بارش باران موسمی بی سابقه در چهارمحال و بختیاری / استاندار: خسارت جانی گزارش نشد + فیلم
رکنا: بارش سنگین باران موسمی در چهارمحال و بختیاری بی سابقه گزارش شده و این مساله وقوع سیل در این استان را به همراه داشته است. بارندگی در منطقه بارده به اندازه 50 میلیمتر در 45 دقیقه بوده است. البته آن طور که استاندار چهارمحال و بختیاری می گوید، خسارت جانی از وقوع سیل در این منطقه گزارش نشده است.
به گزارش رکنا به نقل از تسنیم، غلامعلی حیدری، استاندار چهارمحال و بختیاری امروز در ستاد مدیریت بحران در منطقه سیلزده بارده، در خصوص مناطق درگیر سیل و برآوردهای لازم در منطقه و همچنین ضمن خداقوت به جهادگران، اظهار داشت: خداقوت به تمامی عزیزانی که تلاش کردند تا سختی و زحمت از دوش مردم برداشته شود. به محض اعلام باران موسمی در استان، چهارشنبه خوشبختانه ستاد بحران در استان تشکیل شد و تمامی نیروها در آماده باش بدون مرخصی بودند و چندین توصیه مهم به این نیروها ابلاغ شد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه شهردارها و فرماندارها و دهیارها در این خصوص توجیه شدند، افزود: مراکز خدماتی استان در آماده باش صد در صد به سر میبرند و اولویت ما مسائل جانی بود، گردشگرانی که در بستر رودخانهها بودند هدایت شدند و بنا شد از روخانهها و مسیرها بازدید شود تا اگر موانعی وجود دارد برطرف شود، آماده باش و هشدار در روز چهارشنبه بسیار موثر بود، علاوه بر اینکه بارش در استان سنگین بود خوشبختانه تاکنون تلفات جانی وجود نداشته البته بخشی از عشایر که دسترسی به آنها نبود ممکن است آسیب جانی دیده باشند.
استاندار چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: سنگین ترین بارندگی در منطقه بارده به اندازه 50 میلیمتر بوده است آن هم در ظرف 45 دقیقه که بیسابقه بوده است، با توجه به اینکه خاک هم زمان تابستانی بوده و کاملا میتوانسته سیلآسا باشد به سرعت این پدیده شکل گرفته است. بیشترین بارندگی در این منطقه بوده است و بخشی در شهرکرد و مرغملک 45 و در کوهرنگ بالای 30 میلیمتر که بارش بسیار سنگینی بوده است.
حیدری با اشاره به اینکه خوشبختانه تاکنون خسارت جانی به بار نیامده است، بیان داشت: خوشبختانه با آمادگی کامل خسارات جانی وجود نداشته و بخشی هم که وجود داشته خسارتهای مالی بوده است، از مسئولین مربوطه تشکر میکنم که در همان ساعت اولیه در نقاط مختلف استان حضور پیدا کرده و موانع را برطرف کردهاند، اگر در ساعات اولیه نیروها نمیرسیدند و موانع برطرف نمیشدند ما با تلفات جانی زیادی روبهرو بودیم. خوشبختانه سرعت عمل دوستان برای امداد رسانی به جا و درست بود.
وی در ادامه با تاکید بر اهمیت وحدت، همدلی و همگرایی مردم با یک دیگر، گفت: وحدت، همگرایی و همدلی اگر وجود داشته باشد این شیرینی را به دنبال خواهد داشت و مردم آسیب نخواهند دید، بارندگی قطعا افزایش پیدا خواهد کرد و از ساعت 2 بعدازظهر بارندگی پیشبینی شده است که حجم بالایی دارد که باید در برابر آن مراقبت و مواظبت چند برابر شود.
استاندار چهارمحال و بختیاری ادامه داد: با سرعت عمل دوستان تلفات مالی به حداقل رسیده است و موانعی که سیل ایجاد کرده بود با دستگاهها به موقع مسیرهای مسدود شده را از موانع برطرف کردند و نگذاشتند بیش از این مشکل برای مردم ایجاد شود.
حیدری یادآور شد: از مردم باید بیشترین تشکر شود، مسئولین و نیروها سعی کنند به مردم، خانهها و مغازههایشان سرکشی کنند و به آنها آرامش دهند، مردم با وجود این مشکل و سختی که داشتند به طبخ 300 پرس غذا پرداختند که واقعا قابل تقدیر است و این اوج همکاری و صبر مردم را میرساند، مدیران سعی کنند در این مناطق حضور داشته باشند و کسی خارج نشود، تقسیمبندی، پهنه بندی و قطعه بندی صورت بگیرد، ما از این منطقه و نیروها باز هم بازدید خواهیم کرد، امامزاده را به محیط زیست بسپارید و نیروهای محیط زیست برای پاکسازی حضور داشته باشند.
وی با تاکید بر برآورد دقیقی از خسارات توسط مسئولین، بیان کرد: مسئولین مربوطه از خسارات برآورد دقیقی داشته باشند. برآورد خسارات منازل مسکونی، مغازهها و معابر و زیرساختها دقیق توسط بنیاد مسکن انجام شود، همچنین تاسیسات برق، آب، مخابرات را برآورد خسارت بکنند، زمینهای کشاورزی، مراتع، دامهایی نیز خسارت دیدهاند که جهادکشاورزی برآورد دقیقی داشته باشند.
استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: لایروبی به سرعت دنبال شود، به دلیل اینکه احتمال بارندگی زیاد است مسیرها و جادهها به سرعت باید لایروبی شوند، نیرو و تجهیزات به اندازه کافی وجود داشته باشد و تقسیم کار صورت بگیرد و مسئولین مربوطه هم حضور داشته باشند و نظارت کنند باید موانعی که در کنار رودخانه وجود دارد سریعا برطرف شود ، پلهایی که قرار است تخریب شوند قبل از بارندگی دوباره در اولویت قرار گیرند و منازلی که در مسیر رودخانه هستند با حکم دادستان سریعا تخریب شوند.
حیدری در پایان، خاطرنشان کرد: درختهایی که در بستر رودخانه هستند بریده شوند و ورودی روستا هم ایست بازرسی داشته باشد.
ارسال نظر