کودکان چاق قبل از وعده اصلی سالاد و سبزی جات بخورند

به گزارش رکنا ، یک متخصص تغذیه، با تاکید بر لزوم مصرف سالاد و سبزی جات قبل از انواع غذاهای اصلی، خاطرنشان کرد: استفاده از سبزی جاتی مانند گوجه، خیار و هویچ در طول روز علاوه بر جلوگیری از احساس گرسنگی، چاق کننده نیست و ویتامین های مورد نیاز بدن را تامین می کند.

دکتر مرجان مهدوی روشن با بیان اینکه شرایط ناشی از شیوع بیماری کرونا موجب ایجاد محدودیت هایی در تحرک افراد شده است، اظهار کرد: این روزها خانواده ها کمتر بیرون می روند و مدرسه ها مجازی برگزار می شود و کودکان و نوجوانان بیشتر پای لپ تاپ و تبلت هستند و حالت نشسته دارند.

وی از افزایش آمار چاقی در همه گروه های سنی به ویژه کودکان و نوجوانان خبر داد و تصریح کرد: متاسفانه چاقی دوران کودکی زمینه بسیاری از بیماری ها در بزرگسالی است و افرادی که در دوران کودکی چاق هستند، شانس ابتلا به بیماری های مزمن مانند قلبی و عروقی و دیابت و پرفشاری خون و کبد چرب در آنها افزایش پیدا می کند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی، با بیان اینکه برخی از کودکان چاق در دوران کودکی نیز مبتلا به چربی خون و کبد چرب می شوند، گفت: چاقی دوران کودکی شانس بلوغ زودرس را بالا می برد و بلوغ زودرس خودش عامل ایجاد بسیاری از مشکلات در نوجوانی است.

مهدوی روشن، بالا بودن توده چربی در بدن را موجب تضعیف سیستم ایمنی دانست و بیان کرد: هرچقدر توده چربی در بدن فرد بیشتر باشد، یعنی چاق تر است و ضعف سیستم ایمنی شانس ابتلا به بیماری کرونا و سایر بیماری های ویروسی را افزایش می دهد. متاسفانه یک باور غلط وجود دارد که زیاد خوردن و چاقی را موجب قوی شدن افراد می داند.

وی با بیان اینکه دریافت کالری اضافه توسط بدن توده چربی را افزایش و ایمنی را کاهش می دهد، عنوان کرد: براساس آمارها، درصد زیادی از مبتلایان به کرونا دچار اضافه وزن و چاقی هستند و کرونا در این افراد بیشتر منجر به مرگ می شود.

این متخصص تغذیه، با تاکید بر لزوم جلوگیری از چاقی کودکان و نوجوانان، اضافه کرد: در بسیاری از مواقع خوردن به واسطه احساس گرسنگی و نیاز بدن به غذا نیست و می خواهیم بیکاری خودمان را رفع کنیم، یعنی وقتی حوصله ما سر می رود دوست داریم با خوراکی سرمان را گرم کنیم و از روی عادت به سمت یخچال می رویم لذا باید برنامه روزانه داشته باشیم و اوقات فراغت و بیکاری را با مطالعه و ورزش و کار خانه و... پُر کنیم تا سرمان گرم شود.

وی درست کردن غذاهای پُرکالری مانند کیک و شیرینی به ویژه در ایام کرونا را یکی دیگر از عوامل افزایش چاقی دانست و یادآور شد: باید در غذاها کمتر روغن بریزیم و برای کودکان غذاهای سرخ کردنی زیاد درست نکنیم. میان وعده های پُرکالری مانند چیپس و پفک و شیرینی و شکلات نیز موجب اضافه وزن می شود و باید به سمت میان وعده های سالم مانند میوه و شیر و لقمه ساده برویم.

مهدوی روشن، با اشاره به واکنش سیستم ایمنی کودکان به برخی از غذاها، تصریح کرد: باید غذاهایی که کودکان به آن آلرژی دارند از برنامه غذایی آنان حذف شود و از جایگزین ها استفاده کنیم؛ البته آلرژی به مواد غذایی تا بزرگسالی به مرور برطرف می شود.

این متخصص رژیم درمانی، با بیان اینکه کودکان چاق باید قبل از وعده اصلی سالاد و سبزی جات مصرف کنند، افزود: سبزی جات معده را پُر می کند و در عین حال اضافه وزن به دنبال ندارد لذا فرد با خوردن سالاد قبل از وعده اصلی غذا سیر می شود و تمایل به خوردن غذای زیاد ندارد، اما زمانی که کودک گرسنه است، باید غذای زیادی بخورد تا احساس سیری پیدا کند.

وی با تاکید بر لزوم مصرف سالاد و سبزی جات قبل از انواع غذاهای اصلی، خاطرنشان کرد: استفاده از سبزی جاتی مانند گوجه، خیار و هویچ در طول روز علاوه بر جلوگیری از احساس گرسنگی، چاق کننده نیست و ویتامین های مورد نیاز بدن را تامین می کند.

مهدوی روشن، با بیان اینکه در مصرف میوه جات نباید افراط کنیم، ادامه داد: آجیل و مغزهای گیاهی نیز چربی مفید دارند، اما کالری بالای آنان عامل چاقی است و کودکانی که دچار اضافه وزن هستند، خیلی کم آجیل مصرف کنند و نیازی به خوردن همه مغزها ندارند.

این متخصص تغذیه، همچنین داشتن تحرک در طول روز را بسیار مفید دانست که مانع از اضافه وزن می شود و اظهار کرد: امروزه فضای خانه ها کوچک است، اما حداقل نیم ساعت تحرک در طول روز که منجر به افزایش ضربان قلب و به نفس نفس افتادن فرد شود، راهکار جلوگیری از چاقی است و می توانیم در داخل خانه تحرک داشته باشیم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.