردن برایشان سخت و مشکل است گفت: برخی می گویند این امر بار مالی دارد و صندوق ها را ورشکست می کند اما جالب این است مجلس سالانه بودجه مصوب می کند تا پول برخی از صندوق های بازنشستگی را بدهد.
با بحران بیکاری روبرو هستیم
وی با اشاره به اینکه، به جای اینکه دولت حقوق کامل یک شاغل را بدهد2/3 آن را پرداخت می کند افزود: امروزه با بحران بیکاری روبرو هستیم لذا با بیکاری گسترده لیسانس و فوق لیسانس مواجه شده ایم.
رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه با اشاره به اینکه، کسی که کارایی لازم را ندارد می تواند از صحنه خارج شود بیان کرد: باید به رشد8 درصد دست یابیم لذا، از این میزان2/8 درصد باید از طریق بهره وری و 5/2 درصد دیگر نیز از طریق سرمایه گذاری و موارد دیگر محقق شود.
وی با اشاره به اینکه، در سال باید680 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری کنیم که در صحن مجلس و کمیسیون به770 هزار میلیارد افزایش یافت خاطرنشان کرد: دولت تا 65 میلیارد دلار به طروق گوناگون از جمله فاینانس می تواند سرمایه گذاری کند.
رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه با اشاره به اینکه، باید سرمایه گذار خارجی بتواند وارد کار شود افزود: از سرمایه گذاران خارجی که برند معتبر داشتند دعوت شد تا مشغول به کار شوند.
وی با اشاره به ایجاد شرکت های خارجی در کشور گفت: 180 هزار میلیارد تومان بانک ها می خواستند سرمایه گذاری کنند لذا ساختار بانک مرکزی و خزانه داری کل را تعریف کردیم و تمام مفر حساب های دولتی و دستگاه های اجرایی را مسدود شد.
هزار و200 میلیارد تومان نقدینگی داریم
حاجی بابایی با اشاره به اینکه، هزار و 200 میلیارد تومان نقدینگی داریم افزود: نقدینگی کشور در طول چهار سال گذشته494 هزار میلیارد تومان بود لذا نقدینگی از سال 92 تا کنون هزار و200 هزار میلیارد تومان شده است.
نقدینگی کشور2/5 برابر شده است
حاجی بابایی با اشاره به اینکه، تمام نقدینگی کشور باید دست بانک مرکزی باشد افزود: نقدینگی کشور2/5 برابر شده است.
حاجی بابایی تصریح کرد : به بانک مرکزی قدرت داده شده تا بر بانک ها کنترل داشته باشد و سیاست تنبیهی را در موارد لزوم اتخاذ کند.
وی با اشاره به اینکه، تکلیفی که سرعت بانک ها را کاهش دهد نداریم افزود: بانک ها باید تمام نقدینگی خود را به سمت تولید سوق دهند.
رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم با اشاره به اینکه، وام هایی که از سوی بانک ارائه می شود هدفمند شده است عنوان کرد: بازار غیر متشکل پولی باید در شبکه بین المللی قرار بگیرد.
یکی از مولفه های برنامه ششم؛ نظارت، پاسخگویی و شفافیت است
حاجی بابایی با اعلام اینکه از سال آینده خزانه داری کل و بانک مرکزی مستقیما می توانند حقوق تمام کارکنان نظام را یک جا پرداخت کنند، گفت: در کنار این موضوع، قانونی تدوین کرده ایم که تمام دستگاه های اجرایی و وزارتخانه ها کوچکتری قدمی خارج از ضوابط اجرایی بودجه برندارند و بر این اساس یکی از مولفه های برنامه ششم؛ نظارت، پاسخگویی و شفافیت است.
دولت را از عرصه رقابت ها کنار کشیدیم
وی در خصوص میزان تحقق سرمایه گذاری خارجی در این برنامه نیز عنوان کرد: دولت را مکلف کرده ایم که تضمین های لازم را حتی برای بخش خصوصی انجام دهد که فرد بتواند یا اطمینان سرمایه گذاری کند، در کنار این بحث نیز سرمایه گذاری ها را رقابتی کردیم و دولت را از عرصه رقابت ها کنار کشیدیم.
در برنامه ششم توسعه بخش خصوصی را محترم شمرده ایم
حاجی بابایی افزود: همچنین بخش نهادهای عمومی غیر دولتی که یک قدرت اقتصادی و بزرگ در کشور است را با تمام قدرت وارد عرصه کرده ایم و سعی کردیم بخش خصوصی را محترم بشماریم و توان کاری را بیشتر به آن ها بدهیم؛ علاوه بر این موارد حتی در حیطه اصل ۴۴ قانون اساسی امکانات و امتیازاتی که قرار بوده به سرمایه گذاران داده شود را در برنامه ششم توسعه تدارک دیده ایم.
رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه مجلس شورای اسلامی با طرح این سوال که علی رغم آماده سازی شرایط سرمایه گذاری سرمایه گذاری شکل خواهد گرفت یا نه عنوان کرد: از نظر ما سرمایه گذاری باید شکل بگیرد اما ممکن است وضعیتی به وجود آید که این امر محقق نشود و یا بیشتر از پیش بینی ها تحقق گیرد لذا این مسئله را شرایط و آینده کشور تعیین می کند.
یکی از ویژگی های برنامه ششم، تعدیل بدهی های دولت است
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا در برنامه ششم، سقفی برای حجم نقدینگی تعریف شده است نیز اظهار داشت:برای این مسئله فکر نکرده ایم اما برای تعدیل بدهی های دولت راهکارهایی اندیشیده است.
نمایندگان دولت، میزان بدهی های قوه مجریه را ۵۱۲ هزار میلیارد تومان عنوان کرده اند
حاجی بابایی یا اعلام اینکه نمایندگان دولت در کمیسیون تلفیق برنامه ششم، میزان بدهی های قوه مجریه را ۵۱۲ هزار میلیارد تومان عنوان کرده اند، گفت: ۱۲۰ هزار میلیارد تومان از این بدهی مربوط به سازمان تامین اجتماعی است که تکلیف کرده ایم دولت این بدهی را در طول برنامه ششم، پرداخت کند.
رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه یکی از ویژگی های برنامه ششم، تعدیل بدهی های دولت است، بیان داشت: این بدهی ها، بدهی هایی است که اگر دولت آن ها را پرداخت کند چرخه اقتصاد کشور یه حرکت در خواهد آمد.
وی با بیان اینکه تا امروز هیچ قانونی حکمفرما نبود که میزان بدهی های دولت را احصاء کند، اعلام کرد: در برنامه ششم توسعه دولت موظف خواهد بود به سمتی حرکت کند که میزان بدهی هایش نسبت به GTP حدود ۴۰ و حداکثر ۴۵ درصد باشد و در غیر اینصورت نیازمند مجوز مجلس شورای اسلامی خواهد بود.
یکی از اولویت های برنامه ششم، رسیدگی به آسیب های اجتماعی و محرومین است
حاجی بابایی در بخش دیگری از اظهاراتش یکی دیگر از اولویت های برنامه ششم را رسیدگی به آسیب های اجتماعی و وضعیت مالی محرومین خواند و اظهار داشت: یک از اقداماتی که در این رابطه انجام پذیرفته و منشاء خدمات شد هدفمندی یارانه ها بود.
رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه مجلس شورای اسلامی یا اشاره به اینکه ۸۷ هزار میلیارد تومان از محل هدفمندی یارانه ها درآمد کسب می کنیم، ادامه داد: ۳۱ هزار میلیارد تومان آن را یارانه نقدی پرداخت می کنیم، ضمن آن که علاوه بر ۸۷ هزار میلیارد تومان درآمد از محل هدفمندی یارانه ها؛ ۱۰ هزار میلیارد تومان از منابع عمومی دولت نیز برداشت و در بخش هزینه ها صرف می شود.
وی با بیان اینکه ما در برداشت از منابع عمومی دولت حرف داریم گفت: دولت باید منابع هدفمندی را در یک جدول و مصارف و هزینه ها پر در جدول دیگری تهیه و تقدیم مجلس شورای اسلامی کند.
برنامه ششم توسعه ، تنها برنامه ای است که دیوان محاسبات ضامن حسن اجرای آن است
حاجی بابایی در بخش پایانی این گفتگو با بیان اینکه برنامه ششم توسعه تنها برنامه ای است که دیوان محاسبات ضامن اجرای آن است ، اظهار داشت: مجلس، کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی ، دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور بر حسن اجرای این برنامه نظارت خواهند کرد.
وی افزود: همچنین همه دستگاه های اجرایی باید در طول برنامه ششم به سمت الکترونیکی شدن حرکت کنند و ساختار وسامانه ای را تهیه کنند که به صورت آن لاین پاسخگو باشند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.