وزیر اقتصاد:
بسته حمایتی جدید دولت امشب اعلام می شود + جزئیات
رکنا اقتصادی: وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد: دولت وظیفه خود میداند که این جمع تقریباً قابلتوجهی از مردم که از این طریق کسب درآمد میکردند را حمایت کند و امشب وزیر ارتباطات جزییات بسته مصوب حمایتی در این زمینه را اعلام میکند.
به گزارش رکنا، احسان خاندوزی امروز (سه شنبه) در نشست خبری هفتگی خود با اشاره به مشکلات پیشآمده برای کسب و کارهای دیجیتال در ماه گذشته، اظهار کرد: اواخر شهریور و اوایل مهر ماه به جهت فضایی که آشوبگران ایجاد کردند، لطمه جدی به برخی از اشتغالهای حوزه کسب و کارهای مجازی داشتیم که متاسفانه درآمد بسیاری از افرادی را که از این فضا استفاده میکردند به شکل منفی تحت تاثیر قرار داد.
وی افزود: چون این مسئله حائز اهمیت است، در کمیته اشتغال دیجیتال دولت جلسات متعددی تشکیل شده و دولت حامی کسبوکارهای دیجیتال است و پشت آنان را خالی نخواهد کرد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد: دولت وظیفه خود میداند که این جمع تقریباً قابلتوجهی از مردم که از این طریق کسب درآمد میکردند را حمایت کند و امشب وزیر ارتباطات جزییات بسته مصوب حمایتی در این زمینه را اعلام میکند.
کاهش نرخ بیکاری در تابستان امسال
سخنگوی اقتصادی دولت با اشاره به وضعیت بازار کار اظهار کرد: نرخ بیکاری در تابستان امسال به ۸.۹ درصد رسیده است. برخی قائل به این هستند که وقتی بیکاری کاهش پیدا کرده این صرفاً ناشی از مسئله نرخ مشارکت است که از ۴۱.۱ درصد به ۴۱ درصد کاهش پیدا کرده، اما بررسیها نشان میدهد که تعداد افراد فعال اقتصادی در تابستان امسال ۲۱۱ هزار نفر افزایش یافته و به ۲۶ میلیون و ۱۱۲ هزار نفر رسیده است.
خاندوزی یادآور شد: از طرف دیگر تعداد افراد دارای شغل در کشور هم ۳۷۳ هزار نفر افزایش یافته و به ۲۳ میلیون و ۷۷۸ هزار نفر رسیده است. جمعیت بیکار ۱۵ ساله و بالاتر که فارغالتحصیل آموزش عالی کشور هم بودند از یک میلیون و ۱۲ هزار نفر به ۹۵۵ هزار نفر کاهش یافته است.
وزیر اقتصاد ادامه داد: این درحالی است که ما به دلیل خشکسالی در بخش کشاورزی حدود ۳۰۰ هزار نفر در تابستان امسال کاهش شاغلان را داشتیم و در مقابل در بخش صنعت ۱۱۲ هزار نفر و در بخش خدمات ۵۴۶ هزار نفر افزایش شاغل را تجربه کردیم.
دولت در ادامه مسیر اقتصادی و سیاست خارجی خود مصممتر شده است
وی در پاسخ به پرسشی درباره ارتباط ناآرامیهای اخیر و تحریمهای جدید، اظهار کرد: من موافقم که حتماً بخشی از انگیزههایی که پشت سر اتاق فرمان ناآرامیهای یک ماه گذشته کشور بوده است، نارضایتی آنان از جهتگیریهای تحولی یک سال گذشته است. امیدواریم در همین دوره بسیاری از اقدامات که سالها گفته میشد اما پیگیری نمیشد یا اراده سیاسی کافی برایش وجود نداشت به نتیجه برسد.
خاندوزی تأکید کرد: اتفاقاً حوادث اخیر و اغتشاشاتی که شکل گرفته نهتنها مانعی نیست، بلکه دولت را در ادامه مسیر اقتصادی و سیاست خارجی خودش مصممتر کرده است.
سخنگوی اقتصادی دولت ادامه داد: قطعاً یکی از جلوههای بیرونی برای تحریمکنندگان کشور این است که وقتی میبینند کشور توانسته مسیرهای جایگزینی برای رشد و توسعه اقتصادی خود در پیش گیرد و در انزوا نماند حتماً تلاش خواهند کرد از طرفی مثل تبدیلکردن یک نارضایتی و اعتراض مسالمتآمیز به یک آشوب گسترده در چندین شهر کشور دوباره شرایط تحریمی را برای کشور فراهم کنند.
خاندوزی تصریح کرد: تمام تلاش ما باید این باشد که هم شرایط داخلی را به سرعت به آرامش برگردانیم و امنیت کسبوکار و امنیت اقتصادی را به فعالان این بخش برگردانیم و هم نشان دهیم که اقتصاد ایران نه تنها میتواند ادامه حیات دهد، بلکه در مسیر رشد و توسعه اقتصادی حتی در حوزه تجارت خارجی، ترانزیت و مبادلات ارزی قرار گیرد.
کاهش نقدینگی در پی حذف بانک مهر اقتصاد
وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه تلاش دولت این بوده که موتورهای خلق تورم را مهار کند، اظهار کرد: نقدینگی پایان شهریورماه ۱۴۰۱ به ۳۵.۳ درصد کاهش یافته است که البته بعد از حذف بانک مهر اقتصاد است. رشد نقدینگی شهریور پارسال ۴۰.۵ درصد بوده و همین نقدینگی شهریور ماه در مقایسه با مردادماه سه دهم واحد درصد کاهش داشته است.
وی یادآور شد: اینها شواهدی است مبنی بر اینکه حرکت جدی و اراده دولت برای کنترل تورم، حرف نیست و با جدیت از طریق همه دستگاههایی که بر کنترل تورم موثر هستند پیگیری میشود. در شهریور ۱۴۰۰ تورم ماهانه ۳.۹ درصد بود که در شهریور ۱۴۰۱ به ۲.۲ درصد است.
خاندوزی ادامه داد: تورم بخش خوراکی و آشامیدنی در شهریور پارسال ۵.۱ درصد بود که به ۲.۲ درصد در شهریور امسال کاهش یافته است. در مهرماه هم تورم ۲.۲ درصدی این بخش ادامه داشته است و در مجموع طی مهرماه سه درصد افزایش تورم داشتیم که بخشی از آن ناشی از افزایش اجارهبها و برخی اقلام بود.
سخنگوی اقتصادی دولت تصریح کرد: وضعیت تورمی البته از نظر دولت همچنان مطلوب نیست و تا پایان سال اولویت اقتصاد کلان باید ثبات اقتصادی و مهار تورم باشد و هر دستگاهی که از برنامه رشد غیرتورمی انحراف داشته باشد باید در جلساتی که معاون اول و معاون اقتصادی برگزار میکنند، پاسخگو باشد.
دولت از اضافه برداشت بانک ها از بانک مرکزی کوتاه نمی آید
وی با اشاره سهم بدهی بانکها به بانک مرکزی اظهار کرد: در پایان شهریور ۱۴۰۱ از حدود ۳۳ درصدی که رشد پایه پولی بوده، حدود ۷.۵ درصد آن متعلق به بدهی بانکها به بانک مرکزی بوده است؛ بنابراین مجموعا بدهی بانکها به بانک مرکزی بدتر نشده، هرچند قابلدفاع هم نیست.
خاندوزی تأکید کرد: بخشی از این افزایش بدهی به جهت این است که نیاز به نقدینهخواهی فعالان اقتصادی از شبکه بانکی وجود دارد و بانکها باید نقدینگی بیشتری در اختیار قرار دهند اما بخشی از آن که به بیانضباطی خود شبکه بانکی بازمیگردد و ممکن است تقاضا واقعی و در بخش تولید نباشد، از طرف بانک مرکزی به شکل ماهانه نظارت و کنترل میشود.
سخنگوی اقتصادی دولت یادآور شد: دولت تلاش میکند اضافهبرداشتها را با توجه به اینکه به ارائه وثیقه منوط شده، از این امر کوتاه نیاید و تدابیری برای افزایش شاخص سلامت بانکی و شاخصهای دیگر را در نظر داریم که امیدواریم این وضعیت را در ماههای بعدی بهبود بخشد.
معافیت های مالیاتی در مناطق آزاد به حداقل رسیده است
وزیر اقتصاد در پاسخ به پرسشی درباره عملکرد مناطق آزاد تجاری، اظهار کرد: برخلاف اینکه همچنان ادعا نمیکنیم وضعیت اقتصادی مناطق آزاد پیراسته از مشکلات گذشته است، اما در مورد فرارهای مالیاتی در این مناطق قدمهای خوبی برداشته شده است. با همت سازمان مالیاتی و خود مناطق، تعداد کسانی که از معافیتهای مالی به ناحق استفاده میکردند به حداقل رسیده است.
خاندوزی یادآور شد: در مدیریت واردات و قاچاق کالا هم الان اکثر مناطق آزاد اطلاعاتشان از سامانه گمرکی به شکل برخط قابلرصد است و ثبت آماری مجزایی برای آن مناطق دنبال میشود و در نقطه سالهای پیش قرار نداریم اما مجموعا کشور هنوز با وضع ایده آل در مناطق آزاد فاصله دارد که سرسختانه به دنبال بازگشت به ریل اصلاح هستیم.
سخنگوی اقتصادی دولت از افزایش خرید گندم از کشاورزان خبر داد و گفت: ۳۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش تولید گندم و ۲.۵ میلیون تن کاهش واردات داشتیم؛ به شکلی که دولت به جای دادن یارانه به کشاورزان خارجی، به گندمکاران خود یارانه پرداخت کرد. یارانه خرید گندم در سال زراعی جدید به ۸۱ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
افزایش ۱۳ درصدی صادرات در نیمه نخست امسال
وی از رشد ۱۳ درصدی صادرات در نیمه نخست امسال نیز خبر داد و اظهار کرد: این امر نتیجه سیاست همسایگی و عضویت در پیمانهای منطقهای از سوی دولت است. همچنین فعالیتها در حوزه نفتی به شکلی بوده که نیمه نخست امسال ۲۲ درصد صادرات گاز در حوزه نفتی داشتیم و درآمد دولت در حوزه نفت کمتر بوده است.
وزیر اقتصاد با اشاره به صدور ۱۱۳ هزار مجوز الکترونیکی و افزایش سهم درآمدهای مالیاتی، افزود: عدالت منطقهای یعنی اموال و همه درآمدهای استانی که در تهران وصول میشود برای نخستینبار به خود استانها بازگشت. ۵۰۰۰ میلیارد تومانی که بعد از چندین سال تاخیر به استان خوزستان برگشت و در توسعه و حل مشکلات این استان تاثیر قابل ملاحظهای داشت و این رویه ادامه مییابد.
اظهار امیدواری نسبت به فراهم شدن ثبت سفارش واردات خودرو در روزهای آینده
سخنگوی اقتصادی دولت در پاسخ به پرسشی درباره واردات خودرو و انحصاری بودن آن، گفت: دولت در این زمینه مصوبهای داشت که وزارت صمت مشغول اجرای مقدمات آن است و معتقدیم حرکت کردن به سمت بازارهای رقابتی به نفع مردم است. همه جهتگیری دولت این است که انحصاری برای یک فرد خاص ایجاد نشود و از بین شرکتهایی که بتوانند شرایط مندرج در آییننامه را احراز کنند، اجازه واردات خواهند داشت. امیدوارم در روزهای آینده امکان ثبت سفارش فراهم شود.
خاندوزی در پاسخ به پرسشی درباره سوئیفت مالی با روسیه و برنامه دولت برای تبادلات مالی با دیگر کشورها، گفت: دولت به دنبال آن است تا حد ممکن از ظرفیت پولی و تهاتر استفاده کند؛ همین مسیر را با کشورهای همسایه و همسو ادامه خواهیم داد.
ارسال نظر