مردم در آقای پزشکیان سرمایه صداقت دیدند / عقل و تخصص کلید پیشرفت انقلاب اسلامی

به گزارش رکنا پایگاه اطلاع‌رسانی دولت ، مسعود پزشکیان و محمدرضا عارف به اتفاق هیات دولت چهاردهم در آستانه چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی امروز ( شنبه 13بهمن ) با حضور در حرم بنیانگذار فقید انقلاب اسلامی با آرمان‌های امام (ره) تجدید میثاق کردند. 

سیدحسن خمینی: 

مردم در آقای پزشکیان سرمایه صداقت دیدند / عقل و تخصص کلید پیشرفت انقلاب اسلامی

سید حسن خمینی تولیت آستان مرقد امام خمینی در مراسم تجدید بیعت اعضای هیئت دولت با آرمان های امام راحل

تولیت حرم امام خمینی (ره) گفت: تغییر می‌تواند از هر نقطه‌ای آغاز شود که البته شرط اولیه آن این است که انسان در درون خود تغییر ایجاد کند.

حجت الاسلام سیدحسن خمینی تولیت حرم امام خمینی (ره) در مراسم تجدید میثاق رئیس جمهور و اعضای دولت با آرمان‌های امام خمینی (ره) در مرقد مطهر بنیانگذار انقلاب اسلامی، گفت: دهه پربرکت و نورانی فجر انقلاب اسلامی را تبریک می‌گویم و از خدای متعال برای امام بزرگوارمان و شهدای عظیم‌الشأن انقلاب بویژه شهدای دولت که در طول این چهل و چند سال، منشأ خدمات بودند و به ویژه برادر از دست رفته‌مان مرحوم آقای رئیسی که جایشان خالی است و هنوز به سالگرد ایشان نرسیدیم، از خدای متعال برای همه بزرگواران علو درجات را مسئلت می‌کنم.

وی با اشاره به آیه‌ای از قرآن افزود: دو چیز که اندازه هم باشند به آن طبق می‌گویند که می‌گویند از یک طبقه به طبقه دیگر می‌رویم. حتماً از حالی به حالی در می آییم و در حال نمی‌مانیم، لذا دائماً در حال از این رو به آن رو شدن هستیم و دائماً تغییر می‌کنیم.

سیدحسن خمینی تاکید کرد: خدا در قرآن به پیامبر (ص) می‌گوید که در مکه زمانی حالتان خوب نبود و بعد به مدینه آمدید و حالتان خوب شد لذا ممکن است که روزی حال خوب باشد و روزی نباشد. اگر سخنان من اینجا تمام می‌شد نوعی جبرگرایی صوفیانه در صحبت‌های بنده است اما تا خودتان کاری نکنید خداوند کاری برایتان نمی‌کند و باید حرکت ایجاد کنیم. باید تلاش کرده و تغییر کنیم.

وی‌بیان کرد: این تغییر می‌تواند از هر نقطه‌ای آغاز شود که البته شرط اولیه آن این است که انسان در درون خود تغییر ایجاد کند.

یادگار امام تصریح کرد: واقعیت آن است که باید از خودمان شروع کنیم و از منیت‌ها و هوای نفس دور شویم. بعد از اینکه دل را پاک کردیم آن وقت باید به تغییر جهان بپردازیم تا مشمول لطف خداوند شویم.

وی با اشاره به بیاناتی از مقام معظم رهبری تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب در خصوص تغییر جهان تعبیر بسیار عالی دارند و می‌فرمایند که انقلابی بودن به معنای دور ریختن خرد و تخصص نیست.

تولیت حرم امام خمینی (ره) گفت: ما باید از همه جنبه‌های عقلانی روزگار خودمان استفاده کنیم که رفتارمان عقلانی است که ما بتوانیم همه داشته‌های روزگار خودمان را از نظر خرد فناوری و فکر بشری در اختیار بگیریم و جمع‌بندی کنیم و آن وقت می‌توانیم به توفیق نام عدد الهی چشم داشته باشیم.

وی افزود: مهمترین شعار آقای پزشکیان در انتخابات که بسیار دلنشین است این بود که قرار است کار به کارشناسان سپرده شود. لذا حوزه اقتصاد که مشکلات بسیار زیادی دارد. در حوزه امنیت هم که مشخص است دشمن نقطه قوت ما را هدف قرار داده است. در سیاست داخلی و سیاست خارجی است که جا دارد توصیه کنم که کتاب آقای ظریف «پایاب شکیبایی» را حتماً مطالعه کنید.

سیدحسن خمینی در ادامه خاطرشان کرد: امام بزرگوار که روز ۱۲ بهمن به کشور تشریف آوردند، همه خرد جمعی روزگار خود را به خدمت گرفتند. امامی که همه او را متدین‌ترین می‌شناختند، اما برای پرواز انقلاب استخاره نکردند. در یک عملیات استخاره نمی‌کردند بلکه می‌گفتند عقلتان را به کار گیرید، برنامه‌ریزی کنید و البته خدا کمک می‌کند.

حجت الاسلام حسن خمینی با اشاره به جنگ میان حضرت علی علیه السلام و معاویه اظهار کرد: جنگ حضرت علی و معاویه جنگ تمام حق در برابر تمام باطل بود و اگر لشکر معاویه در سپاه خود به همه ابزار جنگی روز مجهز بود، در سپاه حضرت علی هم از تمام تخصص روزگار بهره گرفته می‌شد و اینگونه نبود که ایشان بگویند چون ما به خدا ایمان داریم بی برنامه به دشمن حمله کنیم اما فرق علی و معاویه در این است که علی برای خدا می‌جنگید و معاویه برای شیطان. ضمن آنکه تخصص و توکل عنوان دو ابزار کار بود و شجاعت ضمیمه این راه شده بود.

حجت الاسلام سیدحسن خمینی عنوان کرد: آن چیزی که امام را متمایز کرد فقه او نبود که اتفاقاً در قله فقاهت بود. حجاب معاصریت و حجاب سیاست بر قدرت تفقه ایشان سایه افکنده بود. حتی عرفان امام هم نبود بلکه آن چیز که امام را متمایز کرد شجاعت امام بود.

وی خطاب به مسئولین قوه اجرایی اظهار داشت: شما اگر بر سر سفره مردم نشستید محتاج جان دادن، آبرو دادن و شجاعت هستید. هرگاه در ذهنتان خطور کرد که کاری را نکنید که نظری و رأی برگردد و یا ناسزا و دشنامی متوجه‌تان نشود، پا در مسیر شیطانی قرار دادید، لذا شما از مردمی رأی گرفتید که از شما انتظار تخصص توکل و شجاعت در تصمیم‌گیری دارند.

حجت الاسلام سید حسن خمینی تاکید کرد: مردم در آقای پزشکیان سرمایه صداقت دیدند که به ایشان رأی دادند. این مسیر را در روزگاری بسیار سخت و مشکل که البته مسائل داخلی و خارجی را می‌شناسیم و ایشان این بار را به دوش می‌کشد.

تولیت حرم امام خمینی (ره) ادامه داد: به لطف خدا دل ببندید و از فراز و فرودها نترسید زیرا روزی باد اینگونه می‌آید و روزی باد آنگونه می‌رود و امیدواریم در مسیرتان ثابت قدم باشید.

پزشکیان: باید بر اساس عدالت عمل کنیم و حق را به حق‌دار بدهیم

رییس‌جمهورگفت : ما باید بر اساس عدالت عمل کنیم و حق‌ را به حق‌دار بدهیم و حقوق هیچکس را ضایع نکنیم.

به گزارش رکنا پایگاه اطلاع‌رسانی دولت ، مسعود پزشکیان در مراسم تجدید بیعت اعضای هیئت دولت با آرمان های امام راحل در حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با قرائت بخش هایی از وصیت‌نامه امام (ره)، گفت: راهی که باید برویم همان راهی است که امام جلوی پایمان قرار داده است.

وی در ادامه با قرائت بخش هایی دیگر  از وصیت‌نامه امام راحل، یادآور شد که امام در وصیت‌نامه خود به موارد بسیاری تاکید دارند.

رییس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه  نهج‌البلاغه بعد از قرآن بزرگترین کتاب رهایی بخش بشر است، تصریح کرد:  ما مفتخریم که این کتاب از ائمه معصومین ماست. تشکیل حکومت عدل یکی از ابعاد این کتاب است. می‌خواهیم مقاصد قرآن و سنت را پیاده کنیم. حضرت علی(ع) در نهج‌البلاغه بر وحدت، انسجام و اطاعت از خدا و رسول و همدلی و برادری تاکید دارند.

وی با تاکید بر اینکه رمز بقای امروز امید و توکل است، اظهارکرد: قسط و عدل و جلوگیری از ستم و حکومت جابرانه و آزادی بر معیار عقل و استقلال و خودکفایی، محدود به یک دوره تاریخی نیست، بلکه به همه زمان‌ها تعلق دارد و دین هم متعلق به همه بشریت است. عقل و کتاب در طول تاریخ منسوخ و محدود نمی‌شوند. ما گرفتار این هستیم که اشکال می‌گیرند در حالی نمی‌دانند که ما در حال انجام چه کاری هستیم. نباید بی‌خود برای مردم اشکال‌تراشی کرد.

پزشکیان ادامه داد: دانستن قدر ملت و خدمت‌گذاری به محرومان و مستعضفعان توسط مجلس و دولت همواره مورد تاکید امام امت بود. توطئه‌ها به دنبال ایجاد تفرقه بین توده‌های مردم با روحانیت و مسوولان است. به خودمان، مردم‌مان و توانمندی‌هایمان باید اتکا کنیم و باور کنیم چیزی از غربی‌ها کمتر نداریم. به دست گرفتن مراکز تعلیم و تربیت خصوصا دانشگاه‌ها، باید ملاک کار قرار گیرد. خدا کمک کند تا شرمنده امام نشویم.

رییس‌جمهور در ادامه تصریح کرد: وصیت امام(ره) به قوه مجریه این بود که مستضعفان فراموش نشوند و مسوولان پشتیبانی مردم را یادشان نرود. امام بر پرهیز از نژادپرستی و دادن دست برادری به مسلمانان در کشورهای مسلمان، تاکید کردند. ایشان بر برادری و برابری مسلمانان تاکید داشتند. عده‌ای مرتبا شکایت می‌کنند، اما کمک نمی‌کنند در حالی که امام می‌فرمودند باید به جای شکایت کردن  از دولت حمایت کرد و به او کمک کرد. امام در عین حال تاکید داشتند مشکلات یک شبه حل نمی‌شود.

پزشکیان در ادامه گفت: توصیه بر وحدت، انسجام و یکدلی برداشتی است که بنده از وصیت‌نامه امام داشتم. مشکل ما این است که کتاب را برای کتاب می‌خوانیم، نه برای زندگی کردن طبق دستورات و فرمایشان آن. زمانی که دانشگاه بودم ،وقتی با دانشجویان می‌خواستیم با هم بحث کنیم اول درباره جهانبینی و دیدگاه‌هایمان با هم بحث می‌کردیم. زمین و آسمان، حساب و کتاب دارد به همین دلیل به انسان تاکید دارد که بر اساس وزن هر شخص با آن برخورد شود. ما باید بیدار شویم تا بر مبنای عدالت و حق رفتار کنیم و حقوق کسی را ضایع نکنیم. متاسفانه کتاب را می‌خوانیم اما خارج از قسط و عدل و میزان عمل می‌کنیم.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به وصیت‌نامه حضرت امیرالمومنین علی (ع)، گفت:  حضرت علی(ع) بر بخشش و بذر و حمایت کردن از یکدیگر تاکید دارند. بیشتر صحبت‌هایی که انسان می‌شنود، پراکندگی و دوری از یکدیگر است. بارها گفته‌ام و باز هم تکرار می‌کنم، همان سخن حضرت امیر را که فرمودند: مسلمانان برادر یکدیگر و ید واحده هستند. نفرمود مومنان با هم برادرند، بلکه فرمود مسلمانان با یکدیگر برادرند.

پزشکیان گفت: در کنار مرقد امام بزرگوار یادآوری می‌کنم که این مردم هستند که ما را به این جا رساندند. تاکید می‌کنم مشکلات و گرفتاری‌هایمان را با تلاش،  یاری یکدیگر، پشیبانی مردم بزرگوار و راهنمایی‌های رهبر بزرگوار از سر راه بر می‌داریم.

  • فیلمی از فداکاری محیط بانان در دل برف و سرمای استخوان سوز

وبگردی