مسکن سازان چینی می خواهند با پول نفت ملت ایران بدهی‌های بانک های چین را تسویه کنند/چین رتبه اول فرو ریختن سازه در دنیا

به گزارش خبرنگار خبرنگار اجتماعی رکنا،  معاون زاکانی گفته « چینی ها را آوردیم در تهران خانه بسازند چون خودمان تکنولوژی صنعتی سازی مسکن را نداریم» انگار بعد از خودروهای وارداتی بی کیفیت چینی این بار نوبت به مسکن های بی کیفیت چینی رسیده است.

مردم تا کی باید تاوان تحریم ها و بلوکه شدن درآمدهای نفتی را با خرید کالاهای بی کیفیت چینی بدهند از کفش و لباس و لوازم صوتی و تصویری گرفته تا مسکن! خبرنگار اجتماعی رکنا در پی طرح این سؤال از پژوهشگران حوزه ساخت و ساز مسکن با فرهاد بیضایی گفتگو کرده که در ادامه می‌خوانید:

بخش مسکن‌سازی چین درگیر بحران‌های مالی است و شرکت‌های بزرگ چینی ابر بدهکاران بانکی در چین هستند و نتوانستند تعهدات مالی و تسهیلاتی که از بانک‌ها دریافت گرده‌اند را بپردازند. علاوه بر تمام اشکالات فنی که وجود دارد آن چیزی که چینی‌ها را مسر می‌کند تا از هر دری وارد شوند، یک روز از طریق وزارت خانه و یک روز با نفوذ در شهرداری و لابی‌گری در تمام شئونات حاکمیت، این است که با پول نفت ملت ایران بدهی‌های خود با بانک‌های چینی را تسویه کنند.

چین رتبه اول فرو ریختن سازه در دنیا

فرهاد بیضایی با انتقاد از این اقدام شهرداری تهران و اشاره به اینکه چینی‌ها بیشترین آمار فروریختن سازه‌ها در دنیا را دارند. گفت: چند موضوع در ساخت مسکن توسط چینی‌ها مطرح است اول اینکه این قرارداد چطور اتفاق خواهد اقتاد وآن‌ها قرار است کجا مسکن بسازند، در حالیکه چینی‌ها در حوزه شهر‌سازی خیلی کشور موفقی نیستند و تجربه‌های شکست خورده زیادی در این حوزه دارند.

این پژوهشگر حوزه مسکن با اشاره به ناکارآمدی و نقاط قوت و ضعف چینی‌ها در ساخت مسکن ادامه داد: چینی‌ها خیلی به حوزه مسائل اجتماعی تراکم جمعیتی و طراحی شهری در حوزه ساخت مسکن توجه نمی‌کنند و فقط در سرعت تکنولوژی ساخت برتری دارند.

چین رتبه اول آلودگی هوا و مشکلات شهری در دنیا

این استاد دانشگاه می‌افزاید: چینی‌ها حتی در آلودگی هوا رتبه یک را در دنیا دارند و در این حوزه حتی از کشور ما آلوده ترهستند و مشکلات زیادی در ترافیک و طراحی شهری دارند.

بی توجهی چینی‌ها به مسائل اجتماعی شهرسازی

وی با اشاره به اینکه تا کنون چینی‌ها در حوزه ساخت و ساز در کشور ما وارد نشدند گفت: در خبری که مطرح شده وقتی می‌گویند چینی‌ها قرار است در بافت فرسوده برای ما شهرک‌سازی کنند مسأله یک مقدار فراتر از ساختمان‌سازی می‌شود مثلاً به مباحث فنی توجه کنیم و بگوییم آن‌ها تکنولوژی ساخت دارند و به مسائل اجتماعی توجه نکنیم شهرک‌سازی مسائل زیست محیطی و اجتماعی دارد که اصلاً برای آن‌ها مهم نیست.

تورم و قرارداد‌های دلاری به ضرر ایران

این استاد دانشگاه می‌گوید: نکته دیگر این است که ما در حوزه‌ هایتک می‌توانیم با چین همکاری داشته باشیم، درحوزه قطار‌های حومه‌ای از چین کمک بگیریم منفعت اقتصادی بیشتری برای کشور خواهد داشت، تا اینکه درحوزه پروژه‌های عمرانی شهرک با چین و یا هر کشور خارجی دیگری وارد همکاری شویم آن هم به این دلیل است که ما کشوری با تورم بالا هستیم و باید قرارداد‌ها را به صورت دلاری ببندیم و در این پروسه چینی‌ها سرمایه‌گذاری نمی‌کنند بلکه دارند پیمانکاری می‌کنند ودر این شرایط به نفع کشور نیست و با وجود تأخیر‌ها در تأمین نقدینگی وافزایش نرخ دلار بار مالی سنگینی به ما تحمیل می‌کند.

تجربه دیگری ما در قرارداد‌های تجاری وساخت وساز با شرکت‌های ترکیه‌ای ما دچار مشکلات زیادی شدیم وطولانی شدن آن مشکلاتی برای مردم به وجود آورد.

مشکل ما تزریق نقدینگی است نه تکنولوژی ساخت

وی با رد ادعای شهرداری تهران درباره اینکه در کشور تکنولوژی صنعتی ساخت مسکن نداریم ادامه داد: مسأله‌ای که ما در کشور در حوزه ساخت و ساز داریم وسرعت آن را کند کرده موضوع «تزریق نقدینگی» است نه «تکنولوژی ساخت ». اینکه پروژه‌های ساخت و ساز طولانی می شود به خاطر این است که پول به آن نرسیده است. کما اینکه  چینی‌ها در ساخت آزاد راه شمال نشان دادند هر چقدر هم تکنولوژی داشته باشند تا زمانی که پول به پروژه تزریق نشود سرعت تغییری نخواهد داشت.

تهاتردرآمد‌های نفتی با ساخت مسکن هدر دادن منابع است

وی با طرح پیشنهادی ادامه داد: نکته دیگر این است که اگر شهرداری دنبال این است که بدهی‌های نقدی که دولت دارد در این پروژه تهاتر بکند و از چینی‌ها در مسکن‌سازی استفاده کند یک اشتباه استراتژیک را در پیش گرفته است. اگر می‌خواهد درآمد‌های نفتی را تهاتر کند بهتر است با کالا‌های سرمایه‌ای و‌ هایتک و زیر ساختی این کار را انجام دهد. در آمد‌های نفتی در تهاتر با ساخت مسکن و ورزشگاه سرمایه‌ای برا‌ی کشور نمی‌افزاید و هدر دادن منابع مالی است که در چین بلوکه کردیم. کما اینکه تأمین مصالح این پروژه داخل کشور انجام می‌شود و داخلی است که آن هم بسته به نقدینگی دارد.