رکنا در گفتگو با کارشناس اقتصادی بررسی کرد؛
اینترنت طبقاتی شلیک به فعالیت های دانشگاهی و اقتصادی مردم است/ پلتفرم های داخلی پاسخگوی نیاز کسب و کارهای اینترنتی نیست
رکنا: کارشناس کسب و کار اینترنتی معتقد است هدایت مردم به سمت پلتفرم های داخلی در بستری ناسالم و بدون ارتباط با جهان یک کار از پیش شکست خورده و اشتباهی است که نباید مسوولان ما روی آن پافشاری داشته باشند.
به گزارش رکنا، مدیریت اینترنت در کشور به مثابه شترسواری دولا دولا است به طوریکه این مساله رویه و سیاست نانوشته مدیران کشور در این حوزه محسوب میشود.
فیلترینگ مساله ای نیست که بتوان آن را به تنهایی از منظر منافع دولت ها مورد ارزیابی قرار داد، به باور بسیاری از کارشناسان و کاربران اینترنت این مساله در مواردی که دولت ها ادعاهایی همچون منافع ملی را مطرح می کنند در حقیقت به هیچ عنوان ارتباطی با آن ندارد و این فقط بهانه ای برای فیلترینگ به دلایل مختلف سیاسی است اما علت کتمان و حتی تکذیب فیلترینگ اینستاگرام در ماه های گذشته به صورت خاص و استفاده از واژه اختلال نیز به باور برخی از کارشناسان استراتژی جدید دولت سیزدهم برای مقابله با انتقادات است.
در این باره محمود راشدی، کارشناس اقتصادی در حوزه کسب و کارهای اینترنتی در گفتگو با رکنا تصریح کرد: به نظر می رسد مدیران وزارت ارتباطات در دولت سیزدهم یا تخصص کافی ندارند یا از تخصص خود استفاده نمی کنند زیرا از ابتدای شروع به کار دولت صحبت از اقتصاد آنلاین و گسترش کسب و کارهای اینترنتی می کنند اما اقدامات و تصمیمات آنها در این راستا نیست.
وی گفت: به دلیل اینکه آمار و ارقام درستی در حوزه کسب و کارهای اینترنتی وجود ندارد نمی توان به لحاظ آماری این مساله را مورد بررسی قرار داد اما چیزی که مشخص می باشد این است که مردم دچار یک سردرگمی شده اند زیرا اگر قرار بود از ابتدا فعالیتی در این پلتفرم ها انجام نشود و فعالیت در آنها غیرقانونی بود چرا در همان زمان فیلتر نشده و بعد از اینکه اغلب کسب و کارهای اینترنتی ما پایه های فعالیت اقتصادی خود را بر روی این پلتفرم بنا کرده اند اکنون آن را فیلتر کردند.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه اکنون دولت یک پلتفرم مشخصی را به عنوان جایگزین معین نکرده است تا صاحبان کسب و کارها فعالیت خود را در این بسترها ادامه دهند، بیان داشت: از سالهای گذشته دولت سعی داشته از پلتفرم های داخلی حمایت کند ولی مردم نتیجه آن را مشاهده نکردند همچنین در روزهای اخیر خبری مبنی بر تزریق 2 هزار و 500 میلیارد تومان برای تقویت پلتفرم های داخلی منتشر شد که به نظر می رسد نهایتا هیچ نتیجه ای نخواهد داشت.
راشدی با اشاره به اینکه به لحاظ فنی شاید توان ایجاد پلتفرم هایی هم تراز نمونه های خارجی داشته باشیم اما توانایی پشتیبانی و جلب رضایت عمومی را به احتمال زیاد شاید نداشته باشیم، اضافه کرد: متاسفانه برخی از پلتفرم ها برای افراد و اشخاص معروف به صورت غیرواقعی صفحاتی را ایجاد می کنند تا اعتماد و رضایت عمومی را جلب کنند در حالیکه همین مساله باعث سلب اعتماد از آنها شد.
وی تاکید کرد: همچنین برخی ادعاها مبنی بر بازدید میلیاردی در این پلتفرم ها از دیگر ادعاهای خلاف واقع بود که برخی از این پلتفرهای داخلی مطرح کردند در حالیکه بسیاری از پلتفرم های خارجی هم حتی برای بازدید میلیاردی نیازمند شرایط بسیار خاص در ابعاد بین المللی هستند.
کارشناس کسب و کارهای اینترنتی با تاکید بر اینکه پلتفرم های داخلی پاسخگوی نیاز کسب و کارهای اینترنتی در داخل کشور نیست، گفت: هدایت مردم به سمت پلتفرم های داخلی در بستری ناسالم و بدون ارتباط با جهان یک کار از پیش شکست خورده و اشتباهی است که نباید مسوولان ما روی آن پافشاری داشته باشند.
راشدی با اشاره به اینکه آمار دقیقی در خصوص میزان بیکاری حاصل از فیلترینگ در بستر پلتفرم های خارجی وجود ندارد، ادامه داد: هیچ آمار رسمی در این باره وجود ندارد و اما مطابق پیش بینی ها نزدیک به 3 میلیون نفر به صورت مستقیم و 10 میلیون نفر به صورت غیرمستقیم از این حیث دچار آسیب شده اند.
وی افزود: تبعات این مساله در کوتاه مدت نخواهد بود و ماه ها و سالهای آینده می تواند با رکود تورمی و شاخصه هایی از این دست آسیب های این تصمیم نادرست را در جچامعه نشان دهد که قطعا آسیب های اجتماعی و فرهنگی را نیز به دنبال خواهد داشت.
این کارشناس اقتصادی گفت: مسوولان و تصمیم سازان ما نباید به دنبال راه حل مقطعی باشند بلکه باید به دنیال حل مساله و پیدا کرن راه درست باشند در این خصوص نیز راه درست تعامل با دنیا و قطع نکردن ارتباط مردم با شبکه جهانی اینترنت است.
کارشناس کسب و کارهای اینترنتی یادآور شد: اعلام کردند که در روزهای آینده تصمیماتی را در مورد اینترنت طبقاتی یا اینترنت ملی اتخاذ خواهند کرد و تنها میتوان گفت که امیدواریم این اتفاق نیفتد زیرا این مساله به بسترهای بسیاری از فعالیت های علمی و دانشگاهی و اقتصادی در کشور آسیب خواهد زد.
ارسال نظر