مجلس و ۵ جایگاه خالی؛ چه کسی سکاندار این کرسی‌ها می‌شود؟

محسن اسلامی ، دبیر ستاد انتخابات کشور گفت: مصوبه مجلس شورای اسلامی درباره تمدید دوره شورای شهر، در صورت تایید شورای نگهبان باید به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داده شود.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر، ۵ کرسی مجلس شورای اسلامی در حوزه‌های تبریز، بندرانزلی، بندرعباس، بستان‌آباد و نقده و اشنویه خالی است. علت این موضوع آن است که نمایندگان این مناطق به دولت پیوسته‌اند. مسعود پزشکیان ، نماینده تبریز به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شد. عبدالکریم حسین‌زاده، نماینده نقده و اشنویه به سمت معاون توسعه روستایی رئیس‌جمهور منصوب شد و احمد دنیامالی از بندرانزلی به عنوان وزیر ورزش انتخاب گردید. همچنین، نوری قزلجه، نماینده بستان‌آباد به عنوان وزیر جهاد کشاورزی و محمد آشوری به عنوان استاندار بندرعباس منصوب شده و از مجلس کنار رفتند.

بر اساس قوانین موجود، انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس باید همزمان با اولین انتخابات پیش‌رو، یعنی در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۴۰۴ همراه با انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا برگزار شود. این در حالی است که افرادی که قصد شرکت در انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس را دارند، باید شش ماه پیش از ثبت‌نام، از سمت‌های خود استعفا داده باشند. از آنجا که کرسی‌های حوزه‌های بندرانزلی، بندرعباس، بستان‌آباد و نقده و اشنویه پس از این دوره خالی شدند، شورای نگهبان اجازه نداد که انتخابات میان‌دوره‌ای در این مناطق برگزار شود و تنها فرآیند ثبت‌نام در حوزه تبریز آغاز گردید.

تمدید دوره شوراها؛ راهکاری برای حل بحران انتخابات میان‌دوره‌ای

در تاریخ ۷ بهمن، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تمدید شش ماهه دوره فعلی شوراهای اسلامی شهر و روستا موافقت کردند. هدف از این تصمیم، ایجاد فرصت برای برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس دوازدهم بود. بر اساس این مصوبه، دوره ششم شوراهای اسلامی شهر و روستا در تاریخ ۲۳ دی‌ماه ۱۴۰۴ پایان یافته و دوره هفتم از ۲۴ دی‌ماه همان سال آغاز خواهد شد.

مالک شریعتی، نماینده تهران و طراح این پیشنهاد، تأکید کرد: «در شرایط حاضر، برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس با چالش‌هایی مواجه است و امکان اجرای آن وجود ندارد. تمدید ۶ ماهه دوره فعلی شوراها، راه‌حلی برای این مشکل به شمار می‌آید و فرصت کافی را برای برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای فراهم می‌کند.»

در مقابل، محمد قسیم عثمانی، نماینده بوکان، مخالفت خود را اعلام کرد و گفت: «عملکرد ضعیف برخی شوراها به حدی است که مردم انتظار پایان کار آنها را دارند و تمدید این دوره ممکن است بیشتر به ناکارآمدی منجر شود.» علی خضریان، یکی دیگر از نمایندگان مجلس، با حمایت از این پیشنهاد عنوان کرد: «این راهکار، به‌عنوان یک تدبیر، مشکلات موجود را رفع خواهد کرد.»

از سوی دیگر، شهرام دبیری، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور، نیز گفت: «اگر این تمدید شش ماهه بتواند تأثیری مثبت در برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس و افزایش آمادگی دولت برای اجرای آن داشته باشد، ما از آن حمایت می‌کنیم.»

لزوم بررسی مصوبه مجلس در مجمع تشخیص مصلحت نظام

محسن اسلامی، دبیر ستاد انتخابات کشور، درباره مصوبه مجلس در زمینه تمدید شش ماهه دوره ششم شوراهای اسلامی شهر و روستاها اظهار داشت: «این مصوبه هنوز به قانون تبدیل نشده و باید ابتدا در شورای نگهبان و سپس در مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شود. در صورت تأیید نهایی، مبنای اجرای قوانین انتخابات خواهد شد.»

وی افزود: «فعلاً اجرای انتخابات بر اساس قوانین فعلی انجام می‌گیرد. مدارک افراد پیش‌ثبت‌نامی از حوزه تبریز توسط سازمان‌هایی نظیر فراجا، وزارت خارجه، دادستانی، ثبت احوال، وزارت علوم و بهداشت، حوزه علمیه و سازمان امور استخدامی بررسی شده است. افرادی که مدارک آنها تأیید نشده، امکان اعتراض داشتند و نتیجه بررسی اعتراض‌ها تا ۱۷ بهمن اعلام می‌شود. افراد تأیید شده نیز از ۱۸ تا ۲۴ بهمن می‌توانند از طریق سامانه keshvar.moi.ir اقدام به ثبت‌نام نهایی به‌صورت الکترونیکی کنند.»

اسلامی خاطر نشان کرد: «در نهایت، صلاحیت نامزدها در هیئت‌های اجرایی و نظارت مورد بررسی قرار می‌گیرد و اگر قانون جدید نیز تایید شود، مبنای عمل قوانین انتخابات خواهد بود.»

  • جزئیات برد موشکی ایران به روایت معاون هماهنگ‌کننده سپاه + فیلم

وبگردی