30 هزار پزشک ایرانی دیگر کار نمی کنند/ برای هر پزشک سالانه 400 میلیون هزینه می شود
رکنا: شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار روز هفدهم بهمن ماه 1400 اعلام کرده بود که موج مهاجرت پرستاران سرعت گرفته است و در یک سال گذشته حدود ۲ هزار پرستار از کشور مهاجرت کردند. اکنون و پس از گذشت تقریبا سه ماه، رقم پزشکان و پرستاران مهاجر، به 4 هزار نفر رسید.
شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار روز هفدهم بهمن ماه 1400 اعلام کرده بود که موج مهاجرت پرستاران سرعت گرفته است و در یک سال گذشته حدود ۲ هزار پرستار از کشور مهاجرت کردند.
یک چهارم پزشکان ایرانی به اروپا و آمریکا مهاجرت کردند
به گزارش رکنا به نقل از کسب و کار نیوز، اکنون طی سالیان قبل پزشکان با مشکلاتی مثل عدم تناسب تعرفه با نیازهای جامعه مواجه بودند. این امر باعث شد که کشورهای دیگر دریچه پذیرش را برای این گروهها باز کنند و ابزارهایی برای تشویق و ترغیب نخبههای ما برای مهاجرت از ایران در نظر گرفتند و این در مورد جامعه پزشکی نیست و این کشورها تحصیلکردههای سایر رشتههای تحصیلی را نیز مورد هدف قرار داده اند و تمام تمرکز مسئولان مربوطه باید بر رفع مشکلات و نیازهای پزشکان و در نتیجه پیشگیری از مهاجرت و هدر رفت سرمایه های ارزشمند علمی کشور باشد.
نگاهی به آمار مهاجرت پزشکان نشان میدهد یکچهارم پزشکان ایرانی به اروپا و آمریکا مهاجرت کردهاند. در ۱۰ ماه اخیر، حدود ۳ هزار پزشک از ایران رفتهاند که یقینا بر سلامت مردم بسیار تاثیرگذار است. کانادا، استرالیا، انگلیس، آلمان، نروژ، سوئد، دانمارک، اتریش و ایالات متحده آمریکا از جمله بهترین کشورها برای مهاجرت کاری پزشکان میباشد. تعداد کل پزشکان ایران حدود ۱۱۷هزار نفر است. به لحاظ تخصص پزشکی هم در کشورهای پیشرفته بهازای هر ۱۰هزار نفر جمعیت ۳۰–۲۰ پزشک متخصص وجود دارد.
در ایران به ازای هر ۱۰هزار نفر جمعیت فقط ۶ پزشک متخصص داریم که فاصله خیلی زیادی است. البته آمار پزشکان متخصص در تهران قابل قبول است، اما در کل کشور توزیع مناسبی نداریم. اگرچه پذیرش دانشجویان رشته پزشکی افزایش بسیار خوبی داشته است، با این حال گفته میشود در ۱۵ سال اخیر حدود ۴۰هزار پزشک بازنشسته شدهاند که رقم بالایی است.
برخی از مسئولان معتقدند که کشور با کمبود پزشک مواجه است و دلیل این اظهار نظر را کمبود متخصص رشته های مختلف در استان های محروم می دانند. این در حالی است که مسئولان سازمان نظام پزشکی کشور معتقدند، سرانه پزشک در کشور کافی است و اصلی ترین دلیل کمبود پزشک در برخی از مناطق محروم توزیع نامناسب پزشکان است به این معنی که معمولا اکثر متخصصان در استان تهران و سایر کلانشهرها در حال فعالیت هستند و همین امر منجر به کمبود متخصص در برخی از شهرهای محروم و دورافتاده کشور شده است.
بسیاری از پزشکان از چرخه ارائه خدمت خارج شده اند که باید دلیل این مسئله مورد بررسی قرار بگیرد. ما باید بتوانیم داشتهها و نیروهای موجود را به شکل عادلانه در سراسر کشور توزیع کنیم و از توانمندیهای آنها استفاده کنیم، اما این اقدام را انجام نمیدهیم و صرفاً به دنبال افزایش ظرفیت هستیم این در حالی است که با افزایش ظرفیت تعداد دیگری را وارد مسیری میکنیم که پزشکان موجود در آن قرار دارند.
در همین زمینه حمید حاج اسماعیلی، کارشناس بازار کار گفت: محدودیتهای بازار کار، وابستگی به شرکتهای دولتی و عدم بخش خصوصی در اقتصاد، انحصار مشاغل مهم و بروکراسیهای مخرب از عوامل مهاجرت نخبگان و خروج نیروی انسانی متخصص به خارج از کشور است.
حمید حاج اسماعیلی اضافه کرد: همین بحث تسهیل در صدور مجوزها اقدام بسیاری خوبی است که با قوت در دولت سیزدهم در حال انجام است. سالهای سال است که صدور مجوزها با بروکراسی بسیار پیچیده، محدودیتها و متاسفانه رابطه بازی خاص در کشور روبرو است.
وی اظهار داشت: این مساله راه برای فعالیت اقتصادی به روی هر قشری بسته است. ایجاد ثبات در اقتصاد کلان هم بسیار مهم است. تغییرات، نوسانات و شوک های اقتصادی وارده بلای جان فعالیت اقتصادی است. طبیعی است هیچ کس حاضر نیست در یک فضای پرریسک به فعالیت بپردازد. چه پزشک و پرستار باشد چه کارگر و سرمایه گذار. در کنار این موضوع مسائلی مثل ایجاد نیازهای جدید و مدرن، تغییر دیدگاهها نسبت به زندگی و درآمد بیشتر باعث شده تا افراد به مهاجرت از کشور تمایل نشان بدهند.
ارسال نظر