رشد شاخص فلاکت در کشور / چهار محال و بختیاری بیشترین فلاکت و تهران کمترین!
رکنا اقتصادی: طبق آمار منتشر شده در پاییز امسال، در حالی شاخص فلاکت در 14 استان ایران افزایش یافته است که استان چهارمحال و بختیاری بیشترین فلاکت را در میان استان های کشور داشته است.
به گزارش رکنا به نقل از اکو ایران، بررسی شاخص فلاکت در پایان پاییز ۱۴۰۲ نشان میدهد استان چهارمحال و بختیاری بیشترین فلاکت را در میان استانهای کشور داشته است و تهران نیز کمترین در میان سایر استانها بوده است. همچنین باوجود کاهش کلی این شاخص در سال اخیر برای کل کشور، میزان فلاکت در ۱۴ استان افزایش یافته است.
شاخص فلاکت به عنوان یکی از مهمترین شاخصهای اقتصادی اندازهگیری رفاه برای پاییز امسال قابل بررسی است. این نرخ از مجموع دو نرخ بیکاری و تورم سالانه به دست میآید. بیکاری و تورم دو شاخصی هستند که اثر مستقیمی بر وضعیت زندگی مردم دارند. بیکاری منبع درآمد افراد را قطع میکند و تورم، به معنای افزایش قیمت کالاها و خدمات، آنها را برای مصرف دچار مشکل میکند؛ بنابراین هر دو شاخص بر سطح رفاه اثری جدی میگذارند. بررسیها نشان میدهد شاخص فلاکت کشور در پایان پاییز ۱۴۰۲ برابر با ۵۲ واحد بوده که نسبت به پاییز ۱۴۰۱ به مقدار ۱.۲ واحد کاهش یافته است.
در این میان بررسی وضعیت این شاخص به تفکیک استانها نشان میدهد چهار محال و بختیاری رکورددار فلاکت در پاییز امسال بوده است. نسبت به پاییز سال گذشته نیز فلاکت در ۱۴ استان بیشتر شده است.
اندازهگیری رفاه مردم یک منطقه به شیوههای مختلفی انجام میشود و شاخصهای مختلفی برای آن وجود دارد. یکی از این شاخصها، شاخص فلاکت است که در آن مجموع نرخ تورم سالانه و نرخ بیکاری محاسبه میشود. هر چه عدد این شاخص بالاتر باشد سطح فلاکت زندگی افراد بیشتر است. پیامد افزایش فلاکت افزایش جرم و جنایت، ناآرامیهای اجتماعی و افزایش نااطمینانی اقتصادی و در نتیجه کاهش تمایل سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری خواهد بود.
از آنجا که توزیع بیکاری و تورم در سطح کشور یکسان نیست، هر استان شاخص فلاکت متفاوتی دارد. بررسیها نشان میدهد در میان استانهای کشور استان چهار محال و بختیاری بیشترین نرخ فلاکت را در پاییز امسال داشته است. نرخ فلاکت در این استان برابر با ۶۳.۲ واحد بوده که از مجموع نرخ بیکاری برابر با ۱۱.۵ درصد و نرخ تورم سالانه برابر با ۵۱.۷ درصد حاصل شده است؛ بنابراین میتوان گفت این استان از نظر وضعیت اقتصادی شرایطی چالشبرانگیز را تجربه میکند و مردم آن کیفیت زندگی پایینی دارند. یزد، لرستان و کرمانشاه دیگر استانهایی بودهاند که فلاکت بالایی داشتهاند.
این در حالی است که پایینترین شاخص فلاکت در این فصل برای استانهای تهران، سمنان و مازندران بوده است. کمترین نرخ فلاکت در میان استانهای کشور در استان تهران برابر با ۴۴.۶ واحد بوده و در این استان نرخ بیکاری ۵.۴ درصد و تورم سالانه ۳۹.۲ درصد به ثبت رسیده است.
با وجود کاهش کلی شاخص فلاکت در سطح کشور، میزان این شاخص در ۱۴ استان کشور نسبت به پاییز سال قبل بیشتر شده است. در این میان بیشترین افزایش فلاکت در استان یزد رخ داده است.
بالا بودن نرخ فلاکت در کشور در سالهای اخیر بیشتر از جانب تورم بوده است تا نرخ بیکاری. با این حال کاهش نسبی تورم و نرخ بیکاری در یک سال اخیر سبب شده نرخ فلاکت نیز در کشور مقداری کاهش یابد. به طوری که از ۵۳.۲ در پاییز سال گذشته به ۵۲ واحد در پاییز امسال رسیده است. به دنبال این کاهش کلی، در ۱۶ استان کشور نیز فلاکت کم شده و در دو استان تغییری نکرده است. با این حال در این مدت در ۱۴ استان میزان فلاکت افزایش یافته است.
بررسیها نشان میدهد شاخص فلاکت در استان اصفهان ۶.۳ واحد نسبت به سال قبل بیشتر شده که بیشترین میزان افزایش فلاکت در بین استانهای کشور در این یک سال است. شاخص فلاکت در پاییز ۱۴۰۱ در این استان برابر با ۵۲.۹ بود که در پاییز امسال به ۵۹.۲ واحد رسید.
یزد، چهار محال و بختیاری و قم دیگر استانهایی هستند که در این یک سال فلاکت آنها بیشتر شده و در نتیجه سطح رفاهی مردم آنها کاهش یافته است.
کلاه مسولین بالاتر
از چای دبش چه خبر
کاش بشه یه برنامه ریخت که مردم محروم اون مناطق رو حمایت کرد .دولت خیلی راحت با کمی برنامه ریزی میتونه لاقل فقط یارانه منطقه محروم ومردمی که ساکن اونجا هستن رو زیاد کنید کمکهایه غذایی کنید دارو لباس بذازید راحت زندگی کنن من به عنوان یه هم وطن حاضرم پیش قدم بشم برای ابادانی کشورم وکمک به مردم کشورم یا حق
توی این استان به این محرومی 4تا متخصص اطفال و داخلی اومد با تعرفه دستوری 20هزار تومن کار کردن بعدش اداره دارایی مالیاتشم گرفت چیزی برا دکتر نموند اونها هم رفتن آخه تعرفه دستوری و تورم 50درصد مالیات داره حالا مردم بمونن بی دکتر تو این استان دکترها هم محرومن هیچ جای تفریح برا زن و بچه شونم نیس ما بچه اینجاییم عادت داریم
به نام خدا
دولت متاسفانه هیچ برنامه ای برای استان چهارمحال و بختیاری نداره استانی با بیشترین چشمه ورودخانه داخل کشور واقعا نمیدونیم چرا تو این استان هیچ شرکت وصنایعی زده نمیشه تا هم بشه مردمش تو یه شرکتی جای استخدام بشن تا ازاین حالت فقر وبیچارگی خلاص بشن فقط هرچی آب هست دارن میدن به اصفهان و یزد مردم روستاهای خودش هنوزم آب ندارن چون مسئولین استان چهارمحال و بختیاری بی لیاقت و بی کفایت هستن فقط دنبال جایگاه خودشون هستن معلومه این استان تا هزارسال دیگه هم پیشرفت نمیکنه با این اوضاع
از همه لحاظ مردم چهارمحال محرومن هم از لحاظ مسئولین متعهد ..هم وضعیت اقتصادی کیه ک به فکر مردم باشه
کجا رفتند شیران چهارمحال، چه شد ان همه دلیری و شجاعت
افسوس و صد افسوس با این همه فلاکت
سلام:مسولین محترم خواهشا فکری به حال مناطق محرومی مثل فریدن بکنید والله ووالله و و الله قسم دراین منطقه دانش آموزانی بودند وهستند که حتی لباس گرم برای رفتن به مدرسه ندارن،خانواده هایی هستند بی سرپرست ویابد سرپرست که از لباس های دست دوم که مردم برای خیریه میدهند استفاده می کنند،ویا کسانی که از عید سال گذشته نه تنها گوشت بلکه هیچ نوع پروتئینی برای خانواده نتونستن تهیه کنند!چرا؟چرا کشوری مانند ایران که همه بهتر میدونیم!!!اختلاف طبقاتی ،تبعض،و و ووتازه الان آمار فلاکت ،به خدا خجالت آوره