رفع فقر مطلق منوط به رشد اقتصادی است

به گزارش رکنا، فتح الله توسلی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی رکنا گفت: رساندن فقر مطلق به صفر، از تکالیف برنامه هفتم توسعه است، ولی با توجه به ادعای رییس جمهور مبنی بر تدوین لایحه بودجه بر اساس برنامه هفتم، ردّپایی از این موضوع ( رفع فقر مطلق) در لایحه بودجه سال 1404 به چشم نمی خورد و دولت فقط به مسئولیت اجتماعی شرکت‌ ها در این امر بسنده کرده است.

توسلی در این باره گفت: اگر به رشد اقتصادی پیش بینی شده و یا هر یک از فاکتورهای کاهش تورم و یا افزایش صادرات غیرنفتی نرسیم، عملا در حوزه رفع فقر مطلق هم  اتفاقی نمی افتد.

نماینده مردم کبودرآهنگ در مجلس دوازدهم ادامه داد: در واقع به بیانی دیگر باید اذعان داشت که فقر مطلق به مولفه هایی همچون کاهش صادرات نفتی و غیرنفتی، ناکارآمدی برخی بخش های دولتی، تحریم، عدم حکمرانی مناسب، عدم اجرای قوانین، تورم و حتی به موضوعات و بلیّه های اقلیمی باز می گردد.

وی افزود: به عنوان مثال وقتی در یک اقلیم با خشکسالی و کاهش باران مواجه می شویم، قشر کشاورز از همه بیشتر متضرر می شود تا جایی که وضعیت معیشتی او نزدیک خط فقر و یا به یا حتی به فقر مطلق می رسد. در این جا حاکمیت وظیفه دارد بسته های جبرانی را برای او تعریف کند. لذا نقش حاکمیت و دستگاه ها در رفع فقر مطلق تبیین می شود.

توسلی در خصوص لایحه بودجه 1404 نیز گفت: شاید دوستان در دولت نیز معتقدند باید اتفاقات پیرامونی که پیشتر ذکر شد، در حوزه اقتصاد به وجود بیاید تا به رفع فقر مطلق برسیم و سعی دارند با انجام تلاش در حوزه اقتصادی این روند را به طور اتوماتیک به کار بیندازند.

این عضو کمیسیون اقتصادی تأکید کرد: به هر حال مجلس مواردی را اصلاح خواهد کرد. برای مثال ما اصلاحاتی در بخش مالیاتی داشتیم یعنی برخی موارد مورد نظر دولت در کمیسیون تصویب نشد. امیدوارم با بهبود اوضاع اقتصادی این بخش ( فقر مطلق) هم از بین برود.

وبگردی