نتایج یک نظر سنجی 48 هزار نفری :
دولت رئیسی چه نمره ای گرفت ؟ / بیش از ۹۱ درصد نمره صفر تا ۱۰ دادند !
رکنا سیاسی : هر چند بسیاری، نظرسنجی های اینترنتی را فاقد اعتبار می شمارند ولی مزیت مهم این نظرسنجی ها - اگر به درستی اجرا شوند - این است که افراد نظر واقعی خودشان را اعلام می کنند.
خبر آنلاین به نقل از عصر ایران در ادامه نوشت : اکثریت قابل توجه شرکت کنندگان در نظر سنجی عصر ایران به عملکرد دولت آقای سید ابراهیم رئیسی در دو سال نخست و نیمه اول آن، نمره قبولی ندادند.
در این نظرسنجی پرسیده شده بود:
"در دو سالگی ریاست جمهوری آقای رئیسی ، چه نمره ای به عملکرد دولت ایشان می دهید؟"
۴۷۸۷۷ نفر در این نظرسنجی شرکت کردند و بیش از ۹۱ درصد نمره صفر تا ۱۰ دادند و کمتر از ۹ درصد نیز نمره ۱۱ تا ۲۰ را در نظر گرفتند.
تکفیک آرا به شرح زیر است:
۰ تا ۵ : ۸۳.۵۲%
۶ تا ۱۰ : ۷.۹۵%
۱۱ تا ۱۵ : ۴.۱%
۱۶ تا ۲۰ : ۴.۴۲%
چند نکته درباره نتایج این نظرسنجی
۱ - هر چند بسیاری، نظرسنجی های اینترنتی را فاقد اعتبار می شمارند ولی مزیت مهم این نظرسنجی ها - اگر به درستی اجرا شوند - این است که افراد نظر واقعی خودشان را اعلام می کنند. مثلاً در نظرسنجی های میدانی که مردم با یک پرسشگر مواجه می شوند یا در یک نظر سنجی تلفنی که صدایی ناشناس از یک شماره ناشناس، سوالاتی مثلاً در زمینه سیاست می کند، بسیاری افراد به دلایل مختلف و مصلحت گرایانه، ترجیح می دهند نظر واقعی خود را کتمان و دیدگاه دیگری را مطرح کنند اما در نظر سنجی های اینترنتی، این ملاحظه وجود ندارد و افراد راحت تر می توانند دیدگاه خود را ابراز کنند چون در این نظرسنجی ها مبتنی بر اصل ناشناخته ماندن هستند.
۲ - از سوی دیگر چون هر رسانه ای طیف خاص مخاطبان خود را دارد، نظرسنجی های اینترنتی
نمی توانند دقیقاً بازتاب دهنده دیدگاه های کل جامعه باشند. اما در رسانه هایی که سوگیری های جناحی ندارند و به نوعی قشر متوسط جامعه را نمایندگی می کنند،می توان تا حد قابل توجهی - و نه کامل - نمایی از آرای عمومی یا دستکم رویکرد های طبقه متوسط را به دست آورد.
نکته اینجاست که در این قبیل نظرسنجی ها، صرفا بازدیدکنندگان دائمی سایت شرکت نمی کنند و لینک نظرسنجی همراه خبرها در دیسکاور گوشی های هوشمند و نیز در شبکه های اجتماعی گوناگون به دست طیف های بیشتری از مردم با رویکردهای مختلف سیاسی می رسد و تنوع رأی دهندگانش بالا می رود.
البته بعضاً پیش آمده که یک نظر سنجی روال طبیعی خودش را طی می کرده است ولی ناگهان برخی گروه های سازماندهی شده سیاسی به نظرسنجی هجوم آورده و آرا را به طور مصنوعی جابجا کرده اند. از این رو، در نظرسنجی های اینترنتی، پایش مداوم روند طبیعی آرا، امری مهم است که در این نظرسنجی به طور مستمر انجام شده است.
۳ - وقتی تعداد رأی دهندگان در یک نظرسنجی ، قابل ملاحظه باشد، باید ضریب اهمیت بیشتری به آن داد. در نظرسنجی عصر ایران، ۴۷ هزار و ۸۷۷ نفر شرکت کردند (از هر ۱۰۰۰ ایرانی حدود ۵ نفر) ؛ این یک عدد بسیار مهم و قابل توجه است.
نکته اینجاست که در نرم افزار عصر ایران از نظر فنی و به طور عادی، امکان دادن یک رأی از یک IP وجود ندارد و اگر کسی برای بار دوم و سوم و چندم رأی بدهد، بدون این که رأی جدید او محاسبه شود، صرفاً نتایج لحظه ای برای او نمایش داده می شود. البته اگر متخصصان رایانه بخواهند می توانند راه هایی برای دور زدن این موضوع پیدا کنند ولی این موضوع واقعاً عمومیت ندارد.
۴ - این که اکثریت مطلق شرکت کنندگان در نظرسنجی سایت عصر ایران - که می کوشد مردمی باشد و نه در زمره اصلاح طلبان و نه وابسته به اصولگرایان - به دولت رئیسی نمره قبولی نداده اند، باید از سوی مسوولان دولت جدی گرفته شود. البته آنها می توانند از کنار این نظرسنجی با بی اعتنایی عبور کنند ولی واقعیت این است که هر کدام از ما در زندگی روزمره خود این حجم از نارضایتی را می بینیم و لمس می کنیم. قطعاً و به دلایل واضح ما ادعا نداریم که میزان نارضایتی ها منطبق بر یافته های این نظرسنجی است ولی تاکید داریم که دولت این نشانه ها را جدی بگیرد.
۵ - این نارضایتی و بازتاب آن، قطعاً به معنای نادیده گرفتن تلاش های دولت و شخص رئیس جمهور نیست ولی واقعیت این است که تا تیم کنونی دولت جای خود را به افراد متخصص و کاربلد - که در بین اصولگرایان نیز کم نیستند - ندهد و سیاست های فعلی دوام داشته باشد، نه از دست آقای رئیسی کاری بر خواهد آمد و نه از دست هیچ کس دیگری.
آرزومندیم که با اصلاح سیاست ها و اراده رئیس جمهور برای بازسازی کلی کابینه ، سال آینده، نتایج نظرسنجی ها، حاکی از رضایت بیش از ۹۱ درصدی از عملکرد دولت آقای رئیسی باشد. این، نه فقط برای دولت که برای همه ملت بهتر است.
ارسال نظر