«همت آباد» اصفهان را الگوی ملی بازآفرینی شهری قرار دادیم

به گزارش رکنا از اصفهان؛ دکتر آقامحمدی قائم مقام وزیر کشور در امور محرومیت زدایی در نشست قرارگاه محرومیت زدایی و توانمندسازی استان اصفهان که با محوریت و دستور کار «طرح ۲۰۲۰ محله کم برخوردار (توسعه اجتماع محور)» تشکیل شد، بیان کرد: این طرح از یک نقطه آتش به اختیار در جریان یک بازدید با گروهی جهادی در تهران شروع شد.

وی ادامه داد: دیدن صحنه های این بازدید میدانی جرقه ای برای تهیه و تدوین طرح ۲۰۲۰ محله کم برخوردار (توسعه اجتماع محور) را ایجاد کرد.

قائم مقام وزیر کشور در امور محرومیت زدایی عنوان کرد: این طرح پس از کسب تجارب و ایده کارشناسان متعدد پس از ۸۰ جلسه آماده شد و نهایتاً به دو جمع بندی رسیدیم. نخست اینکه دستگاه ها را با یکدیگر هماهنگ کنیم و در مرحله بعد نیاز مردم را شناسایی و اولویت بندی کنیم.

دکتر آقامحمدی خاطرنشان کرد: در این راستا دو محور، بدون عارضه های مرسوم مانند تغییر تشکیلات و هدایت بودجه را مبنای کار قرار دهیم. برای شروع فعالیت ابتدا مناطق مختلف را طبقه بندی کردیم تا با یک برنامه مشخص و کارشناسی این حوزه را ساماندهی کنیم.

قائم مقام وزیر کشور در امور محرومیت زدایی گفت: در دنیا بی نظیر است کشوری در مدت زمان کوتاهی از جمعیت ۳۰ درصد شهری، ۷۰ درصد روستایی به جمعیت ۲۰ درصد روستایی و ۸۰ درصد شهری تبدیل شود.

وی ادامه داد: برای ساماندهی این موضوع با نگاهی به ظرفیت ها دریافتیم که جمعیت مورد نیاز ما در ۲۰۲۰ محله جمع هستند. در این طرح تلاش کردیم مردم را بدون بخش بندی و با نگاه کلی در نظر می گیریم.

دکتر آقامحمدی با اشاره به وجود ۲۰۲۰ محله کمتر برخوردار در ایران، اظهار کرد: از این تعداد در اصفهان ۸۵ محله کمتر برخوردار وجود دارد که ۱۵ محله در شهرستان کاشان و باقی در سایر شهرستان های استان است.

وی افزود: برای ساماندهی این محلات براساس این طرح اقدامات موثری در حوزه های مسکن، بیمه سلامت، تغذیه، تحصیل و ورزش انجام می شود. اعتبارات برای هر دستگاهی به صورت درون سازمانی دیده شده و نهادهای مختلف مانند کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز دخیل می شوند.

قائم مقام وزیر کشور در امور محرومیت زدایی با اشاره به وجود ۸۷۴ هزار بازمانده از تحصیل در کشور، بیان کرد: در هر استان قرارگاه وزارت آموزش و پرورش تشکیل شده است و به صورت موردی با افراد بازمانده از تحصیل ارتباط برقرار می کنند. در مرحله نخست ۵۰۰ هزار نفر برای تحصیل جذب می شوند.

دکتر آقامحمدی با اشاره به اینکه در این طرح ظرفیت جوانان به صورت ویژه مد نظر قرار گرفته شده، اظهار کرد: برای پاسخگویی به خواست و نیاز مردم در هر کوچه یک نفر جوان زیر ۳۰ سال را بعنوان «شهردار کوچه» قرار دادیم تا در انجام امور بال توانمند طرح باشند و بتوانند پس از طی کردن دوره های معتبر مدارک مورد نیاز را دریافت کنند.

وی در خصوص تعاونی های مسکن، بیان کرد: در تعاونی سازی محله همت آباد اصفهان را الگو قرار داده ایم زیرا در این محله کار اصولی انجام شده است و یک تیم برای بررسی و شاخص قرار دادن اصول به کار رفته در این محله در نظر گرفته شده اند.

قائم مقام وزیر کشور در امور محرومیت زدایی با اشاره به اهمیت مهارت آموزی بیان کرد:برای کنترل فقر تنها راهکار ما تربیت و آموزش نیروی انسانی ماهر است که در این طرح همه جانبه مورد بررسی قرار گرفته شده است.

دکتر آقامحمدی ادامه داد: رویکرد ما بهره مند شدن از مراکز علمی، آموزشی، پژوهشی و کسب و کار معتبر و سطح بالاست.

بهمن راعی/ اصفهان

وبگردی