نماینده مجلس در گفت و گو با رکنا مطرح کرد:
وجود 300 منطقه حاشیه ای و آسیب دیده در کشور/ آموزش و پرورش برنامه مهارت آموزی ندارد
رکنا: نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی در خصوص بحث توانمندسازی زنان در استان های محروم در گفت و گو با رکنا گفت: نهاد های متولی وظیفه خود را ناقص انجام می دهند، یا اینکه در کار خود محافظه کاری دارند.
به گزارش رکنا؛ علی بابایی کارنامی، نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی در خصوص بحث توانمندسازی زنان در استانهای محروم در گفت و گو با رکنا گفت: مناطق محروم و آسیب دیده شرایط متفاوت تری نسبت به سایر اقلیم و نقاط ایران دارد. استان هایی مثل سیستان و بلوچستان به لحاظ شرایط خاص نظیر؛ موقعیت جغرافیایی، فرهنگی و اجتماعی طبیعی است آسیب پذیری بیشتری نسبت به سایر استانها داشته باشد.
بیش از 200، 300 منطقه آسیب پذیر در کشور وجود دارد
وی با اشاره به اینکه بیش از 200، 300 منطقه آسیب پذیر در کشور وجود دارد که خیلی باید مورد توجه قرار گیرد، ادامه داد: متاسفانه در ساختار برنامه ریزی کشور ، هم از نظر بودجه ای و هم از نظر آموزشی و حمایتی و فرهنگسازی ضعف وجود دارد. به عنوان مثال در بسترهای آموزشی، مهارت افزایی در برنامه وزارت آموزش و پرورش وجود ندارد. باید وزارت خانه ها و سازمان های متولی، توانمندسازی مناطق پر آسیب یا حاشیه نشینی را جدی بگیرند.
این نماینده مجلس گفت: اگر ما برنامه ای هدفمند نداشته باشد بالاجبار این مسئولیت بر دوش انسان های بی تفاوت می افتد و خودشان برنامه ریزی می کنند، بنابراین وقتی هم که اینگونه باشد، آسیب های اجتماعی نظیر؛ کاهش سن ازدواج ، همسرآزاری ، طلاق، کودک آزاری و سایر آسیب های اجتماعی که در کشورمان کم هم نیستند به وجود می آید.
برنامه ریزی برای هدفمند کردن زیست بوم های مختلف، متفاوت است
وی افزود: ما باید بدانیم برنامه ریزی برای هدفمند کردن زیست بوم های مختلف، متفاوت است. مثلا ما بسته های آموزشی آذربایجان را با بستر های آموزشی تهران یکسان می بینیم! که این امر شدنی نیست و برنامه های یکسان برای همه جا جوابگو نیست. افرادی که در استان سیستان و بلوچستان هستند از لحاظ معیشتی با سیار استان ها قابل مقایسه نیستند و یک شهروند سیستان نباید مانند یک شهروند کرمان یارانه دریافت کند. درآمد آنها و خرج آنها با هم یکسان نیست. برا یچنین موضوعاتی سازمان بهزیستی، وزارت آموزش و پرورش مسئول هستند. یکی از مشکلاتی که وجود دارد این است که شورای فرهنگی، سیاست گذاری متناسبی با کشور ندارد و یک الگوی یکسان برای همه استانهای کشور فرستاده می شود.
نهاد های متولی وظیفه خودشان را به خوبی انجام نمی دهند
وی در پاسخ به این سوال که آیا هیچ کدام از نهاد ها وظیفه خودشان را به خوبی انجام نمی دهند، گفت: اگر هم انجام می دهند یا ناقص انجام می دهند یا با محافظه کاری کار می کنند. در بحث خوداشتغالی و کارآفرینی و مشاغل خانگی که همان توانمندسازی است، حدود 18 دستگاه متولی هستند دخالت دارند. مانند گروه های جهادی، کمیته امداد، بهزیستی، بنیاد برکت، اداراه کار ، کارآفرینی و امید، صندوق های قرض الحسنه و بانک ها. برخی از هیچ کدام از این نهاد ها بهره نمی برند . با وجود اینکه کم هم در نهاد ها بودجه نگذاشتیم ولی چون هدفمند نبوده و کیفیت ندارد، بسته ها متناسب با زیست بوم ها نیستند ، اولویت ها مشخص نبوده و خروجی آمار ها به سمت مثبت حرکت نمی کند.
ارسال نظر