محسنی اژه ای : مسئله آب و فرونشست را باید جدی بگیریم/ نقشه‌های دشمن با هوشیاری مردم و مسئولان خنثی شد
حجم ویدیو: 75.27M | مدت زمان ویدیو: 00:03:04

 به گزارش رکنا به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه ، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در جلسه شورای اداری استان اصفهان که عصر روز گذشته(دوشنبه، ۱۵ اسفند) برگزار شد،با اشاره به طرح مباحث محیط زیست، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، امنیتی و ... از سوی مسئولان استان در سفر امروز، اظهار کرد: دو سوال اصلی برایم مطرح شده؛ اول اینکه آیا حل همه این مسائل باید توسط مرکز انجام شود یا بخشی از سوی مسئولان استان قابل حل است؟ سوال بعدی این است که آیا مسئولان استان در جهت رفع مشکلات با یکدیگر هماهنگ هستند یا با یکدیگر اختلاف نظر دارند؟ و اگر اختلافی دارند آیا با یکدیگر گفت‌وگو می‌کنند؟

چرا پلمب مشعل‌سوز نیروگاه شکسته شد؟

وی با اشاره به افزایش روند آلودگی هوای اصفهان، گفت: محیط زیست این مشکل را مطرح می‌کند اما آیا مسئولان با یکدیگر گفت‌وگو کرده‌اند، چرا پلمب مشعل‌سوز نیروگاه شکسته شد؟ و آیا راهی وجود داشت که پلمب شکسته نشود و از مازوت استفاده نشود؟

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه برداشت من این است که چنانچه همه مدیران با هم فکر کنند و هماهنگ باشند خیلی از مسائل قابل حل است، افزود: باور من این است که این اتفاق کم می‌افتد، درحالی که اگر همه با هم یک نظر در استان داشته باشیم احتمال حل مشکلات در استان بسیار زیاد است.  

وی با اشاره به انتقادات مسئولان استان درباره ترک فعل های صورت گرفته، گفت: آیا آیندگان ما را هم برای ترک فعل قضاوت می‌کنند؟ آیا الان کارهایی هست که می‌شود انجام داد و انجام نمی‌شود؟ اگر می‌شود، نمی‌توانیم فقط از ترک فعل دیگران انتقاد کنیم، چون خودمان هم ترک فعل کرده‌ایم.  

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اضافه کرد: اگر کوتاهی کرده‌ایم مقصر هستیم و ممکن است ضمان یا کیفر داشته باشد، اما اگر کاری امکان وقوع نداشته باشد نمی‌توان تعقیب کیفری کرد.  

وی همچنین خواستار ارائه گزارش دقیقی از مواردی مثل پرونده‌های کثیرالشاکی به قوه قضائیه شد تا با عنایت بیشتری پیگیری شود و افزود: باید این مسائل پیگیری شود تا مردم نگویند آمدند،گفتند و رفتند، ولی هیچ اتفاقی نیفتاد، بلکه احساس کنند هر مقداری ممکن و مقدور است کاری انجام می‌دهیم.

محیط زیست با دلایل قاطع گزارش دقیقی بدهد

رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه متاسفانه در مقاطع مختلف از محیط زیست نامه‌های مختلف با اظهارنظرهایی کارشناسی متفاوت داریم، گفت: درخواست می‌کنم برای اینکه زبان من باز باشد محیط زیست با دلایل قاطع به من گزارش دقیقی بدهد.

وی با بیان اینکه مسئله آب در کل کشور مسئله مهمی است، تصریح کرد: اگر این نزولات آسمانی را نداشتیم مشکلات بیشتری داشتیم و ان‌شاءالله ادامه داشته باشد. مسئله بعدی خاک و فرونشست زمین است که اگر به همین شیوه از منابع آب استفاده کنیم زمین از بین می‌رود. لذا همه باید مسئله آب و فرونشست را جدی بگیریم. این مشکلات و راه حل آن را به ما اعلام کنید تا دست ما برای پیگیری باز باشد.

نقشه‌های دشمن با عنایت پروردگار و هوشیاری مردم و مسئولان خنثی شد

 به گزارش رکنا ، همچنین رئیس قوه قضاییه در دیدار با قضات و کارکنان دستگاه قضائی استان اصفهان گفت : اگر از بیرون به کشور نگاه کنیم، اشکالات، گرانی‌ها، ناراحتی‌ها و مشکلاتی وجود دارد، دشمن هم امید بسته و می‌خواهد اجماع جهانی علیه ایران درست کند، به همین دلیل همه گروه‌ها را تجهیز و رسانه‌های فارسی و غیرفارسی را به کار گرفته، ولی با عنایت خدا و تلاش مردم شکست خورد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای اظهار کرد: دشمن از سال‌ها قبل به خصوص دو سال اخیر تلاش زیادی کرد و باور داشت همه‌چیز برای تجزیه برخی قسمت‌های کشور فراهم است. دشمن برنامه‌ریزی کرده و امیدوار بود کل کشور را به هم می‌ریزد و برخی قسمت‌های کشور را دچار اختلال جدی کند، کار به جایی رسیده بود که برایمان رئیس‌جمهور و پادشاه تعیین می‌کردند، آن هم کسانی که دستشان به خون ملت آغشته است، اما این نقشه‌های دشمن با عنایت پروردگار، هوشیاری مردم و مسئولان و دلسوزان نظام خنثی شد.

وی گفت: اگر از بیرون به کشور نگاه کنیم اشکالات، گرانی‌ها، ناراحتی‌ها و مشکلاتی وجود دارد، دشمن هم امید بسته و می‌خواهد اجماع جهانی علیه ایران درست کند، به همین دلیل همه گروه‌ها را تجهیز و رسانه‌های فارسی و غیرفارسی را به کار گرفته، ولی شکست خورد.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه اول و آخر شکست دشمن با عنایت پروردگار بود، گفت: اما عنایت پروردگار به دلیل تلاش مردم بود و خدا مردم ما را تنها نگذاشت، در حالی که حتی برای بسیاری از تحلیلگران داخلی غیرقابل باور بود به همین دلیل باید قدر و منزلت مردم را بدانیم.

وی با اشاره به مشکلاتی که از سوی دادگستری استان مطرح شد، تصریح کرد: اصلاح ساختار دست ماست و تلاش می‌کنیم حل کنیم، در مورد پست‌ها هم همین‌طور، اگرچه بخشی از کمبود نیروی قضایی و اداری دست ماست و بخشی دست ما نیست و با همه تلاشی که می‌کنیم گاهی به نتیجه لازم نمی‌رسیم.

محسنی اژه‌ای با اشاره به اینکه دولت باید بودجه قاضی و کارمند را تأمین و در مورد کارمند اجازه استخدام را هم بدهد، گفت: قرار بود در هر برنامه‌ای هر سال ۴ هزار قاضی استخدام کنیم و ۳ هزار و ۲۰۰ کارمند. در این راستا تلاش زیادی کردیم و دولت برای جبران عقب‌ماندگی‌ها اجازه داد. در این راستا حداقل ۷۷۰ کارمند به استان اصفهان اضافه شد و از اول اردیبهشت ابلاغ‌ها صادر می‌شود. البته کارکنان بخش اداری و همین‌طور تعداد قضات جدید برای استان کافی نیست.

وی با اشاره به اینکه در هیچ دوره‌ای به اندازه اکنون قوه قضاییه و مجلس ارتباط و تعامل نداشته‌اند، خطاب به قضات و کارکنان دستگاه قضائی استان، گفت: شما هم همراه با پیشنهادها، راه حل ارائه دهید تا بتوانیم با استفاده از ظرفیت‌های که وجود دارد بخشی از مشکلات را حل کنیم.

یکی از مشکلات مهم کارکنان دستگاه قضائی مسکن است

رئیس قوه قضائیه خاطرنشان کرد: معیشت امروز فقط مشکل شما نیست و تقریباً بخش قابل توجهی از کشور این مشکلات را دارند، البته باید حتماً نهایت تلاش خود را بکنیم. یکی از مشکلات مهم کارکنان دستگاه قضائی مسکن است و اگر حل نشود مخاطره ذهنی برای افراد جامعه ایجاد می‌کند. در این زمینه هم مسئولان همه تلاش خود را می‌کنند که امیدواریم بتوانیم شرایط کارکنان دستگاه قضائی را بهبود ببخشیم.

محسنی اژه‌ای با تأکید بر اینکه تلاش می‌کنیم کرامت کارکنان حفظ شود، تصریح کرد: البته بخشی از کرامت دست دستگاه قضایی و بخشی دست خود افراد است. یکی دیگر از مسائل این است که باید خودمان حرمت کارمندان را حفظ کنیم و مبنای نظارت هم مودت و نظارت باشد، ضمن اینکه نظارت بر اساس خیرخواهی و دلسوزی باشد، کارکنان هم از باب امر به معروف و نهی از منکر مراقب باشند.

رئیس قوه قضائیه خاطرنشان کرد: قائل به این هستیم که کرامت همکاران حفظ شود و اگر شما هم پیشنهادی دارید، بدهید. گرفتاری، مشکلات و حجم کار زیاد است، اما باید خدمت به مردم را با هیچ چیزی عوض نکنیم.

۴۹  نفر در اصفهان با پیگیری رئیس قوه قضاییه از قصاص رهایی  یافتند

در جریان سفر رئیس قوه قضائیه به اصفهان، ۴۹ خانواده اولیای دم از حق قصاص خود گذشتندphoto_2023-03-07_08-45-39

به گزارش رکنا ، در جریان سفر رئیس دستگاه قضا به اصفهان، ۴۹ خانواده اولیای دم از حق قصاص خود گذشتند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جریان سفر استانی به اصفهان، در آئین «عفو، احسان و مهرورزی» که با حضور جمعی از خیران و نیکوکاران و همچنین خاواده‌های اولیا دم و تعدادی از محکومان رهایی‌یافته از قصاص برگزار شد، حضور یافت.

در جریان برگزاری این آئین، با کمک خیران و نیکوکاران، ۴۹ خانواده اولیا دم از حق قصاص خود گذشتند که از این تعداد، ۴۷ نفر محکوم به قصاص نفس و ۲ نفر محکوم به قصاص عضو بودند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای طی سخنانی در این مراسم، اظهار کرد: امیدوارم احسان و نیکوکاری خیّرین گرامی و گذشت خانواده‌ها از قصاص، مورد لطف و رحمت و خداوند متعال قرار بگیرد و پاداش این عمل شما را خداوند متعال بدهد.

رئیس عدلیه ادامه داد: از همه کسانی که سبب و واسطه امر خیر می‌شوند و از همه افراد و خانواده‌هایی که می‌بخشند و به ویژه آنهایی که به عشق ائمه اطهار (ع) می‌بخشند، تقدیر و تشکر می‌کنم.

در جریان سفر رئیس قوه قضائیه به اصفهان، ۴۹ خانواده اولیای دم از حق قصاص خود گذشتندphoto_2023-03-07_08-45-39

رئیس دستگاه قضا افزود: این موضوع که فرد یا خانواده‌ای اعلام می‌کند به عشق ائمه اطهار (ع)، به عشق امام رضا (ع) یا حضرت زهرا (س) از حق قصاص خود می‌گذرد، برای من بسیار شیرین و غیرقابل توصیف است و مطمئناً ائمه اطهار (ع) نیز به این خانواده‌ها عنایت ویژه‌ای خواهند داشت.

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: ممکن است برای عده‌ای این شبهه به وجود آید که در جامعه ما افراد نیازمندی وجود دارند که مستحق‌تر از زندانیان برای دریافت کمک‌ها و مساعدت‌های خیرین هستند؛ شاید اینچنین باشد اما حقیقتاً کمک به فرد زندانی نیز دارای اجر و پاداش بسیار زیادی است؛ البته اگر انسان بتواند به هر دو قشر از این افراد کمک کند که امری بسیار نیکو و پسندیده و دارای اجر فراوان است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای ادامه داد: گاهی اوقات یک انسان بر اثر وسوسه‌های شیطانی یا بر اثر خشم و عصبانیت لحظه‌ای، مرتکب جرم و خطایی می‌شود و به زندان می‌افتد و خود و خانواده‌اش را درگیر و گرفتار می‌کند؛ این امر که یک انسان به انسانی دیگر که از روی خشم و عصبانیت مرتکب خطایی شده و متعاقب همان خطا، گرفتاری‌های زیادی برای خود و خانواده اش به وجود آمده، کمک کند، دارای اجر و پاداش فراوانی است.

رئیس قوه قضائیه بیان داشت: حتی ممکن است افکار شیطانی در درون زندان مجدداً به سراغ این افراد بیاید و گرفتاری‌های آنها را دوچندان کند؛ بنابراین اگر جلوی این آسیب اجتماعی گرفته نشود، ممکن است همین آسیب تبدیل به آسیب‌های دیگری شود؛ به واسطه همین امر، شبهه مذکور مبنی بر اینکه زندانیان نسبت به سایر افراد نیازمند جامعه استحقاق کمتری برای دریافت کمک و مساعدت خیرین دارند، چندان وارد نیست.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای افزود: امر احسان و نیکوکاری همیشه پسندیده است اما ارزش احسان و نیکوکاری در این روزها و شب‌ها به مراتب بیشتر است.

موافقت با مرخصی پنج هزار و ۳۰۰ نفر از زندانیان استان اصفهان

رئیس قوه قضائیه با اشاره به درخواست رئیس کل دادگستری اصفهان مبنی بر موافقت با اعطای مرخصی به بیش از پنج هزار و ۳۰۰ نفر از زندانیان استان اصفهان به مناسبت میلاد حضرت بقیه الله الاعظم (عج) گفت: این اقدام، بسیار مناسب و مطلوب است؛ البته در این اثناء باید به دو نکته توجه داشت؛ نخست آنکه، در عفوها و بخشش‌ها و اعطای مرخصی، به مقوله «تنبه» به زندانیان توجه ویژه داشته باشید و به آنها تاکید کنید که عفو یا بخشش یا مرخصی شما به واسطه لطف خداوند و کمک خیّر یا گذشت شاکی است لذا باید بسیار مراقبت داشته باشید؛ دوم آنکه، به افرادی که بیرون آمدن آنها از زندان برای امنیت جامعه مضر است، مرخصی اعطا نشود.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به پیشگامی مردم استان اصفهان در امر خیر و احسان، گفت: استان اصفهان در طول تاریخ، در موقوفات و خیریه‌ها، جزو مناطق بی‌نظیر کشور بوده است و تنوع موقوفات و خیریه‌ها در این استان استثنایی است.

پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، حجت‌الاسلام والمسلمین جعفری رئیس کل دادگستری استان اصفهان با اشاره به پیشتازی مردم استان اصفهان در نیکوکاری و انجام امر خیر، اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا کنون قریب به هزار و ۲۰۰ نفر از زندانیان استان اصفهان با کمک‌های خیرین و نیکوکاران آزاد شدند.

نماینده خیریه امام موسی کاظم (ع) نیز در این جلسه گفت: خیریه امام موسی کاظم (ع) که از سال ۱۳۹۰ تحت نظارت اداره کل زندان‌ها تشکیل شد، تنها خیریه در کل کشور است که به صورت تخصصی در حوزه زندانیان و خانواده‌های آنها فعال است و طی ۱۱ سال گذشته مبلغ ۳۶۹ میلیارد تومان در راستای اهداف عالی قوه قضائیه و سیاست‌های سازمان زندان‌ها هزینه کرده است.

همچنین نماینده خیرین استان اصفهان نیز در این جلسه، خواستار ایجاد کارگروهی در قوه قضائیه برای شناسایی صنعتگران و کارآفرینان حاضر در زندان شد و گفت: امیدواریم از سوی دستگاه قضا شرایطی فراهم شود تا امکان فعالیت تولیدی و شغلی این افراد در خارج از زندان فراهم شود.

همچنین در این مراسم، نماینده خانواده‌های اولیا دم و نماینده محکومان رهایی یافته از قصاص، مطالب خود را بیان کردند. در پایان این مراسم با حضور رئیس قوه قضائیه، استاندار اصفهان و رئیس مرکز توسعه حل اختلاف، از ۹ نفر از خیرین و نیکوکاران اصفهانی تجلیل به عمل آمد.