تحول فولاد مبارکه در تحویل محصولات/شفافیت در توزیع اولویت است
رکنا: فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران در روند تحویل محصولات خود تحول ایجاد کرده است.
به گزارش رکنا از اصفهان؛ محمدیاسر طیب نیا مدیرعامل فولاد مبارکه در دیدار با اعضای هیئت مدیره انجمن لوله و پروفیل ایران در راستای تعامل با شرکای خارجی گفت: کمبود نقدینگی در زنجیره تولید، کمبود ورق در صورت کسری تولید فولد مبارکه به دلیل قطع گاز در زمستان و مشکلات ناشی از نقصهای موجود در سنجش ظرفیت حیقیق تولیدکنندگان دغدغههای انجمن لوله و پروفیل ایران برای تامین مواد اولیه است.
وی افزود: فولاد مبارکه برای حل این مشکل دسترسی بیشتر مشتریان به محصولات فولادی، شفافیت در عرضه محصولات و حمایت وزارت صمت را پیشنهاد داده است.
اهمیت صادرات غیرنفتی و بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران؛ فولاد مبارکه
کالاهای صنعتی و صادرات آنها علاوه بر ایجاد ارزش افزوده وضعیت اشتغال در جامعه ایران را نیز بهتر خواهد کرد. صادرات غیرنفتی موجب کسب درآمدهای ارزی برای تامین نیازهای وارداتی در کشور میشود.
این امر باعث تاثیرپذیری کمتر کشور از تحولات سیاسی و اقتصادی جهان که از اقتصاد نفتی به وجود میآید خواهد شد. از این رو تحولات اقتصاد جهانی به سمت حذف موانع تعرفهای و کاهش تعرفهها حرکت میکند و برای افزایش سهم کشور در اقتصاد جهانی و دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی پایدار، جهش صادراتی امری جدی به حساب میآید.
یکی از عوامل مهم دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی پایدار رونق صادرات است که مهمترین هدف سیاستگذاری در بخش تجارت خارجی را تشکیل میدهد. در اقتصاد ایران با توجه به اهمیت کاهش وابستگی اقتصاد کشور به درآمدهای ارزی حاصل از صدور نفت خام و نقش صادرات غیرنفتی در کاهش این وابستگی و نیز جایگاه آن در برنامههای توسعه اقتصادی کشور، بررسی عوامل تعیین کننده صادرات غیرنفتی و ارائه راهکارهای لازم برای توسعه آن از اهمیت ویژهای برخوردار است.
اقتصاددانان اهمیت ویژهای برای تجارت خارجی یا همان صادرات در روند توسعه اقتصادی قائلند و از آن به عنوان موتور رشد اقتصادی نام میبرند. صادرات زیربنای اصلی تقسیم کار اجتماعی بوده و میتواند نیاز به صنعتی شدن، دانش و تجربه لازم برای توسعه اقتصادی را فراهم کند. مبادله در جامعهای گسترش پیدا میکند که زمینه برای توسعه اقتصادی فراهم بوده و در آن تقسیم کار اجتماعی از توسعه بالایی برخوردار باشد. تجارت زمینه را برای تقسیم کار اجتماعی فراهم میکند و تقسیم کار اجتماعی زمینه را برای توسعه اقتصادی ایجاد میکند.
همه کشورها برای رسیدن به توسعه اقتصادی نیاز به مبادله دارند که این مبادله بر اساس تقسیم کار اجتماعی صورت خواهد گرفت. برای این که جامعه بتواند از تقسیم کار گستردهتر و بالاتری برخوردار باشد نیاز به مبادله بیشتر دارد زیرا تقسیم کار تخصصی باعث بهرهوری بیشتر خواهد شد. رشد بهرهروی تولید، در مقایسه با افزایش انباشت سرمایه، اثر بیشتری بر تولید یکی از منابع افزایش بهرهوری تجارت دارد. تجارت باعث میشود تا بنگاههای داخلی در سطح گستردهای به عوامل تولید با هزینه کمتر دست یابند.
اهمیت حملونقل بینالمللی در فولاد مبارکه
صادرات به وسیله منافع جانبی قادر است بر بهرهوری کل عوامل تولید اثر مثبت گذاشته و موجبات افزایش کل تولید اقتصاد را فراهم کند. بخشهای غیرصادراتی نیز به طور غیرمستقیم از دو روش استفاده از خدمات مدیریتی، استراتژی بازاریابی و بهبود تکنولوژی و همچنین توسعه حمل و نقل و ارتباطات و خدمات جانبی به واسطه رشد بخش صادراتی از منافع ناشی از افزایش صادرات بهره میبرند. غالبا بهرهوری عوامل صادراتی به دلیل استفاده از نیروی کار متخصص، فناوری برتر و تقویت تحرک عوامل تولید از بهرهوری بخش غیرصادراتی بالاتر است.
به طور کلی تجارت منجر به افزایش تخصص و کارآیی در بخشهای صادراتی شده و در نهایت باعث تخصیص مجدد منابع از بخشهای غیرتجاری و غیرکارا به بخشهای تجاری میشود که این پدیده میتواند به رشد تولید کمک کند. رشد صادرات بر رشد تولید اثرات جانبی نظیر افزایش بهرهوری عوامل تولید، کارآیی در تخصیص منابع، پیشرفت تکنولوژی و استفاده از تکنولوژیهای نوین، فراهم آوردن امکان بهرهگیری از صرفههای ناشی از مقیاس و افزایش تخصص نیروی کار را دارد. از این رو میتوان گفت صادرات، خود به عنوان یک عامل مهم و تأثیرگذار در تولید کل کشور به شمار میآید.
حمل و نقل بین المللی نقشی محوری و کلیدی در تسهیل جابهجایی و انتقال کالا و خدمات با گذر از مرزها ایفا میکند و در نهایت، تجارت کارآمد و مقرون به صرفه بین کشورها را ممکن میسازد. این صنعت به شکل یک حلقه حیاتی در زنجیره تامین جهانی عمل کرده و تولیدکنندگان و مصرف کنندگان نهایی را در سراسر جهان به هم متصل میکند.
تحول محصولات فولاد مبارکه به مشتریان داخلی و خارجی
فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین صادرکننده غیرنفتی نقشی مهم را در ایران ایفا میکند، این مجموعه تاکنون 142 میلیون تن محصولات فولاد مبارکه را به مشتریان داخلی و صادراتی تحویل داده است.
رسول شفیع زاده مدیر حمل و نقل و پشتیبانی فولاد مبارکه در خصوص مسئولیت این حوزه گفت: حمل مواد اولیه از کشور، حمل محصولات فولاد، حمل مواد زنجیره و مورد نیاز تولید و حمل سرباره ضایعات مهمترین وظایف این حوزه است.
وی افزود: تاثیر بالا در فرآیند توسعه، وابستگی حیات صنایع به ویژه صنعت فولاد و حمل و نقل محوصلات از فولاد مبارکه تا مشتریان از جمله اهمیت حمل و نقل است و 20-25 میلون تن حمل داخلی و خارجی در این مجموعه رخ میدهد که معادل 1.5 میلیون ماشین ساعت خدمات حمل صنعتی است.
شفیع زاده گفت: در 9 ماه ابتدایی سال 1402، 6 میلیون و 111 هزار تن محصول توسط فولاد مبارکه ارسال شد که 58 درصد محصولات گرم، 23 درصد تختال و 19 درصد محصولات سرد و پوششدار بوده است که 90 درصد آن به صورت جاده ای و 10 درصد به صورت ریلی منتقل شده است در این راستا پیشبینی شده است تا پایان سال این رقم به 8 میلیون و 550 هزار تن رکورد حل محصولات برسد.
شفافیت در زنجیره تامین چیست و چه مزایایی دارد؟
برندها و خردهفروشان معمولا در مورد تعهداتی که بر عهده دارند، حساس هستند. آنها مستقیما با مصرفکنندگان در ارتباط هستند و اگر کوچکترین اشتباهی کنند، شهرت و اعتبار خود را به خطر میاندازند. از طرف دیگر با تامین کنندگان هم کار میکنند و از این طریق زنجیره تامین خود را تکمیل میکنند. همکاری با این تامین کنندگان برای اطمینان از عمل به تعهدات و انجام وظایف به صورت شفاف، پایدار و تامین منابع مسئولانه اهمیت زیادی دارد. علاوه بر این باید خواستههای مشتریان را هم رعایت کنند، رضایت آنها را نیز جلب نمایند و دادهها را با صداقت به اشتراک بگذارند. همه این موارد در مبحث مهم شفافیت در زنجیره تامین به خوبی بررسی میشوند. اگر دوست دارید در مورد شفافیت زنجیره تامین اطلاعات دقیقتری داشته باشید، با من تا انتهای این مقاله همراه شوید.
اصفهان/ بهمن راعی
ارسال نظر