افزایش امید به زندگی؛ حاصل همکاری همهجانبه دستگاهها در حوزه سلامت
رکنا: امید به زندگی در ایران به ۷۵ سال رسیده و برای زنان حتی دو تا سه سال بیشتر است. این رقم حاصل مجموعهای از زیرساختها در حوزههای مختلف از جمله بهداشت و امنیت غذایی است.

به گزارش رکنا از اصفهان؛ شاهین شیرانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به افزایش قابل توجه امید به زندگی در کشور، گفت: امید به زندگی در ایران به ۷۵ سال رسیده و برای زنان حتی دو تا سه سال بیشتر است. این رقم حاصل مجموعهای از زیرساختها و تلاشهای چندجانبه در حوزههای مختلف از جمله بهداشت، آموزش، حملونقل، محیط زیست و امنیت غذایی است.
وی افزود: حتی منتقدان نظام جمهوری اسلامی نیز اذعان دارند که در حوزه سلامت، پیشرفتهای بزرگی صورت گرفته است. زمانی در شهرهای کوچک کشور حتی پزشک ایرانی حضور نداشت، اما امروز کیفیت خدمات سلامت در ایران با کشورهای توسعهیافته قابل مقایسه است.
شیرانی با تأکید بر جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (بیش از ۵ میلیون نفر در ۲۶ شهرستان) تصریح کرد: سلامت تنها به معنای نبود بیماری نیست، بلکه سلامت روان، اجتماعی و جسمی از دوران جنینی تا سالمندی را در بر میگیرد.
وی از اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده به عنوان یکی از اولویتهای وزارت بهداشت در سال جاری یاد کرد و گفت: این طرح با مطالبهگری مستقیم رئیسجمهور آغاز شده و نیازمند همکاری مردم، مسئولان و رسانههاست. فرهنگسازی و تغییر رفتار اجتماعی بدون همراهی رسانهها ممکن نیست.
وی همچنین از توسعه دوراپزشکی (تلهمدیسین) به عنوان زیرمجموعه طرح پزشک خانواده یاد کرد و افزود: در بسیاری از موارد، نیاز به حضور فیزیکی بیمار نیست و میتوان از راه دور خدمات پزشکی ارائه داد که موجب کاهش هزینهها و افزایش رضایتمندی بیماران خواهد شد.
شیرانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به پویش «نه به تصادف» گفت: «در سال گذشته بیش از ۲۰ هزار نفر در تصادفات جان خود را از دست دادند. این آمار نگرانکننده است و رسانهها با اطلاعرسانی و فرهنگسازی نقش بزرگی در کاهش این حوادث ایفا میکنند.
او در پایان خواستار تخصصی شدن خبرنگاری حوزه سلامت شد و گفت: همانگونه که در حوزه اقتصاد، خبرنگار تخصصی وجود دارد، در سلامت هم نیازمند خبرنگارانی هستیم که با ادبیات و مفاهیم این حوزه آشنا باشند.
-
بغض و اشک نادر سلیمانی با شنیدن پیام احساسی همسر و فرزندانش +ویدئو
ارسال نظر