قائم مقام مجمع ملی کشاورزان کشور؛
بی تفاوتی وزارت جهاد کشاورزی در برابر سقوط قیمت پیاز / کشاورزان ضرر کردند
رکنا اقتصادی: قیمت پیاز در برخی مناطق به 2 تا 4 هزار تومان سقوط کرده و کشاورزان به دلیل زیان، تمایلی به برداشت ندارند. قائم مقام مجمع ملی کشاورزان این وضعیت را تهدیدی برای تولید و سرمایه گذاری کشاورزی دانست و از بی تفاوتی وزارت جهاد کشاورزی انتقاد کرد.

به گزارش رکنا، هم اکنون قیمت پیاز در برخی مناطق گرمسیری کشور به 2 تا 4 هزار تومان رسیده است و کشاورزان تمایلی به برداشت محصول خود ندارند. سیاست های وزارت جهاد کشاورزی در دهه های اخیر باعث شده که کشاورزان از چرخه تولید خارج شوند و محصول کشاورزان روی زمین بماند. وزارت جهاد کشاورزی با بی عملی در قبال بحران محصولات کشاورزان و عدم اتخاذ تدابیری همچون وضع تعرفه و ممنوعیت صادرات، باعث شده است که این چرخه هر سال تکرار شود و یک روز پیاز با کمبود مواجه است و یک روز سیب زمینی و یک روز این گران می شود و روز دیگر آن.
دهها و صدها هزار کشاورز ایرانی قطعاً از چرخه تولید خارج خواهند شد
در این خصوص مسعود اسدی، قائم مقام مجمع ملی کشاورزان کشور در گفتگو با تسنیم اظهار داشت: قیمت گندم که امسال 20,500 تومان تعیین شده، در شرایطی مشخص شده که تورم و هزینههای بخش کشاورزی به حدود 30 درصد رسیده است اما متاسفانه هیچ اقدامی برای تغییر یا افزایش قیمت گندم انجام نشده است و رئیسجمهور نیز اعلام کرده که قیمت گندم تغییر نخواهد کرد.
اسدی افزود: این اقدام دولت به معنای برداشت از جیب کشاورز و تحمیل مالیاتهای سنگین به او است. وقتی محصولی انحصاری بوده و کشاورز حق فروش آن را به قیمت منصفانه ندارد، عملاً این اقدام به ضرر کشاورز تمام می شود.
وی تاکید کرد که این وضعیت آثار منفی زیادی بر سرمایه گذاری کشاورزان در سال آینده خواهد داشت و در سالی که مقام معظم رهبری به عنوان سال سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری کردهاند، این سیاستها به طور قطعی باعث کاهش سرمایهگذاری در بخش کشاورزی میشود.
قائم مقام مجمع ملی کشاورزان کشور با بیان اینکه این سیاستها به ضرر دولت، نظام جمهوری اسلامی و کشاورزان خواهد بود، گفت: "دهها و صدها هزار کشاورز ایرانی قطعاً از چرخه تولید خارج خواهند شد."
پیاز کشاورزان روی زمین ماند
وی در ادامه به وزارت جهاد کشاورزی نیز اعتراض کرد و اظهار داشت: در چند ماه گذشته، وزارت جهاد کشاورزی در قبال افزایش قیمت سیبزمینی با اتخاذ تدابیری همچون وضع تعرفه و ممنوعیت صادرات سیبزمینی وارد عمل شد، اما اکنون که کشاورزان پیازکار با بحران جدی مواجه هستند، هیچ اقدامی از سوی این وزارتخانه برای حمایت از کشاورزان پیازکار دیده نمیشود.
اسدی تاکید کرد که وزارت جهاد کشاورزی باید به وضعیت کشاورزان پیازکار رسیدگی کند، چرا که در صورت معکوس بودن شرایط، این وزارتخانه بلافاصله برای کاهش قیمت پیاز وارد عمل میشد.
او همچنین به قیمت پایین پیاز اشاره کرد و گفت: "قیمت پیاز به حدی پایین آمده که در برخی مناطق گرمسیری کشور به 2000 تا 4000 تومان برای هر کیلوگرم رسیده است و کشاورزان حاضر به برداشت محصول خود نیستند.
وی افزود: تولید پیاز هزینههای سنگینی دارد و کشاورزان مجبور به فروش محصول خود به قیمتهای بسیار پایین هستند."
اسدی در پایان تاکید کرد که این وضعیت بهطور واضح مغایر با شعار سال درباره حمایت از تولید و سرمایهگذاری است و باید حمایت های لازم از کشاورزان صورت گیرد.
-
بازار داغ فروش شهاب سنگ!
ارسال نظر